Η απλότητα είναι η πολυτέλεια του Kandolhu resort. Κυριαρχεί στα πάντα, από το design μέχρι το service. Στις βίλες το ξύλο κάνει έντονη την αίσθηση της φύσης. (Φωτογραφία: Kandolhu resort)

«Ζω και δουλεύω σε ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του πλανήτη που σού κόβει την ανάσα κάθε στιγμή. Σίγουρα δεν ζω όπως έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Στις Μαλδίβες ξεχνάς το αυτοκίνητο, το σουπερμάρκετ, την έξοδο για κινηματογράφο ή θέατρο. Και είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύεις σε ένα ξενοδοχείο πόλης από ότι σε ένα μικρό νησί, όπως το Kandolhu που ολόκληρο είναι ένα resort. Εντούτοις, οι σχέσεις που αναπτύσσονται με τους πελάτες είναι ανεκτίμητες, γιατί πολλοί μένουν εδώ για αρκετό διάστημα. Προσωπικά, μου αρέσει να δουλεύω στους τροπικούς, γιατί αναζητώ την ζέστη. Είμαι από τον Καναδά» μου λέει ξεσπώντας σε γέλια ο Marc Leblanc, μάνατζερ του luxury resort Kandolhu στις Μαλδίβες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ανάμεσα στο κρύο του βορείου ημισφαιρίου και την ζέστη των τροπικών προτιμότερη είναι η δεύτερη. Όταν, μάλιστα, αυτό συμβαίνει στις Μαλδίβες, τα διαμάντια του Ινδικού ωκεανού. Το boho chic Kandolhu resort στο μικροσκοπικό νησάκι στην ατόλη North Ari, είναι από τα πολυτελέστερα των Μαλδίβων.

Ο Marc LeBlanc.

«Ο επισκέπτης του Kandolhu αναζητεί εδώ την πραγματική αίσθηση του να είναι σχεδόν ολομόναχος σε ένα μικρό νησί στο μέσον του Ινδικού ωκεανού. Η πλειονότητα των φιλοξενούμενων έρχεται στο Kandolhu για αποτοξίνωση από το άγχος και επαναφόρτιση μπαταριών. Το κοραλλιογενές δακτυλίδι που περιβάλλει το νησί Kandolhu είναι από τα πιο σπουδαία των Μαλδίβων. Μέσα σε μια ώρα ο φιλοξενούμενος μπορεί να κάνει τον κύκλο όλου του νησιού Kandolhu κολυμπώντας ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες και τροπικά ψάρια» επισημαίνει ο Marc LeBlanc και συμπληρώνει: «Και δεν είναι μόνο αυτό. Στις 30 πολυτελείς βίλες του Kandolhu αντιστοιχούν 4 εστιατόρια, Olive, Market, Sea Grill και Banzai, μια από τις υψηλότερες αναλογίες στις Μαλδίβες. Ανά πάσα στιγμή το φαγητό και το ποτό προσαρμόζεται στις επιθυμίες του φιλοξενούμενου. Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι στο Kandolhu επινοούμε πολυτέλεια για να προσελκύσουμε πελάτες, όπως γίνεται σε resorts σε άλλα σημεία του πλανήτη. Δεν είναι ο στόχος μας αυτός και είμαστε πολύ ευτυχείς που δεν έχουμε παρασυρθεί σε μια τέτοια φρενήρη κούρσα».

Η απλότητα είναι η πολυτέλεια του Kandolhu resort. Κυριαρχεί στα πάντα, από το design μέχρι το service. Στις βίλες το ξύλο κάνει έντονη την αίσθηση της φύσης. Το σέρβις είναι ατημέλητα προσεγμένο και φιλικό.

«Πολυτέλεια για εμάς στο Kandolhu resort σημαίνει ο φιλοξενούμενος να νιώθει άνετα ανά πάσα στιγμή, να τον εξυπηρετεί το προσωπικό με αυθεντικότητα, αποτελεσματικότητα και χαμόγελο, μέσα σε αυτό το περιβάλλον που περιβάλλουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, η γαλάζια θάλασσα και λούζει ο ήλιος. Όλο το προσωπικό απευθύνεται στους πελάτες με τα ονόματα και όχι με τα επίθετά τους. Σκοπός μας είναι να δομήσουμε γρήγορα μαζί τους μια σχέση φιλική, ευδιάθετη και με αρκετή δόση χιούμορ» μου εξηγεί ο Marc Leblanc.

«Σχεδιάζοντας το Kandolhu resort ο Sappé ενσωμάτωσε τις κατασκευές μέσα στην φυσική ομορφιά του τοπίου, εμπνεόμενος από την παράδοση των Μαλδίβων».

