Οι διοργανωτές του ArtEscape, Έλενα Μιχαήλου και Δημήτρης Βασιλάκης.

– Πείτε μας μερικά λόγια για το ArtEscape και ποιος είναι ο στόχος του;
Το ArtEscape είναι ένα καταφύγιο τέχνης και αναζήτησης στη φύση, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς στα βουνά των Αγράφων πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα.

Ο στόχος του είναι η ανανέωση, η ενδυνάμωση και η επαναφόρτιση της ενέργειάς μας, μέσω μιας διαδικασίας καθαρισμού πνεύματος και σώματος με την βοήθεια των τεχνών και της φύσης. Επίσης να αναβιώσει την αρχαία Ελληνική ολιστική προσέγγιση του εαυτού μέσω της ισορροπίας σώματος / πνεύματος και τέχνης / αθλητισμού.

Το ArtEscape αποκαλύπτει δύο μονοπάτια – προσεγγίσεις, όπως οι χρησμοί της Πυθίας ή η φαινομενική αντίθεση μεταξύ του yin και του yang. Το ένα οδηγεί στην απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα και συνήθειες και στο άνοιγμα της ψυχής μέσω της τέχνης και της ενεργητικής επαφής με την φύση, ενώ το άλλο οδηγεί στην ενδοσκόπηση και την επαφή με το δικό μας «καταφύγιο» για να ανακαλύψουμε και αποκαλύψουμε το πλήρες δυναμικό μας.

Η μοναδικότητα του προγράμματος βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή μας ώστε να πετύχουμε μια ολιστική ανάταση σε σώμα και πνεύμα, μέσα από ένα πολύ λεπτομερώς σχεδιασμένο και συμπυκνωμένο πρόγραμμα. Στο τέλος τα γκρουπ των συμμετεχόντων παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή αρχαίων Ελληνικών μύθων σε μια multi-theatre performance.

– Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Η Έλενα Μιχαήλου κατάγεται από τα μέρη αυτά και συγκεκριμένα από την Καρίτσα κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Πελεκητής. Από τότε που πηγαίναμε μαζί καλοκαιρινές διακοπές ουσιαστικά αυτό κάναμε, χανόμασταν στα βουνά, στη σιωπή ή κάναμε βόλτα για μάζεμα καρπών, κατάβαση στο ποτάμι και πικ νικ, ανάβαση σε ορεινά μονοπάτια μακριά από πολιτισμό, αυτοσυγκέντρωση, τρέξιμο μπόλικο, ποδηλασία mountain/race, ποδήλατα λίμνης, τοξοβολία, αλλά και αρκετή μελέτη στην μουσική και στη σύνθεση που πάντα ήταν πολύ παραγωγική και δημιουργική σε αυτό το παραδεισένιο καταφύγιο. Δεν ήθελε και πολύ να σκεφτούμε να το μοιραστούμε και με άλλους ανθρώπους, ειδικά μιας και η Έλενα έχει ασχοληθεί με τα μουσικοπαιδαγωγικά και την χοροθεραπεία.

Το ArtEscape περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως yoga, διαλογισμό, διαδρομές στα Άγραφα, ποδηλασία, εργαστήρια/δρώμενα μουσικής, χορού, θεάτρου και πολλά ακόμα.

– Πώς προέκυψε η συνεργασία με το ίδρυμα της Ισιδώρας Ντάνκαν από τη Νέα Υόρκη;
Η συνεργασία μας ξεκινά από το 2001 όταν ήμουν Νέα Υόρκη και παρουσίασα το 2ο μου άλμπουμ Daedalus Project – Labyrinth στο ιστορικό jazz club Birdland της Νέας Υόρκης. Εκεί συνεργαστήκαμε στα 92Y, Skidmore College, Yale, Delphic Games, Μουσείο Βραυρώνας και γενικά σε διάφορες περιοδείες. Το πρόγραμμα του Ιουνίου (1-4/6/2017) θα είναι στα πλαίσια της συνεργασίας του ArtEscape με το ίδρυμα της Ισιδώρας Ντάνκαν από Νέα Υόρκη και σε συνέχεια των Δελφικών Αγώνων 2017.

– Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;
Μοναδική και ζούμε υπέροχες στιγμές, ελπίζουμε να γίνει ευρέως γνωστό και να μπορέσουν να απολαύσουν περισσότεροι τα οφέλη μιας τέτοιας ολιστικής προσέγγισης για τη ζωή τους.

– Ποια είναι η συμβουλή σας για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά τον «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα;
Απόδραση, για σώμα, πνεύμα και καρδιά, κάπου όπου το περιβάλλον είναι ακόμη αγνό, καθαρό, εμπνέει και δίνει ανάταση, σε κάνει να αισθάνεσαι ελαφρύς και ευτυχισμένος.

«Ο στόχος του ArtEscape είναι η ανανέωση, η ενδυνάμωση και η επαναφόρτιση της ενέργειάς μας, μέσω μιας διαδικασίας καθαρισμού πνεύματος και σώματος με την βοήθεια των τεχνών και της φύσης» μας λέει ο Δημήτρης Βασιλάκης.


Δραστηριότητες ArtEscape
– Yoga, tai chi chuan, qi gong, διαλογισμός.
– Μονοπάτια και διαδρομές στα Άγραφα, μάζεμα εποχιακών καρπών, βοτάνων.
– Ποδηλασία και τοξοβολία στην Λίμνη Πλαστήρα.
– Εργαστήρια/δρώμενα μουσικής, χορού, θεάτρου με στοιχεία αυτοσχεδιασμού και θεραπείας μέσω της τέχνης.
– Διαμονή σε 5άστερο Ξενοδοχείο και spa στην λίμνη Πλαστήρα με πλήρη διατροφή (το ένα γεύμα θα είναι σε χωριό στα πλαίσια της διαδρομής) και χρήση των spa, του θεάτρου και άλλων εγκαταστάσεων. kazarma.gr
– Χρήση του Θεάτρου στην Λίμνη Πλαστήρα για πρόβες και παράσταση/δρώμενο.


//Το φετινό ArtEscape θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Δαμάζοντας τα κύματα στις Μαλδίβες

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top