Οι πατούσες είναι ένα αθώο φετίχ, είναι εύκολο, έχει πλάκα, δεν σοκάρει και πολύ (Μilomanara.it).

Μου αρέσει να μου γλείφουν τα πόδια; Όχι. Με ενοχλεί; Εξαρτάται. Μετά τις περιπτύξεις γύρω από την περιοχή των χειλιών και μετά από τις περιπλανήσεις στην χώρα αιδοίου, έρχεται η ώρα των ποδιών.

Κι όσο συναρπαστικά και να είναι τα μικρά φιλιά πίσω από τα γόνατα-πολύτιμη επισήμανση αναγνώστη από το προηγούμενο άρθρο περί του γλείφειν– η αγάπη για τα πόδια, ιδωμένη σεξουαλικά, σχετίζεται με τις πατούσες.

Απεχθάνομαι την λέξη πατούσα. Δεν την προφέρω ποτέ. Με ενοχλεί η ομοηχία της με τον παρατατικό του στιβαρού και λατρεμένου ρήματος «πατώ»-δεν ξέρω. Στην Ελλάδα, η ξιπολησιά είναι δεύτερη φύση μας. Γυμνά πέλματα πάνω στην άμμο, στα σοκάκια ανά την χώρα, τις δροσερές αυλές μας, τα μωσαϊκά στο σπίτι της γιαγιάς και τώρα, στα δικά μας σπίτια. Παγκοσμίως, στην γλώσσα των ανθρώπων του πλανήτη, τα γυμνά πέλματα προδίδουν οικειότητα, ζεστασιά. Ο Havelock Ellis, πάντως, που έχει εκπονήσει μια μεγάλη μελέτη πάνω στην ψυχολογία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, διατείνεται ότι «οι Έλληνες ήταν από τους λαούς που είχαν απενοχοποιήσει τον θαυμασμό στα πόδια και τα υποδήματα από πολύ νωρίς».

Πώς γεννιέται, όμως, ένας ποδολάγνος;

Δεν έχει τόση σημασία το πώς γεννιέται, όσο το πώς εκδηλώνεται. Οι straight άντρες θέλγονται συνήθως από τα πέλματα μιας γυναίκας, η μέση straight γυναίκα αδιαφορεί για τις πατούσες των εραστών της, οι gay άντρες αγαπούν, ενίοτε, τα βρώμικα παιχνίδια με τα πόδια. Δεν τα λέω εγώ, έχουν αποφανθεί πολλές και διάφορες έρευνες.

Σπανίως, βέβαια, ακούς ένα κορίτσι να λέει πως χύνει με την ιδέα ενός αντρικού δαχτύλου ποδιού να μπαινοβγαίνει μες στο αιδοίο της. Αντιθέτως, το footjob, ήτοι ο αυνανισμός του άντρα από τις πατούσες της γυναίκας, είναι πολύ δημοφιλής αναζήτηση σε site με πορνό βίντεο και κάτι που σχεδόν όλες μπορεί και να έχουμε κάνει στον καλό μας.

«Ο ποδολάγνος ο αυθεντικός, ο βέρος δεν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο πόδι, το μπούτι δηλαδή, και την γάμπα. Ασχολείται με την πατούσα».

Οι πατούσες είναι ένα αθώο φετίχ, είναι εύκολο, έχει πλάκα, δεν σοκάρει και πολύ. Στις περισσότερες φίλες μου έχει τύχει να θέλει κάποιος από τους εραστές τους τα πόδια τους στο στόμα.

Σε εμένα όχι ακριβώς-εκτός κι αν συνυπολογίσουμε στο παιχνίδι τα σχόλια μέσω social media με αφορμή τις κλασικές φωτογραφίες που πολλές και πολλοί ανεβάζουμε με τα γυμνά μας πόδια σε μια ακρογιαλιά ή στο κρεβάτι μας, σε στιλ «beach life» ή «goodmorning, people».

