Για τρεις ημέρες η Villa d’Este στη λίμνη Κόμο γέμισε με 51 από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα όλων των εποχών. (Φωτογραφία: Alberto Bernasconi / Bloomberg)

Οι ειδικοί στον χώρο των τεσσάρων τροχών συμφωνούν σε ένα πράγματα αυτές τις ημέρες: το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες -με αργά αλλά σταθερά βήματα- ήδη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και αργά ή γρήγορα θα έρθει εκείνη η μέρα που η πρίζα θα είναι στα στάνταρ αξεσουάρ ενός τετράτροχου.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλήθεια είναι, πώς κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα vintage αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, όσο πιο παλιό είναι ένα τετράτροχο τόσο περισσότερο εξιτάρει τη φαντασία μας και «ερεθίζει» τις αισθήσεις μας. Κι αν υπάρχει ένα event που μπορεί να προκαλέσει ηδονή στους λάτρεις των classic cars, τότε αυτό δεν είναι άλλο από το Concorso d’Eleganza Villa d’Este, που πραγματοποιείται από το 1929 στη Villa d’Este στη λίμνη Κόμο.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει αυτό το event ούτε από το φετινό καλεντάρι. Έχοντας ως θέμα «Hollywood on the Lake», 51 από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα όλων των εποχών συναντήθηκαν στη διάσημη λίμνη της βόρειας Ιταλίας και για 3 ημέρες «προκάλεσαν» τους θεατές με τις σέξι καμπύλες τους, τον μοναδικό σχεδιασμό τους και τον σοφιστικέ αέρα τους.

Rolls-Royce Phantom (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Ferrari 335. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Fiat 8V 1953. (Φωτογραφία: Alberto Bernasconi / Bloomberg)

Ferrari 750 Monza. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Lagonda LG45 Rapide. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Cadillac V-16 1930. (Φωτογραφία: Alberto Bernasconi / Bloomberg)

SCAT 25/35 HP. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

Lancia Astura Serie III. (Φωτογραφία: Emilio Andreoli / Getty Images / Ideal Image)

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 10 ακριβότερα classic cars στον κόσμο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top