vlahokagouras-1A

Ο βλαχοκάγκουρας ή καγκουρογκασμάς μπορεί να ‘ναι μεροκαματιάρης, αλλά χρεώνεται για «βελτίωση» ερειπίου 20ετίας, θεωρώντας πως δημιουργεί κάτι το ιδιαίτερο. Ακούραστος συμπαραστάτης του γείτονας «βελτιωτής» που πουλάει αέρα κοπανιστό.

7. Ο βλαχοκάγκουρας ή καγκουρογκασμάς

Που μπορεί να ‘ναι μεροκαματιάρης, αλλά ξοδεύει πολλά για «βελτίωση» ερειπίου 20ετίας, θεωρώντας πως δημιουργεί κάτι το ιδιαίτερο. Σε αυτό του συμπαραστέκεται γείτονας «βελτιωτής» που συντηρεί το μαγαζί «Βελτιώσεις-ICE-Συναγερμοί», πουλώντας αέρα κοπανιστό.

8. Ο καμακοκάγκουρας

Που έχει ως στόχο το πέσιμο στο αντίθετο φύλο στο φανάρι, στο μποτιλιάρισμα, στην καφετέρια στο Μπουρνάζι. Καλλιεργεί το ίματζ του αδικοχωρισμένου που αναζητά παρέα μετά τη χυλόπιτα. Παραλλαγές του θεωρούνται ο καμακοκάγκουρας ο αμμώδης (για φάση σε Βάρκιζα, Λούτσα κ.λπ.) και ο καμακοκάγκουρας ο βραχώδης (για φάση σε Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια κ.λπ.).

Ο “πάπιας” οδηγεί 6βολτο παπί, βαμμένο μοβ ή λαχανί, χωρίς ποδιά για να χωράει από κάτω το καρμπιρατέρ από φρεγάτα. Οδηγεί με το αριστερό χέρι στην τσέπη και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες.

9. Ο καγκουράκος ή γουαναμπής (wanna be)

Που είναι ο κάγκουρας στο ξεκίνημα της καριέρας του. Έχει ξεκινήσει να επεμβαίνει στο Golf της μαμάς, με aftermarket προβολάκια ομίχλης και γραμμή απευθείας από την μπαταρία, ώστε να είναι μονίμως αναμμένα (καγκουριά stage #1), μπουρί ξυλόσομπας από το τελικό σιλανσιέ και πίσω (καγκουριά stage #2). Και τίποτε άλλο. Μαζεύει λεφτά, για να γίνει full-time κάγκουρας.

10. Ο Pai Mei κάγκουρας

Που είναι παλιός κάγκουρας, με χρόνια εμπειρίας. Διδάσκει τους ακολούθους του για να γίνουν σαν κι αυτόν όταν μεγαλώσουν. Ο καγκουράκος τον έχει σαν Θεό, είναι ο δάσκαλος, ο sensei που γνωρίζει άριστα την τεχνική των 5 σημείων: εξάτμιση, λεντάκια, body-kit, χαμήλωμα, ICE.

11. Ο πάπιας

Οδηγεί 6βολτο παπί, βαμμένο μοβ ή λαχανί, χωρίς ποδιά για να χωράει από κάτω το καρμπιρατέρ από φρεγάτα. Έχει, όμως, αφήσει τα φρένα «μαμά»(₁₀), με αποτέλεσμα να ψάχνει για κολώνες για να σταματήσει. Οδηγεί με το αριστερό χέρι στην τσέπη και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες, έτσι ώστε η μύτη του Νάικ να ξύνει την άσφαλτο. Αποτελεί την έμπνευση για τον ύμνο «Το πρωί που ξυπνάω άσπρη κάλτσα φοράω, το παπί καβαλάω και τη σούζα αρχινάω».

12. Η καγκουρίνα

Που βασικό ρόλο έχει να εμψυχώνει τον κάγκουρα στις δραστηριότητές του και να είναι η πιστή του συνοδός. Φοράει τζιν πολλά νούμερα μικρότερο, έτσι ώστε να σαγηνεύει τα αρσενικά μαρσιποφόρα και, σε περίοδο ζευγαρώματος, ημιδιαφανές κολάν που της επιτρέπει να βρει το ταίρι της ξεκούραστα. Είδη της χαρακτηρίζονται και από μια ένωση πάνω και κάτω χείλους που παραπέμπει σε πτηνό της οικογένειας των νησσιδών (anatidae), της τάξης των χηνόμορφων –κοινώς πάπιες.

Διαβάστε ακόμα: BMW Landspeeder – Η αναβίωση ενός θρύλου.

 

kagkouras

Από τις στέπες της Καλλιθέας και το ανεμοδαρμένο Μπουρνάζι, μέχρι το strip της Λούτσας και τα κοσμοπολίτικα Μεσόγεια (Λούτσα-Σπάτα-Κορωπί, το καλύτερο παπί) ο κάγκουρας απαντάται παντού. (photo credit: National Geographic).

Λυσάρι

(1) Πέντε-ένα
Αυτοκίνητο που είναι πέντε μέρες στο συνεργείο και μία έξω.
(2) Βούτα
Κομμάτι της λεωφ. Βουλιαγμένης, ανάμεσα Αλίμου και Αργυρούπολη, όπου η λεωφόρος κατηφορίζει σαν να βουτάει.
(3) Λιμανάκια
Ο παραλιακός δρόμος ανάμεσα Λίμνη Βουλιαγμένης και Βάρκιζα.
(4) Σαξόραλο
Citroën Saxo ή Peugeot 106 Rallye.
(5) Πεταλιέρα
Μεταλλικό πλαίσιο όπου στηρίζονται τα πεντάλ γκαζιού, φρένου και συμπλέκτη αγωνιστικών αυτοκινήτων.
(6) Roll-cage
Πρόσθετος κλωβός ασφαλείας για αγωνιστικά αυτοκίνητα.
(7) Εντερπράιζ
Εσωτερικό διαμορφωμένο «διαστημικά» (βλ. USSS Enterprise από το Star Trek).
(8) ICE
In-car Entertainment, ηχοσύστημα.
(9) Σαύρα
Υπερβολικά χαμηλωμένο αυτοκίνητο, το οποίο αλλάζει απότομα κατεύθυνση.
(10) Μαμά
Όπως βγήκε από το εργοστάσιο, «από τη μάνα του».

 

Διαβάστε ακόμα: 10+1 αυτοκίνητα για το γκαράζ των ονείρων σας.

 

1 2

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top