Τόσες πολλές γυναίκες, τόσος παλμός και ανυπόκριτα χαμόγελα. Το 10ο Ladies Run πέτυχε το στόχο του και με το παραπάνω.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2012 το Ladies Run έκανε τα πρώτα του βήματα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι 10 χρόνια μετά θα έχει εξελιχθεί σε έναν συναρπαστικό θεσμό. Στο ξεκίνημα, επιφυλακτικές απορίες έδιναν και έπαιρναν: Θα μαζέψει κόσμο; Γιατί μόνο γυναίκες; Πως γίνεται ένας αγώνας να περνά μέσα από ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα; Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν, ότι το Ladies Run είναι «κυριλέ» event; Μήπως θα απευθύνεται μόνο σε επώνυμες;

Πολύ γρήγορα οι απορίες μετατράπηκαν σε γνήσια έκπληξη: Α, εδώ τρέχουν σοβαρές αθλήτριες, πρωταθλήτριες του στίβου! Αλλά και καθημερινά κορίτσια με στυλ και άποψη που δεν βλέπουμε σε άλλους αγώνες… Χμ, αυτός ο αγώνας δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, και όχι επειδή απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Η διαδρομή είναι δύσκολη!

Το Ladies Run είναι ένας θεσμός για το τρέξιμο, για τις χιλιάδες γυναίκες που συμμετέχουν, για το συγκρότημα του Αστέρα, για την πόλη της Βουλιαγμένης.

Ένα πανέμορφο στιγμιότυπο από την αθλητική προσπάθεια δυο γυναικών που μας εμπνέουν, της ηθοποιού Γιούλικας Σκαφιδά και της Ποθητής Κυνηγοπούλου.

Θεσμός που έφτασε στα 10 του χρόνια

Η έκπληξη έδωσε τη σειρά της σε ορισμένες βεβαιότητες: Το σκηνικό είναι απίθανο! Δεν ξέραμε ότι υπάρχει τέτοια χερσόνησος στην Αθήνα όπου μπορείς να τρέξεις. Και η φιλανθρωπική δουλειά που γίνεται μέσω του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, είναι αθόρυβη και ουσιαστική. Ο αγώνας αυτός μάλλον ήρθε για να μείνει. Θα γίνει θεσμός.

Και έγινε θεσμός! 10 χρόνια μετά, το Ladies Run είναι ένας θεσμός για το τρέξιμο, για τις χιλιάδες γυναίκες που συμμετέχουν, για το συγκρότημα του Αστέρα, για την πόλη της Βουλιαγμένης. Σε μια δεκαετία, ο θεσμός αυτός έχει διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα, έχει προσφέρει πάνω από 30.000 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες γυναικών (φυλακισμένων, προσφύγων, τοξικοεξαρτημένων κ.α.*) και έχει χαρίσει εκπλήξεις και συγκινήσεις -μέχρι πρόταση γάμου στον τερματισμό είδαμε- που δημιουργούν αναμνήσεις μιας ζωής.

Η personal trainer Ντίντα Νάστου τρέχει ανάμεσα στα πεύκα του Four Seasons Athens.

Όταν η μέρα ξεπρόβαλε πρώτα απαλά και μετά μεγαλόπρεπα πάνω από τη Βουλιαγμένη, ο «κανόνας» επιβεβαιώθηκε: Ο ήλιος λάμπει κάθε χρονιά στο Ladies Run!

Ο αγώνας 

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το Ladies Run, ο αυθεντικός αγώνας των γυναικών, συμπλήρωσε την πρώτη του δεκαετία στην πιο premium παραλία της Αττικής, την Astir Beach, με Χρυσό Χορηγό τη Samsung. Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο αέρας και το ψιλόβροχο είχαν στήσει ένα σκηνικό που λες και κάποιος είχε… ματιάσει τον ομορφότερο αγώνα στα γενέθλιά του, όταν η μέρα ξεπρόβαλε πρώτα απαλά και μετά μεγαλόπρεπα πάνω από τη Βουλιαγμένη, ο «κανόνας» επιβεβαιώθηκε: Ο ήλιος λάμπει κάθε χρονιά στο Ladies Run!

