Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας προπονητής που έβλεπε το… μέλλον, ο Mourinho έχει χάσει μέσα από τα χέρια του παίκτες που τα επόμενα χρόνια έγραψαν ιστορία. (Φωτογραφία: Laurence Griffiths / Getty Images / Ideal Image)

  Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας: είναι γνωστό ότι αυτός ο εγωισμός και το καβαλημένο καλάμι του Jose Mourinho μας εκνευρίζει όσο λίγα πράγματα. Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι -ιδιαίτερα- στα ’00s ο Πορτογάλος τεχνικός ήξερε πώς να φτιάχνει ομάδες ικανές να κατακτήσουν τα πάντα στο δρόμο τους. Κάποιες φορές μάλιστα έπαιζαν και ωραίο ποδόσφαιρο.

  Ποιος ξεχνάει τη μαγική Πόρτο του 2004 όταν εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη; Την μαχητική Ίντερ που κέρδισε τα πάντα. Ακόμα και την Τσέλσι της πρώτης περιόδου (2004-2007) που μπορεί να μην πήρε το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ τότε, αλλά όλη ήξεραν ότι ήταν η κορυφαία ομάδα στη Βρετανία.

  Ο Mourinho έδειχνε ότι καταλάβαινε το ποδόσφαιρο καλύτερα από κάθε άλλον τότε, ήξερε τι να κάνει για να κερδίσει, έμοιαζε σαν να βλέπει το μέλλον. Ωστόσο, παρόλα αυτά, ακόμα και αυτός ο διορατικός τεχνικός υπήρχαν οι φορές που δεν μπορούσε να δει πέρα από τη μύτη του.

  Σίγουρα στα 16 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προπονητικής έχει αναδείξει πολλούς παίκτες. Αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν μπόρεσε -ή δεν ήθελε- να δει ότι το ταλέντο ξεχείλιζε σε κάποιους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να τους κλείσει την πόρτα. Και μετά αυτοί να γίνουν σούπερ σταρ.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Το «μπερδεμένο παιδί» Kevin De Bruyne.

  1 2 3 4 5 6

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top