Κάποια στιγμή, ένας άντρας μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ερεθίζεται στην όψη μιας γυναικείας πατούσας: σκέτης, μέσα σε ψηλοτάκουνο πέδιλο, με πεντικιούρ, χωρίς πεντικιούρ. Ύστερα, αρχίζει να φαντασιώνεται την οσμή της, την αίσθηση του δέρματος του ποδιού κάτω από τα χάδια των χεριών και της γλώσσας του. Κι έπειτα, το δοκιμάζει σε μια γυναίκα, κάπως δεκτική, αδιάφορη ή ψημένη για την κατάσταση. Είναι πιθανό, σε αυτό το σημείο, ο άντρας αυτός να βαπτίσει εαυτόν ποδολάγνο. Ο ποδολάγνος ο αυθεντικός, ο βέρος δεν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο πόδι, το μπούτι δηλαδή, και την γάμπα. Δεν κοιτάζει πάχος, κυτταρίτιδες και κατατομή. Ασχολείται με την πατούσα και είναι απολύτως θολό το τοπίο που καθιστά μια πατούσα τέλεια για έναν ποδολάγνο. Πολλοί τρελαίνονται για ένα ευμέγεθες πόδι, όπως το δικό μου, νούμερου 40, άλλοι δηλώνουν πιστοί θαυμαστές της μικρής πατούσας, που θυμίζει κοριτσάκι, μπαλαρίνα ή, ίσως, κάποιο εύθραυστο ζώο γένους θηλυκού.

Η ποδολαγνεία δεν ταυτίζεται με την αγάπη για ένα σημείο του ανθρώπινου κορμιού. Ας πούμε, εγώ παρατηρώ πάντα τα χέρια και τα πέλματα ενός άντρα: μικρά, κοντά δάκτυλα και μικρό νούμερο παπουτσιού με απωθεί αδιαπραγμάτευτα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι αν δω ένα πανέμορφο αντρικό πόδι, σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα, θα καυλώσω. Ο ποδολάγνος, πάλι, καυλώνει. Τόσο απλά.

Πολλοί τρελαίνονται για ένα ευμέγεθες πόδι, άλλοι δηλώνουν πιστοί θαυμαστές της μικρής πατούσας, που θυμίζει κοριτσάκι, μπαλαρίνα ή, ίσως, κάποιο εύθραυστο ζώο γένους θηλυκού (Μilomanara.it).

Ο ποδολάγνος λατρεύει τα παπούτσια, τις κάλτσες, τα καλσόν, τα αξεσουάρ για το πόδι. Θέλει να μυρίζει το πόδι, να το φιλά, να το γλείφει, να χώνει τα δάχτυλα στο στόμα του και να τα πιπιλάει. Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν οι πατούσες μπορεί και να αισθάνεται τυχερός. Μια γυναίκα που έχει έναν πιστό υπηρέτη των ποδιών της θεωρώ ότι αισθάνεται κολακευμένη το λιγότερο. Εμένα πάντα μου αρέσει ένα φιλί και μια περασιά της γλώσσας από την καμάρα του πέλματος, στην διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, στο ιεραποστολικό, εκεί που τα πόδια μου σκαρφαλώνουν στους ώμους του και φλερτάρουν με το πρόσωπό του διακριτικά.

Κάτι τρέχει με τα πόδια

Οι νευρικές απολήξεις που ξεκινούν από τα πέλματα, στέλνουν σήματα σε μια περιοχή του εγκεφάλου, ένα τι παραπέρα από εκεί που δίνουν σήματα οι νευρικές απολήξεις των γεννητικών οργάνων. Λέγεται ότι το νεύρο που περνά από τον φαλλό, περνά και από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού-πολύ ωραίο να συμβαίνει κάτι τέτοιο!

«Το αγαπημένο των γυναικών είναι εκεί που μας κρατάει ο άντρας από τις πατούσες την ώρα που χοροπηδάμε από πάνω του».