Αριστερά: Η brand ambassador Δώρα Κατσικογιάννη συμμετέχει κάθε χρόνο στην ομάδα των εθελοντών του αγώνα. Δεξιά: Η personal trainer Μυρτώ Καλογεροπούλου στον τερματισμό.

Εκατοντάδες γυναίκες κάθε ηλικίας -φέτος εισήχθη και νέα, επιπλέον ηλικιακή κατηγορία 60+ στα έπαθλα- πλημμύρισαν τον Λαιμό από νωρίς το πρωί για να γιορτάσουν την πρώτη δεκαετία του Ladies Run. Δεν είναι και λίγο να τρέχεις 5 χιλιόμετρα δίπλα στα πεύκα και στη θάλασσα, και μέσα από το μεγαλειώδες Four Seasons, ως το τέλος του Λαιμού της Βουλιαγμένης. Η πρώτη στάση τους όμως ήταν στη γραμματεία του αγώνα για να παραλάβουν το goodie bag με τα δώρα τους όπως τα φυσικά καλλυντικά Grown Alchemist, και τους αριθμούς συμμετοχής.

Η φετινή προσφορά μέσω του Ladies Run για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων γυναικών, θα κάνει ρεκόρ ξεπερνώντας τις 5.000 ευρώ.

Aριστερά: Η Communications Manager στο Luxury Division του Ομίλου Σαράντη, Πηνελόπη Ζαούδη. Ο Όμιλος Σαράντη στήριξε το Ladies Run με τα πρωτοποριακά, φυσικά καλλυντικά του Grown Alchemist. Δεξιά: Η ορεινή δρομέας Φωτεινή Κολόκα ετοιμάζεται να απολαύσει ένα κομμάτι από το vegan birthday cake του αγώνα που έφτιαξε με αγάπη και υγιεινά υλικά το Crudo.

Φορώντας το επετειακό τεχνικό Τ-σερτ (αλήθεια, σε πόσους άλλους αγώνες βλέπουμε σύσσωμες τις συμμετέχουσες να φορούν την μπλούζα της διοργάνωσης;) οι Ladies περιηγήθηκαν στα περίπτερα των χορηγών που είχαν στηθεί στην Astir Beach. Παίζοντας «μουσικάρες» όπως η ίδια αρέσκεται να λέει, η DJ του αγώνα Μαρία Παπιδάκη -παρούσα στο θεσμό κάθε χρόνο από το 2012, ξεναγούσε από μικροφώνου τις συμμετέχουσες στον νοερό χάρτη της Astir Beach.

Έτσι, οι Ladies φωτογραφήθηκαν στο πρωτοποριακό περιστρεφόμενο photo booth 360 μοιρών της Samsung, δημιουργώντας ένα… ροντέο αναμνήσεων που έμελλε να δώσει τον τόνο εκείνης της Κυριακής στο Instagram. Δίπλα ακριβώς, ξεχώριζε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του νέου Style Partner της διοργάνωσης, όπου η Answear.gr παρουσίαζε το συλλεκτικό T- shirt που σχεδίασε η νικήτρια του Fashion Design project της 30ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, και τα έσοδα από την πώληση του οποίου πηγαίνουν στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.

Η μουσική παραγωγός και DJ Xenia Ghali, στο περίπτερο της Samsung, Χρυσού Χορηγού του αγώνα.

Προσφορά-ρεκόρ

Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω αυτής της συνεργασίας με τον ΔΕΣΜΟ, της ετήσιας δωρεάς του Ladies Run στο φιλανθρωπικό σωματείο, αλλά και του διπλασιασμού της προσφοράς από την Εθνική Τράπεζα, για όσες Ladies γράφτηκαν κάνοντας χρήση των καρτών της, η φετινή προσφορά μέσω του Ladies Run για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων γυναικών, θα κάνει ρεκόρ ξεπερνώντας τις 5.000 ευρώ.