Ο αρχιτέκτονας Mohamed Shafeeq, γνωστός στις Μαλδίβες ως Sappé, σχεδίασε το Kandolhu resort. Ο Sappé έχει έδρα την Σιγκαπούρη και έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο πολυτελή resorts στις Σεϊχέλες, τον Μαυρίκιο, την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Ντουμπάι.

«Σχεδιάζοντας το Kandolhu resort ο Sappé ενσωμάτωσε τις κατασκευές μέσα στην φυσική ομορφιά του τοπίου, εμπνεόμενος από την παράδοση των Μαλδίβων. Οι αχυρένιες στέγες είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των σπιτιών στις Μαλδίβες. Ο Sappé εμπνεύστηκε τις στέγες στις βίλες του Kandolhu resort από την καρίνα που έχουν οι ξύλινες βάρκες Dhoni με τις οποίες οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα ψαρεύουν. Κοιτώντας τις στέγες σού δίνουν την εντύπωση ότι έχουν τοποθετηθεί πάνω στις βίλες οι καρίνες από τις βάρκες Dhoni ανάποδα» τονίζει ο LeBlanc.

«Ο επισκέπτης του Kandolhu αναζητεί εδώ την πραγματική αίσθηση του να είναι σχεδόν ολομόναχος σε ένα μικρό νησί στο μέσον του Ινδικού ωκεανού» λέει ο Marc LeBlanc. (Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαχαιρίδης)

«Το εστιατόριο Olive είναι το ιδανικότερο σημείο της διακόσμησης στο Kandolhu γιατί ο Sappé είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει κοράλλια, σαν ωδή στην τοπική αρχιτεκτονική των Μαλδίβων. Επί αιώνες, με κοράλλια οι κάτοικοι έφτιαχναν τα σπίτια τους. Σήμερα η εμπορευματοποίησή τους απαγορεύεται. Ο Sappé συγκέντρωσε τα κοράλλια από ένα ερειπωμένο σπίτι σε ένα νησάκι της χώρας. Με αυτά δημιούργησε διαχωριστικά πετάσματα στους χώρους του Sea grill τα οποία χαρίζουν μια νότα από την μακρινή Μεσόγειο στο μέσο του Ινδικού ωκεανού» επισημαίνει ο Marc LeBlanc.

Το σπα του Kandolhu resort.

Όντως στο Olive restaurant οι μεσοτοιχίες των κοραλλιών σού δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι απομονωμένος από τους υπόλοιπους πελάτες, ότι είσαι εσύ, η παρέα σου και το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

Η πολυτέλεια στο Kandolhu, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οικολογική σπατάλη ή υπερβολή. Στα εστιατόρια δεν υπάρχουν χαρτοπετσέτες. Τα περισσότερα λαχανικά παράγονται στους κήπους του Kandolhu που περιβάλλουν τις βίλες. Φεύγοντας από το Kandolhu είχα βάλει στις αποσκευές μου χρησιμοποιημένες μπαταρίες, τυπωμένα έγγραφα και πλαστικές συσκευασίες κάθε είδους, για να μην επιβαρύνεται το ευαίσθητο περιβάλλον του μικροσκοπικού νησιού.

Αριστερά: Ο σεφ Mickael Farina. (Φωτογραφία: Δημήτρης Μαχαιρίδης). Δεξιά: Το Market.

Κοιτώντας το Kandolhu από ψηλά εντυπωσιάστηκα ακόμη και τη στιγμή που το αποχαιρετούσα. Κυριαρχούν δύο χρώματα: το γαλάζιο ουρανού και θάλασσας και το πράσινο του νησιού. Μόνο που το γαλάζιο στο Kandolhu έχει πολλές αποχρώσεις. Άλλο το γαλάζιο της ατόλης, άλλο εκείνο που βγαίνει από το βάθος του Ινδικού ωκεανού, διαφορετικό αυτό που αντανακλάται στα νερά του κοραλλιογενούς δαχτυλιδιού που περιβάλλει και προστατεύει το Kandolhu. Κι όταν βουτήξεις στα γαλάζια νερά του Kandolhu μαγεύεσαι από τα δεκάδες χρώματα των τροπικών ψαριών.

//Το ταξίδι οργανώθηκε από το γραφείο ταξιδίων Exotic Tours (Βαλαωρίτου 9β, Αθήνα, 210 3640 500). Περισσότερες πληροφορίες για το Kandolhu resort θα βρείτε εδώ.

Αριστερά: Το Kandolhu resort από ψηλά. Δεξιά: Το Market και το εστιατόριο Olive.

 

Διαβάστε ακόμα: Amanyangyun – Ένα ξενοδοχείο ωδή στην πολυτέλεια και την κληρονομιά της Κίνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top