Ο Matthew McConaughey πίνει το μπέρμπον που έχει φτιάξει μέσα στην καλύβα της οποίας είναι συνδημιουργός (Photo by Brendon Thorne/Getty Images for Wild Turkey/Idealimage).

Το καλοκαίρι του 2018 ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Matthew McConaughey αποφάσισε πως η αγορά του ποτού θα ήταν κάτι που θα τον ενδιέφερε. Γενικώς, είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται. Δεν είναι μόνο οι ταινίες που καθορίζουν τη ζωή του, αλλά και πολλές άλλες παράπλευρες ασχολίες. Πολλές, δε, από αυτές καθαρά οικολογικού ενδιαφέροντος.

Για να επιστρέψουμε στην αγάπη του για τα ποτά: από το 2016 είναι ο creative director για το ουίσκι Wild Turkey. Μόνο που δεν άφησε το project στη μοίρα του, αλλά ενδιαφέρεται συνεχώς για την προώθησή του με καμπάνιες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Μέρος των εσόδων από την ενοικίαση της καλύβας θα δοθούν σε οικολογικές δράσεις (Photo by Brendon Thorne/Getty Images for Wild Turkey/Idealimage).

Πρόσφατα εγκαινίασε μια μικρή οικολογική καλύβα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ως μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που κάνει η ομάδα της εταιρείας Wild Turkey με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Αυστραλούς να επανασυνδεθούν με την άγρια φύση, άρα και να την προστατεύσουν. Το βαγόνι ονομάστηκε «The Reserve» και σχεδιάστηκε από τον Matthew McConaughey μαζί με τους Chris και Cam Grant, δύο δίδυμους Αυστραλούς που είναι ιδρυτές της startup «Unyoked» που κατασκευάζει εναλλακτικά σπίτια.

Η καλύβα θα μεταφερθεί στο Central Coast με σκοπό να νοικιαστεί. Είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, φυσικά διαθέτει μπαρ με ποτά και στην πόρτα του μπάνιου υπάρχει μια ξύλινη επιγραφή που γράφει «Longbranch Loo» – ευθεία αναφορά στη σειρά μπέρμπον που έχει φτιάξει ο δημοφιλής ηθοποιός. Αυτό που δεν διαθέτει είναι wi-fi.

Η εξωτερική πλευρά της καλύβας (Photo by Brendon Thorne/Getty Images for Wild Turkey/Idealimage).

Παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα, ο McConaughey ασχολήθηκε σε όλες τις φάσεις της κατασκευής και δεν δίστασε να προσθέτει διάφορες προσωπικές πινελιές στο δημιούργημα, όπως vintage βιβλία, αλλά και κασέτες που μπορούν να ακουστούν από το κασετόφωνο που υπάρχει στο βαγόνι.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το μπέρμπον που έχει φτιάξει ο δημοφιλής ηθοποιός με τα… χρειώδη για να φτιάξει κανείς ένα κοκτέιλ (Photo by Brendon Thorne/Getty Images for Wild Turkey/Idealimage).

Ο ίδιος τόνισε: «Πάντα αισθανόμουν δέος με τη φυσική ομορφιά της Αυστραλίας.Η ελπίδα μου είναι αυτό το βαγόνι να εμπνεύσει τους Αυστραλούς να επανασυνδεθούν με τη φύση ως αντίδοτο για τους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής».

Το εσωτερικό της καλύβας (Photo by Brendon Thorne/Getty Images for Wild Turkey/Idealimage).

Η ενοικίαση της καλύβας θα ξεκινήσει από τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να μπουν στη σχετική λίστα αναμονής. Ο McConaughey ανακοίνωσε, δε, πως ένα μέρος των εσόδων, καθώς και ένα δολάριο από κάθε μπουκάλι του burbon που έχει δημιουργήσει, του Longbranch, που θα πουληθούν μέσα στο Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα δοθούν στην μη κυβερνητική οργάνωση Ίδρυμα Εθνικών Πάρκων και Αγριας Φύσης που αποσκοπεί στη διατήρηση και τη φροντίδα της χλωρίδας και της πανίδας στην Αυστραλία.

 

Διαβάστε ακόμα: Σύμπλευση, οι ήρωες των ακριτικών νησιών με τα φουσκωτά.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top