Στη 10η επέτειο του θεσμού, 1.000 χαμόγελα πλημμύρισαν την Astir Beach.

Η στιγμή που ο εμπνευστής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, παρέδωσε στην πρόεδρο του Δ.Σ. Του ΔΕΣΜΟΥ Αλέξια Κατσαούνη, το αποδεικτικό της κατάθεσης, ήταν από τις κορυφαίες του αγώνα. Λίγο πριν την εκκίνηση, οι δυό τους στάθηκαν μπροστά στην Astir Beach, μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα και 7κις πρωταθλητή Ελλάδας στον μαραθώνιο Νίκο Πολιά, και την guest star της ημέρας, τη μαγευτική ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου.

Eνα γευστικό πρωτεϊνούχο ρόφημα, το Arla Protein, περίμενε τις Ladies μετά τον αγώνα.

Η Αλέξια Κατσαούνη, λίγο πριν στηθεί και αυτή στη γραμμή της εκκίνησης για να τρέξει, ευχαρίστησε από καρδιάς όλες τις ladies και θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι και ο ΔΕΣΜΟΣ συμπλήρωσε φέτος την πρώτη του δεκαετία.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο πρώτος πολίτης της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξήγησε πως ο δήμος του πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θεματικού, αθλητικού τουρισμού φιλοξενώντας αγώνες δρόμου και τριάθλου επιπέδου Iron Man, με πολλούς συμμετέχοντες από το εξωτερικό, πέρα βεβαίως από άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως το σερφ για το οποίο είναι διάσημη η περιοχή και το οποίο σερφ πλέον τιμάται και με μια μαρμάρινη σανίδα – μνημείο έξω από την Astir Beach, σημείο εκκίνησης του Ladies Run.

«Ενώνω την φωνή μου μαζί σας και να μοιραστώ αυτή την όμορφη στιγμή που θα βοηθήσει έστω λίγο παραπάνω, γυναίκες που έχουν ανάγκη», τόνισε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου με τον διοργανωτή του Ladies Run, Κίμωνα Φραγκάκη. Η αγαπημένη ηθοποιός και πρωθιέρεια σε διαδοχικές τελετές αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, έδωσε την πανηγυρική εκκίνηση για τα 10 χρόνια Ladies Run.

Η εκκίνηση από τη Μαρία Ναυπλιώτου

Αφού ο Νίκος Πολιάς έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στις αγωνιζόμενες για τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της διαδρομής, το μικρόφωνο πήρε η Μαρία Ναυπλιώτου, για να δώσει με τρόπο πανηγυρικό την εκκίνηση. Ας θυμηθούμε τα λόγια της: «Xρόνια πολλά στο Ladies Run, χρόνια πολλά με πολλά χιλιόμετρα σε όλες μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και εισπράττω αυτή την ενέργεια από 1.000 φίλες, νιώθω μια λαχτάρα στην καρδιά, σα να ετοιμάζομαι κι εγώ να τρέξω!

Όμως η σημερινή μου παρουσία είναι συμβολική. Για να ενώσω την φωνή μου μαζί σας και να μοιραστώ αυτή την όμορφη στιγμή που θα βοηθήσει έστω λίγο παραπάνω, γυναίκες που έχουν ανάγκη. Πάμε να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση, από το φετινό 10, προσπερνώντας γρήγορα – γρήγορα το 9 και το 8 των ετών τον κορωνοϊού που μας περιόρισαν, και μετρώντας με μια φωνή μέχρι το 1, μέχρι την αφετηρία, που εδώ στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, το 2012, ξεκίνησε αυτός ο μοναδικός θεσμός που γράφει ιστορία!».

Οι πρέσβειρες του Answear.gr, Style Partner του αγώνα, χαλαρώνουν στην άμμο μετά το Ladies Run. Από αριστερά: Μυρτώ Κάζη, Μάντη Περσάκη, Δώρα Κατσικογιάννη.

