ZTE_Blade_Vec_4G_Image_01

Πέρα από οικονομικό, το Blade είναι λεπτό και πολύ όμορφο. Η ZTE έχει επιλέξει μια σχεδιαστική προσέγγιση αντίστοιχη με αυτή του Nexus 4 σε ό,τι αφορά την πλάτη τη συσκευής, η οποία είναι ιριδίζουσα.

Τα iPhone της Apple, τα Galaxy της Samsung, τα Xperia της Sony και πολλά άλλα high end, πανάκριβα smartphones είναι αυτά που συνήθως κλέβουν την παράσταση και τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Δεν θέλουν όλοι όμως να δώσουν ένα σκασμό χρήματα, δεν θέλουν όλοι απαραίτητα τον ταχύτερο επεξεργαστή, την υψηλότερης ανάλυσης οθόνη, το μεταλλικό σώμα.

Υπάρχεις κι εσύ που αναζητάς ένα τίμιο τηλέφωνο, να κάνει καλά τη δουλειά του χωρίς να κοστίζει όσο ένα laptop. Μπορεί να μην τη ξέρεις τη ZTE, είναι όμως ευκαιρία να τη μάθεις. Μία από τις 2-3 μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Κινα, είναι υπεύθυνη για μεγάλα τμήματα των παγκοσμίων δικτύων κινητής. Και χρόνια τώρα κατασκευάζει κυρίως οικονομικά smartphones.

Το Blade Vec 4G, τo oποίο θα βρεις αποκλειστικά στο δίκτυο καταστημάτων Cosmote, είναι το σύγχρονο hit της ZTE. Κοστίζει μόλις €159, χωρίς συμβόλαιο, και προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Ένα λεπτό και ελαφρύ smartphone, με πλαστικά μέρη μεν, αλλά υψηλό δείκτη ποιότητας. Ένα συμπαγές σώμα που χωράει άνετα στην τσέπη και αρέσει όταν βγαίνει από αυτή, ειδικά όταν το αφήσεις πάνω σ’ ένα γραφείο με την οθόνη κάτω. Βλέπεις, η ZTE έχει βάλει μια ξεχωριστή πινελιά στη σχεδίαση της πλάτης, καθώς πίσω από την τύπου γυάλινη επιφάνεια υπάρχει ένα «ψηφιδωτό που ιριδίζει» ανάλογα με το πώς θα πέσει επάνω της το φως.

Εκεί που το ZTE Blade Vec 4G ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό είναι στις ταχύτητες πρόσβασης στο Internet, αξιοποιώντας πλήρως το 4G δίκτυο της Cosmote και να προσφέροντας εξωπραγματικές ταχύτητες.

Τι άλλο μπορεί να χρειάζεσαι; Μια μεγάλη, φωτεινή και πεντακάθαρη οθόνη διαγωνίου 5’’, η οποία λειτουργεί σε ανάλυση HD. Καλά χρώματα, μεγάλες γωνίες θέασης και άπλετος χώρος, για να δείχνει με άνεση περιεχόμενο. Και μια κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία, για να απαθανατίσει ενδιαφέρουσες στιγμές, με 8Mpixel ανάλυση, γρήγορο burst mode, για συνεχείς λήψεις, βιντεοσκόπηση σε ανάλυση Full HD κι ένα δυνατό flash που θα φωτίσει τους σκοτεινούς χώρους. Μια χαρά είναι η κάμερα του ZTE: γρήγορη, με καλά χρώματα και ενδιαφέρον λογισμικό, το οποίο κάνει δώρο και μια δυο χειροκίνητες λειτουργίες στους τολμηρούς.

Δεν σταματάει εκεί όμως, αφού πηγαίνοντας στα ενδότερα, πάλι διατηρείται άριστη ισορροπία. Τα 16GB αποθηκευτικού χώρου επαρκούν για τους περισσότερους χρήστες, πόσω μάλλον όταν σε τέτοια τιμή δεν έχουμε ξανασυναντήσει τόσα ελεύθερα GB. Ίσως σου λείψει η θύρα microSD, αλλά κάποιοι συμβιβασμοί πάντα γίνονται. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του δεν είναι ο ταχύτερος της αγοράς, αλλά είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η ZTE για ένα τηλέφωνο σαν το Blade Vec.

Στην καθημερινή χρήση του, δύσκολα θα καταλάβεις τις κάποιες μικρο-καθυστερήσεις, οι οποίες είναι λίγες, τόσο χάρη στην καλή απόδοση του επεξεργαστή όσο και χάρη στη χρήση της νεότερης έκδοσης του Android λειτουργικού 4.4.2, καθώς το προσφάτως ανακοινωμένο Lollipop (Android 5.0) δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του σε καμία συσκευή.

ZTE_Blade_Vec_4G_Speed_4G

Ταχύτητες, όπως αυτή που μετρήσαμε και φαίνεται στην εικόνα, είναι εύκολα επιτεύξιμες με το ZTE Blade Vec 4G και το δίκτυο της Cosmote.

Εκεί όμως που το ZTE Blade Vec 4G ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό είναι στις ταχύτητες πρόσβασης στο Internet, με το τηλέφωνο να αξιοποιεί πλήρως το 4G δίκτυο της Cosmote και να προσφέρει εξωπραγματικές ταχύτητες Internet. Το να βλέπεις ταχύτητες download της τάξης των 50, 70 ακόμα και 100MBps, αλλά και upload που φτάνει ακόμα και τα 30mbps, δηλαδή ταχύτητες πολλαπλάσιες από το ADSL του σπιτιού σου, είναι κάτι μοναδικό. Πόσω μάλλον όταν τις προσφέρει ένα τηλέφωνο με τέτοιο χαμηλό κόστος.

Οι μεγάλες ταχύτητες έχουν το τίμημά τους βέβαια, καθώς η αυτονομία δεν είναι το ατού του Blade Vec 4G. Θα βγάλει μια μέρα χρήσης, αλλά όχι πολύ παραπάνω. Όταν όμως αναλογιστείς πόσο λίγα χρήματα έχεις δώσει, τότε καταλαβαίνεις ότι το Blade Vec 4G είναι ένα τέλειο value-for-money smartphone, μια συσκευή που δεν υπόσχεται πολλά, αλλά τελικά κάνει περισσότερα απ’ αυτά που φανταζόσουν.

 

Διαβάστε ακόμα: Lumix DMC-CM1 – το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη πραγματική φωτογραφική μηχανή.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top