Δεν είναι μόνο ότι δεν προσφέρουν κανένα στυλ, αλλά προκαλούν και προβλήματα στην υγεία – σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες. (Φωτογραφία: Esquire)

  Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά δεν είμαστε ιδιαίτεροι fans των flip-flops. Συμφωνούμε ότι είναι ένα απαραίτητο καλοκαιρινό κακό για όταν πας στην παραλία, εκεί όπου θέλεις να έχεις στα πόδια σου κάτι αδιάφορο, που να μπαίνει και να βγαίνει εύκολο, και που όταν λερώνεται δεν θα σε ενδιαφέρει, αλλά δεν συμφωνούμε καθόλου για όλες τις άλλες χρήσεις του.

  Για παράδειγμα, το να βγαίνεις στο κέντρο της πόλης, να πηγαίνεις για ποτό, να είσαι για φαγητό και να φοράς flip-flops σαν κανονικά πατούμενο. Καταρχήν δεν είναι κανονικό πατούμενο και κατά δεύτερον είναι πολύ άσχημο στιλιστικά.

  Αλλά στην τελική, πώς λειτουργεί το στυλ του καθένα; Ανάλογα με το γούστο του. Αυτό που δεν αρέσει σε εμάς, στους άλλους μπορεί να φαίνεται μια χαρά. Για αυτό, στο θέμα της σαγιονάρας, αποφασίσαμε να βάλουμε τα μεγάλα μέσα: την επιστήμη.

  «Οι σαγιονάρες συνδέονται με πόνους στα γόνατα, προβλήματα με τους τένοντες και πόνους στην πλάτη» είπε η Δρ. Christina Long.

  Όπως είπε η Δρ. Christina Long του Ιατρικού Κέντρου στη Βόρεια Καρολίνα, οι σαγιονάρες μπορούν να προκαλέσουν αρκετά σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Μιλώντας στην Daily Mail, εξήγησε ότι συνδέονται με πόνους στα γόνατα, προβλήματα με τους τένοντες και πόνους στην πλάτη, καθώς αλλάζουν τον τρόπο που περπατάμε.

  «Οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν καμιά υποστήριξη στο τόξο του πέλματος, με αποτέλεσμα όταν τις φοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα, να προκαλούν διάφορα προβλήματα, με ορισμένα να θέλουν αρκετό καιρό για να περάσουν» τόνισε.

   

  Δείτε ακόμα: Τι βάζεις στη βαλίτσα για τις καλοκαιρινές διακοπές;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top