Σε ποιον ή σε ποια δεν αρέσει ένα περιποιημένο μασάζ εκεί κάτω; Στα πέλματά μας μαζεύεται όλη η κούραση, στηρίζουν ένα ολόκληρο σώμα και τι χαλάρωση να ξαπλώνουν κάπου αναπαυτικά ή να μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό και άλατα… Είναι απολύτως λογικό τα ποδαράκια να παίζουν ρόλο και στο σεξ, άλλοτε κομβικό, άλλοτε συμμετοχικό, μα όχι άνευ σημασίας.

Αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα σάρκινο, κινούμενο άγαλμα, τότε τα πόδια του βρίσκονται ακριβώς εκεί όπου εναποτίθενται τα άνθη και τα στέφανα. Μια περιοχή άτυπου προσκυνήματος, ένα σημείο ικανό να φιλοξενήσει μια πρόθεση υποταγής, συνήθως ερωτικού τύπου.

Τα πόδια του Χ. -τα πιο ερωτικά πόδια στον κόσμο, με άγριες γωνίες και ρωμαϊκά δάχτυλα που εξέχουν- έχουν δεχτεί συχνά τα χάδια μου και τα φιλιά μου, όχι εν μέσω καύλας και πανικού, αλλά σε μια άσχετη στιγμή εντός της ημέρας ή σαν μια εναλλαγή από το καθημερινό φιλί καλημέρας στα χείλη.

Όμως, όσο ωραία πόδια και να διαθέτει ένας άντρας-μπορώ να αναστενάξω στην θέα ενός πλατιού, καθαρού και στρογγυλού νυχιού στο μεγάλο δάχτυλο-, το σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων και η αρχιτεκτονική αυτού, αναδεικνύει περισσότερο τις γυναικείες πατούσες. Στα τέσσερα, το από κάτω τους, ροδαλό και λίγο σουφρωμένο, στο ιεραποστολικό περήφανα σηκωμένες με θέα ταβάνι, στην στάση κουταλάκι χωμένες ζεστά ανάμεσα στα μπούτια του άντρα, και άρα, βορά στα χέρια του. Κι αυτά είναι μερικά παραδείγματα μόνο.

Το αγαπημένο των γυναικών είναι εκεί που μας κρατάει ο άντρας από τις πατούσες την ώρα που χοροπηδάμε από πάνω του-το κράτημα αυτό παντρεύει έντεχνα την επιθυμία του να μας κρατήσει σταθερές και την φροντίδα του για εκείνο το μέρος τους σώματός μας. Ή έτσι το λαμβάνουμε εμείς.

«Οι πατούσες μες στο μυαλό των γνήσιων ποδολάγνων έχουν και μια άλλη λειτουργία: αυτή της υποταγής».

Οι σκέψεις και η εκδηλωμένη αγάπη για τα πέλματα δεν ταυτίζονται με την ποδολαγνεία και ζητώ συγγνώμη αν το έχω πει ήδη αυτό περισσότερες από μία φορές. Πολλά ταμπού μας κρατούν μακριά από τις αληθινές απολαύσεις το έρωτα. Μαστιζόμαστε από σκεπτικά του στιλ «δεν το κάνω τώρα αυτό, γιατί θα νομίζει ότι είμαι ποδολάγνος» ή «δεν πρόκειται να την αγγίξω ή να την μυρίσω εκεί πέρα, γιατί ίσως με περάσει για ανώμαλο».

Η απόλαυση πηγάζει από το αναπάντεχο

 Αν σκεφτούμε όμως τις αγαπημένες στιγμές που βίωσε το σώμα μας ερχόμενο σε επαφή με ερωμένες και εραστές, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η μνήμη έχει διαφυλάξει ορισμένες μικρές, παράξενες κινήσεις, εκτός προγράμματος, οι οποίες μας ερέθισαν ανείπωτα και αναπάντεχα.

Ο Μ. έβαζε το κεφάλι του πάνω στην κοιλιά μου για λίγο και έκλεινε τα μάτια ενώ μού χάιδευε το στήθος, λίγο προτού μπει μέσα μου. Ο Τ. λάτρευε τον αυχένα μου και με γράπωνε με τα δάχτυλά του από εκεί την ώρα της κορύφωσής του. Ναι, αυτά θυμάμαι. Κι άλλα αντίστοιχα.

