Δέκα εβδομάδες χρειάστηκε η εταιρία SWISSROPE να κατασκευάσει αυτή τη γέφυρα.

Αν με ρωτήσεις ποια είναι η σχέση μου με το ύψος, θα παραδεχθώ ότι τα έχω τα θεματάκια μου. Μια μικρή φοβία με διακατέχει όταν πλησιάζω στην άκρη του μπαλκονιού σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 6ο όροφο και κοιτάω κάτω. Ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς που είχαμε περάσει με τα πόδια τον Ισθμό της Κορίνθου και η αδερφή μου χοροπήδαγε, κάνοντάς με να πιστέψω ότι θα πέσει η γέφυρα. Τελικά δεν έπεσε και μέσα στα επόμενα χρόνια πέρασα τον Ισθμό ουκ ολίγες φορές.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι την γέφυρα Τσαρλς Κουόνεν στην Ελβετία δεν θα δοκίμαζα να την διασχίσω. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα για πεζούς στον κόσμο και κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες. Ενώνει τα αλπικά χωριά Γκράχεν και Ζερμάτ, βρίσκεται σε ύψος περίπου 80 μέτρων, έχει μήκος 494 μέτρα και πλάτος μόλις 65 εκατοστά. Άρα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι ιδιαίτερα γέφυρα «διπλής κατεύθυνσης».

Ενώνει τα αλπικά χωριά Γκράχεν και Ζερμάτ, βρίσκεται σε ύψος περίπου 80 μέτρων, έχει μήκος 494 μέτρα και πλάτος μόλις 65 εκατοστά.

Όμως, άλλο είναι το χειρότερο για όσους έχουν πρόβλημα υψοφοβίας: το δάπεδό της είναι φτιαγμένο από μεταλλικό πλέγμα, που σου επιτρέπει να βλέπεις κάτω. Και κάτω απλά υπάρχει το χάος. Συμπέρασμα σε περίπτωση που σε βγάλει εκεί ο δρόμος; Κοίτα ευθεία, η θέα είναι μαγική.

Μπορεί να κόβει την ανάσα, αλλά η θέα από τη γέφυρα είναι μαγική.

Δείτε και ένα βίντεο για να μπείτε στο κλίμα.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης μας δείχνει το δικό του καλοκαίρι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top