Η πιο δημοφιλής εικόνα που μοιράστηκε η GoPro μέχρι σήμερα είναι μια τρομακτική φωτογραφία του μεγάλου λευκού καρχαρία την ώρα ώρα που πετάγεται από τα κύματα, και την οφείλουμε στο φακό της Amanda Brewer.

Η πρόσφατη αυτή επιτυχία δίνει την ευκαιρία να κουφαθούμε big time από μια επιλογή εικόνων που βυθίζουν τον θεατή σε υποθαλάσσια είτε έκσταση είτε αδυναμία.

shark

1. Μια ανάσα από τα σαγόνια του μεγάλου λευκού καρχαρία

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας σκάει μούρη έξω απ’ το νερό, στα ανοιχτά του Νησιού της Φώκιας στη Νότια Αφρική. Η απίστευτη λήψη είναι ένα κατόρθωμα της Amanda Brewer. Στο εσωτερικού του κλωβού κατάδυσης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του New Jersey, έχοντας ως αποστολή τη συλλογή στοιχείων για τον λευκό καρχαρία της Αφρικής, βρέθηκε στις θέσεις των επισήμων!

freefly

2. Παγκόσμιο ρεκόρ στο freefly γυναικών

Το Δεκέμβριο του 2013, 63 γυναίκες από όλα τα σημεία του ορίζοντα σπάνε το ρεκόρ του freefly γυναικών στην Αριζόνα. Φωτογραφία με μια GoPro της Jessica Vander Schauw.

korimpampas

3. Βολτίτσα πατέρα-κόρης στους αιθέρες

Ο Clive Mason κάνει βόλτα την τετράχρονη κορούλα του με το αεροπλανάκι του.

skifreestyle

4. Ski freestyle

Λήψη που έγινε με GoPro από τον Nicolas Vuignier και ανέβηκε στο site της μάρκας τη 18η Αυγούστου 2014.

flyboard

5. Ο ιπτάμενος άνθρωπος

Πτήση με Flyboard στο Mission Bay, πλησιόχωρα του καλιφορνέζικου San Diego. Η φωτογραφία ποσταρίστηκε στις 30 Μαϊου του 2014.

moto

6. Φιλαράκια κάνουν τσάρκα στην Ταϊβάν

Δίτροχες αλητείες μες στην καλή χαρά. Φωτό του Bing Rong (8 Mαϊου 2014),

7. Κάθετο ξύπνημα

Παράξενο μέρος ν’ ανοίγεις βλέφαρο. O Axel Tritton και οι φίλοι τουαρχίζουν μια καινούργια μέρα, στα μέσα της τετραήμερης ανάβασή τους ως το περίφημο El Capitan, το Εθνικό Πάρκο του Yosemite στην Καλιφόρνια. (3 Δεκεμβρίου 2013).

surf

8. To τούνελ

Ο Harley Ingleby σερφάρει στην Ινδονησία. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2014.

kounia

9. Κούνια-μπέλα

Μια GoPro στερεωμένη στην κορυφή της κούνιας επέτρεψε στον Kris Jamieson να απαθανατίσει ένα όμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα με το μωρό του (13 Ιουνίου 2014).

gamos

10. Έχετε το ελεύθερο να φιλήσετε τη νύφη

Ο γαμπρός Brian Camilar διηγείται σε πιο πλαίσιο έγινε η λήψη: «ΟΙ κολλητοί μου έκρυψαν μια GoPro μέσα στα λουλούδια της τελετής. Ιδέα δεν είχαμε τι συνέβαινε, και προτού ακόμα ανηφορήσουμε την αλέα, είχαν ήδη ποστάρει τη λήψη από τα κινητά τοτς. Η ωραιότερη μέρα της ζωής μας» (21 Μαϊου 2014).

aetos

11. Κυνηγώντας μ’ ένα βασιλικό αετό στη Μογγολία

«Ζω όπως ένας κυνηγετικός αετός στα υψίπεδα της Μογγολίας. Βρίσκομαι στην κορυφή του βουνού, μαζί με το πιστό μου άλογο και με το βασιλικό θηλυκό μου αετό. Οι ντόπιοι Καζάκοι κυνηγοί κι εγώ έχουμε στήσει παγανιά μπας κι εμφανιστεί καμιά αλεπού. Μόλις εμφανιστεί κάτω στην κοιλάδα, αμολάμε τους αετούς μας και τους παίρνουμε στο κατόπι όσο πιο γρήγορα γίνεται διασχίζοντας το παγωμένο τοπίο πάνω στα φαριά μας» σχολιάζει η Lauren McGough, η οποία ανέβασε τη λήψη στις 17 Απριλίου 2014.

sunset

12. Το ηλιοβασίλεμα και το πνεύμα των ψαράδων

«Συνηθίζεται εδώ να βλέπεις τους ντόπιους ψαράδες ν’ ανοίγονται στο τέλος της μέρας, και όλοι στην παραλία να τους βοηθούν να ρίξουν τις βάρκες στη θάλασσα. Εκείνη τη μέρα, στάθηκα τυχερός, καταφέρνοντας να συλλάβω την ώρα της δύσης και το πνεύμα των ψαράδων», εξηγεί ο Pedro Brito, ο οποίος υπογράφει αυτήν την όμορφη φωτό που τραβήχτηκε στο Meco της Πορτογαλίας και δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2013.

dolphins

13. ’Ωρα γαλήνης

Σιγηλές στιγμές, απαθανατισμένες από τον Niko Bouvet και ποσταρισμένες την 5η Μαϊου 2014.

cow

14. Χνώτα

Προσωπογραφία αγελάδος, με την υπογραφή του Enej Vithih.

Διαβάστε ακόμα: Αλέξανδρος Μαραγκός – Ένας φωτογράφος μετράει τ’ άστρα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top