Οπότε, αν αισθανθείτε την παρόρμηση να έρθετε σε επαφή με τα πόδια της συντρόφου σας, μην διστάσετε. Και να είστε ποδολάγνος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλλον, όμως, δεν θα είστε, γιατί αν ήσαστε δεν θα είχατε και πολλά περιθώρια ελέγχου της επιθυμίας σας.

Τείνουμε στο σεξ και στις περί το σεξ τελετουργίες, όπως τα φιλιά, το γλείφειν, τα χάδια, να παραλείπουμε σημαντικές ζώνες που, είναι δεν είναι ερωτογενείς, ανήκουν στο σώμα μας. Είναι κρίμα να μένουν “απότιστες”! Η μασχάλη, ας πούμε, έχει ένα σωρό απολήξεις. Οι αστράγαλοι είναι τέλειοι για μικρά φιλιά. Κι εμένα μου αρέσει τόσο πολύ να φιλώ τα φρύδια και τους κροτάφους ενός όμορφου άντρα με κοντοκουρεμένο κεφάλι. Κι ένα δυνατό χάδι στην πατούσα μιας γυναίκας που γαμάτε δυνατά μπορεί να στείλει και τους δυο σας στον παράδεισο.

Οι πατούσες, όμως, μες στο μυαλό των γνήσιων ποδολάγνων έχουν και μια άλλη λειτουργία: αυτή της υποταγής. Μια γυναίκα που με γυμνά πόδια ή με γόβες στιλέτο πατά πάνω στο σώμα ή το πρόσωπό τους είναι λόγος εκσπερμάτωσης για πολλούς άντρες στον πλανήτη. Οι άντρες-σκλάβοι θέλουν να νιώθουν ότι η ερωμένη τους ασκεί δύναμη και εξουσία πάνω τους. Όχι σπάνια, αυτοί οι άντρες αγαπούν να τρώνε και καμιά σφαλιάρα.

Όταν ήμουν μικρή, είχα δει με κάτι αγόρια μια εξαιρετική τσόντα, η οποία ξεκινούσε με έναν ηλικιωμένο άντρα να κάνει πεντικιούρ σε μια πολύ νεαρή κοπέλα. Ύστερα, ο άντρας έκανε μασάζ στις γάμπες και τα μπούτια της και, τέλος, άρχισε να την γλείφει αργά στο αιδοίο της, μέχρι που την καβάλησε εντελώς. Και τώρα που το γράφω, ερεθίζομαι. Ναι, κάτι συμβαίνει με τα πόδια, δεν εξηγείται αλλιώς.

Σκεφτείτε και αυτό: οι γραμμές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών δημιουργούν μερικά μικρά αιδοία. Όταν περνά εκεί ανάμεσα η γλώσσα σας, είναι ωραία, γαργαλιστικά και ερεθιστικά. Επίσης, οτιδήποτε μπορούμε να γλείψουμε, μάλλον οφείλουμε να φιλήσουμε και να χαϊδέψουμε πρώτα. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο cringe και το καυλωτικό μοιάζει με διάφανη κλωστή. Ο κόσμος των πελμάτων μπορεί να είναι μαγικός, αν συντονιστούν οι ενέργειες των εραστών. Με μικρά βήματα(sic) προχωρήστε άφοβα προς την ηδονή. Μεταξύ μας, όμως, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το τρυφερό τρίψιμο των πελμάτων δύο ερωτευμένων λίγο πριν κοιμηθούν. Συχνά, αυτή είναι η αφετηρία μιας ακόμα σεξουαλικής περίπτυξης. Και σχεδόν πάντα, ο τερματισμός της.

In feet we trust! Καθείς στον βαθμό που επιθυμεί και που γίνεται, φυσικά, αποδεκτός… Κάτι ήξεραν και οι διάσημοι φετιχιστές ποδιών, όπως ο Presley, ο Warhol και ο Tarantino. Ψάξτε το και θα καταλάβετε.

 

Διαβάστε ακόμα: Περί του γλείφειν – σε όλο το κορμί της γυναίκας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top