Imabari _ signature cocktail  (9)-ok

Σε ένα μπακιρένιο δίσκο παρελαύνουν μεζέδες ντόπιοι με έμφαση στις κερκυραϊκές πρώτες ύλες. Tα signature cocktails φέρουν την υπογραφή του.

Η πρώτη μου επαφή με την κερκυραϊκή κουζίνα ήταν όταν θέλησα να κολακέψω μια ντόπια κυρία για τη μαγειρική της: «μούρλια, κυρία Λένια, ο κόκορας παστιτσάδα» (η πιο γνωστή ντόπια σπεσιαλιτέ). Με κοίταξε με απορία και συμπόνια. Και μου απάντησε: «πού είδες τα φτερά στο μοσχάρι;». Ήταν ένα ενσταντανέ φοιτητικής ζωής στην Κέρκυρα. Αυτά τότε.

Σήμερα το νησί αναζητά και επαναφέρει στο προσκήνιο τη γευστική του ταυτότητα και το δικαιούται, γιατί και πρώτες ύλες έχει και πολυποίκιλη παράδοση, αλλά και νέους σεφ που το ψάχνουν. Ένας από αυτούς είναι ο Αριστοτέλης Μέγκουλας. Νέος, με κουζινική νοημοσύνη και ευγένεια, έρχεται να δώσει στο «Imabari» -έναν απαιτητικό χώρο, ο οποίος άνοιξε full capacity πλέον στην πόλη- μια φιλοσοφημένη γευστική ταυτότητα με αρχή μέση και τέλος.

02 Imabari _ Aristotelis Megoulas (3)

Ο σεφ του Imabari Αριστοτέλης Μέγκουλας παρά πόδας για τη δημιουργία πιάτων με βάση την κερκυραϊκή κουζίνα.

«Στην ουσία μιλάμε για πέντε μαγαζιά» διευκρινίζει ο Αριστοτέλης. Όντως μιλάμε για έναν πολυμορφικό meeting point, το οποίο αλλάζει συνεχώς στη διάρκεια της μέρας και γίνεται καφέ, κοκτέιλ μπαρ (με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου), beach bar, εστιατόριο και lounge. Κι εδώ κολλάει ο άσος που λέγεται «τοποθεσία».

02 Imabari _ place day (8)

Δεν θα μπορούσε να είναι κάπου στην Costa Amalfitana και από κάπου να ξεπροβάλει ο κύριος Ρίπλεϊ;

Το Imabari βρίσκεται στο Φαληράκι, κάτω από τα περίφημα Ανάκτορα του Άνταμς, αγκαλιασμένο από τα τείχη του Παλαιού Φρουρίου, το οποίο απλώνεται κάδρο στα μάτια σου. Για τους ντόπιους είναι τα παλιά Μπάνια του Αλέκου, στα οποία οι Κερκυραίοι έκαναν μια βουτιά για διάλειμμα. Και πράγματι το μέρος μοιάζει με αμφιθεατρική πισίνα με ήρεμα ιόνια νερά, όπου από πάνω του ξετυλίγεται το Imabari.

Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, με θητεία στην Μπολόνια όπου το φαγητό είναι θρησκεία, έχοντας μάλιστα μαγειρέψει και για τον Παβαρότι κάποτε, εκπροσωπεί αυτήν τη νέα γενιά των ρομαντικών που αγαπάνε ατόφια την παράδοση του τόπου τους και τις πρώτες ύλες του.

Οι παρεμβάσεις στο χώρο είναι απολύτως ήπιες –στην πόλη της Κέρκυρας (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) τα πάντα ελέγχονται, άλλωστε. Λίγες ξαπλώστρες, λιτό το μπαρ και τριγύρω τα τραπέζια με άνετη χωροταξία που εξασφαλίζουν άνεση κινήσεων χωρίς διακοσμητικές φλυαρίες, τις οποίες έτσι κι αλλιώς δεν τις χρειάζεται ο χώρος, και ήρεμη γενικά μουσική, η οποία πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Imabari Resto & Bar _ Photo (4)

Το Imabari by night!

