Προσέχουμε τι λέμε και πότε το λέμε (imdb.com).

  Η διασταλτική ερμηνεία των λέξεων ή πώς μια κολακεία στο γραφείο μπορεί να αποκτήσει kinky υπόσταση στο γραφείο. Τα πάντα είναι ζήτημα συγκυριών, φαντασιώσεων και συνθηκών. Η λέξη «τσούλα», αν ειπωθεί εν μέση οδώ προς μια γυναίκα θα συνιστά ύψιστη ύβρη. Αν, όμως, λεχθεί εν μέσω κλινοπάλης, τότε δηλώνει θωπεία και ηδονισμό.

  Το να μιλάει κανείς βρόμικα στο κρεβάτι είναι μέρος του ερωτικού παιχνιδιού – όχι για όλους, αλλά για πολλούς. Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή του #MeToo πολλά έχουν αλλάξει. Οι άντρες αναγκαστικά επαναπροσδιορίζουν πολλά πράγματα και οι γυναίκες γίνονται ολοένα και πιο επιθετικές σε θέματα φεμινισμού.

  Για τους άντρες, η έννοια του σεξ και του φλερτ μοιάζουν ορισμένες φορές με προσπάθεια να περπατήσεις σε μια κινούμενη άμμο. Βλέπεις μπροστά σου τον κίνδυνο να πεις κάτι που θα παρεξηγηθεί και θα χάσεις ολότελα την πιθανότητα να προσεγγίσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως η ιδιωτική μας κλίνη και ό,τι συμβαίνει σ’ αυτήν πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος.

  Από την άλλη, οι γυναίκες, επειδή ακριβώς είναι περισσότερο υποψιασμένες για το τι μπορούν να υποστούν στο γραφείο, στο δρόμο, σε κάποιο μπαρ, περνούν από κόσκινο οτιδήποτε λέγεται και τις αφορά. Κάπως έτσι ακόμη κι έτσι κομπλιμέντο (εντάξει, ίσως λίγο πιο επιθετικό), κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν αποδεκτό, τώρα μπορεί να θεωρηθεί μέρος μιας ευρύτερης σεξουαλικής επίθεσης.

  Ωστόσο, αν αυτή η επιθετική γλώσσα αφαιρεθεί από τις κοινωνικές της συνδηλώσεις και ενταχθεί σε ένα απόλυτα ιδιωτικό παιχνίδι όπου οι όροι είναι συμφωνημένοι και από τα δύο μέλη (για τις ανάγκες του άρθρου ας περιοριστούμε σε… δύο μέλη), τότε παύει να αποτελεί σημείο τριβής ή κατίσχυσης του ενός από τον άλλον (κυρίως του άντρα προς τη γυναίκα) και αποκτάει ένα ιδιαίτερο βάρος: τω όντι, σεξουαλικά επιθυμητό.

  Δεν αποφασίζεις μόνος σου. Δεν είσαι ένα νησί στο κρεβάτι.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως η ιδιωτική μας κλίνη και ό,τι συμβαίνει σ’ αυτήν πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος όπου δεν θα συμβούν πράξεις ενάντιες στις επιθυμίες του ζεύγους, ούτε να λεχθούν πράγματα που ενδεχόμενα θα θέσουν σε κίνδυνο την αποδεκτή ισορροπία μεταξύ των εραστών. Υπό το πρίσμα της ασφάλειας, μια γυναίκα μπορεί να δεχθεί τον ρόλο της «τσούλας», ως μέρος της διέγερσής της σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

  Αν το «τσούλα» είναι αποδεκτό και επιθυμητό από μια γυναίκα κατά τη διάρκειας της πράξης, είναι εντελώς απαράδεκτο όταν το ακούσει στο… σαλόνι.

  Αυτό σημαίνει πως όταν οι εραστές κατέλθουν από τη «σκηνή», όταν ο ίμερος έχει κατευναστεί κι όταν επανέλθουν οι παλμοί στην καρδιά, τότε, όχι, δεν μπορείς να συνεχίσεις με το ίδιο λεξιλόγιο. Αν το «τσούλα» είναι αποδεκτό και επιθυμητό από μια γυναίκα κατά τη διάρκειας της πράξης, είναι εντελώς απαράδεκτο όταν το ακούσει στο… σαλόνι φορώντας τα ρούχα της ή στο αυτοκίνητο καθοδόν για μια βόλτα.

  Τα πάντα ορίζονται από τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται. Η γλώσσα, κυρίως. Διότι η ευπλαστότητά της έγκειται στο ότι μπολιάζει τα πράγματα με έννοιες που δεν είναι αναλλοίωτες. Το αυτό συμβαίνει και στο σεξ. Η ίδια λέξη που για κάποιον γίνεται βατήρας διέγερσης, για κάποιον άλλον αποτελεί ασύγγνωστη βρισιά.

  Πώς μπορείς να ξέρεις αν φέρεσαι σωστά ή όχι; Μα, δεν αποφασίζεις μόνος σου. Δεν είσαι ένα νησί στο κρεβάτι. Εννοείται πως τα πάντα έχουν αναπτυχθεί από κοινού. Ας μην ξεχνάμε πως οι εραστές έχουν μια εντελώς δική τους γλώσσα: σωματική και μη. Σαν τα γλίγλικα των δύο ηρώων του Κορτάσαρ στο «Κουτσό». Μόνο οι δύο τους μπορούν να συνεννοηθούν και να την καταλάβουν.

   

  Διαβάστε ακόμα: Συζυγικό σεξ – αυτός ο «άγνωστος» μεταξύ μας και πώς τον ξαναβρίσκουμε.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top