Και τώρα έρχεται ο παράγων γεύση. Ο Αριστοτέλης κινείται σε ένα σκεπτικό που επικεντρώνεται ευρηματικά στην παράδοση του τόπου και στις πρώτες ύλες, στις οποίες επιμένει φανατικά. «Είναι το παν», όπως λέει χαρακτηριστικά. Με θητεία στην Ιταλία –και συγκεκριμένα στην Μπολόνια, όπου το φαγητό είναι θρησκεία- έχοντας μάλιστα μαγειρέψει και για τον Παβαρότι κάποτε, επέστρεψε στην Κέρκυρα και, όπως είπα, εκπροσωπεί αυτήν τη νέα γενιά των ρομαντικών που αγαπάνε ατόφια τον τόπο τους.

Σφυρίδα μπιάνκο σε χαλί από πατάτα και κολοκυθάκια, ένα από τα "πιάτα" του Imabari. Σε αυτό το βαζάκι κρύβεται αυτή η αφράτη μους σοκολάτας με τραγανές μάντολες σε αρμονική συνύπαρξη.

Σφυρίδα μπιάνκο σε χαλί από πατάτα και κολοκυθάκια, ένα από τα “πιάτα” του Imabari.
Σε αυτό το βαζάκι κρύβεται αυτή η αφράτη μους σοκολάτας με τραγανές μάντολες σε αρμονική συνύπαρξη.

Έτσι έφτιαξε ένα μενού για το Imabari, το οποίο το μεσημέρι μετατρέπεται σε μια degustation εκδοχή παραδοσιακών πιάτων-τσιμπημάτων, σερβιρισμένων σε έναν μπακιρένιο δίσκο καφενείου. Κι από εκεί ο καθένας κλέβει μπουκιές από τσιγαρέλι (χόρτα μαγειρεμένα με κοκκινοπίπερο), σαρδέλα σαβόρο πάνω σε φάβα (αγκαλιά με τσίπουρο, βεβαίως) ή τραγανά και φουρνιστά κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού.

Imabari _ Ντακάκια (2)

Περιποιημένα ντακάκια περιλαμβάνονται στο σκεπτικό “μεζέδες” που υλοποιείται από το μεσημέρι.

Το βράδυ τα πράγματα αλλάζουν και στο χώρο που υπήρχαν οι ξαπλώστρες, δίπλα στο κύμα, στήνεται το εστιατόριο. Το πιάτα και πάλι στρέφονται στο νησί και ευωδιάζουν Κέρκυρα, για παράδειγμα η σφυρίδα μπιάνκο, ζουμερή και πλούσια, ανάμεσα σε κολοκυθάκια και πατάτες. Εδώ στόχος είναι να δοκιμάσει κάποιος λίγα και επίλεκτα πιάτα με τη συνοδεία του ανάλογου προτεινόμενου κρασιού, ενώ ο επίλογος είναι μία νεραϊδένια μους σερβιρισμένη σε βαζάκι με κάμποσες μάντολες από πάνω.

Όσο για την «inside information», η καλύτερη ώρα του Imabari είναι μετά τις επτά το απόγευμα που έχει πέσει η υγρασία και ο ήλιος, τα χρώματα κάνουν πάρτι και η νύχτα είναι ακόμα υπόσχεση.

⇒ Imabari Seaside Lounge Bar & Resto, Φαληράκι, Κέρκυρα. Τηλ. 2661 100340.

 

Διαβάστε ακόμα: Επιτέλους, ένα ξενοδοχείο περιωπής στην Τζια.

Η ψητή πατάτα με τη ρέγγα είναι μία από τις προσεγγίσεις της νεο-κερκυραϊκής κουζινικής άποψης του Αριστοτέλη Μέγκουλα.

Η ψητή πατάτα με τη ρέγγα είναι μία από τις προσεγγίσεις της νεο-κερκυραϊκής κουζινικής άποψης του Αριστοτέλη Μέγκουλα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top