Και με αυτά τα λόγια, η Ναυπλιώτου και χίλιες δυναμικές ladies ξεκίνησαν να μετρούν αντίστροφα ώσπου ξεχύθηκαν στην οδό Απόλλωνος, για να τρέξουν σε μια από τις ομορφότερες -αλλά σίγουρα όχι την ευκολότερη!- διαδρομές της Αττικής. Περίπου είκοσι λεπτά πιο μετά, θα έκοβε πρώτη το νήμα του τερματισμού μια σπουδαία αθλήτρια που ήρθε αυθημερόν από το Αγρίνιο για την περίσταση, η υπέροχη Ελένη Νικολοπούλου. Τη δεύτερη θέση στο βάθρο κατέλαβε η νικήτρια του προηγούμενου μίτινγκ των Ladies, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου. Και η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, κατακτήθηκε από την Αγγελική Τζώτζου.

Η ουσιαστική φροντίδα των χορηγών

Για λίγο πάνω από μία ώρα, εκατοντάδες χαμογελαστά πρόσωπα τερμάτιζαν στο επετειακό Ladies Run μετά από μια διαδρομή που τις έφερε μέσα από το συγκρότημα του Four Seasons και ως το τέλος του Λαιμού. Στον δρόμο είχαν παραταχθεί πάνω από 100 εθελοντές του Ladies Run, προσωπικό χρονομέτρησης, Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο με Διευθυντή Ορθοπεδικό Χειρουργό του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, η Τροχαία Ελληνικού, εμψυχωτές της ERGO ασφαλιστικής, DJ’s του Radio Pepper, η ομάδα ασφάλειας του Αστέρα και οι συνεργάτες της διοργάνωσης στους σταθμούς υδροδοσίας με φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ σε πρωτοποριακή χάρτινη συσκευασία.

Κάθε χρόνο η πολυπληθέστερη corporate ομάδα ανήκει στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, τον Health Partner του Ladies Run.

Ήταν ο πρώτος αγώνας όπου χρησιμοποιήθηκε οικολογική συσκευασία νερού για να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση πλαστικού.

Ήταν ο πρώτος αγώνας όπου χρησιμοποιήθηκε οικολογική συσκευασία νερού για να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση πλαστικού. Επιπλέον χάρη στους μπλε κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο αγώνας έληξε χωρίς σκουπίδια στο οδόστρωμα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι φέτος και η τσάντα των αθλητριών ήταν βαμβακερή και όχι συνθετική αλλά και το Official Course Car, ένα τρισχαριτωμένο μίνι όχημα BIRÒ, ήταν εκατό τοις εκατό ηλεκτρικό και ιδιαίτερα ελαφρύ.

H μπαλαρίνα Δήμητρα Ζαχοπούλου εκτελεί διατάσεις μετά τον αγώνα.

Χάρη στην παραπάνω κινητοποίηση δεκάδων ανθρώπων σε διαφορετικά πόστα αλλά και της σωστής προθέρμανσης των Ladies, δεν υπήρξε για μια ακόμα χρονιά το παραμικρό παρατράγουδο ή τραυματισμός. Λίγα λεπτά πριν το πρόσταγμα του αφέτη, στο γκαζόν της παραλίας κοντά στον συγκλονιστικό αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, η Εθνική Τράπεζα είχε προσφέρει στις ladies μια όμορφη έκπληξη: Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη παρουσίασε πρόγραμμα warmup και ασκήσεων για το τρέξιμο, με ρεκόρ συμμετοχής. Έτσι οι ladies ξεκίνησαν το τρέξιμο έχοντας κάνει την κατάλληλη προθέρμανση.

Ενα πανέμορφο μενταγιόν που σχημάτιζε τη φράση Run Like A Lady, κρεμασμένο σε μια κομψή αλυσίδα. Ηταν το αναμνηστικό κόσμημα που έλαβαν όλες οι ladies.

Αντί της μπανάνας που συνηθίζεται σε αγώνες, προσφέρθηκε ένα κομμάτι vegan birthday cake, για γλυκιά αποκατάσταση.

Καθώς τερμάτιζαν οι δρομείς, τις περίμεναν νέες εκπλήξεις: Η πρώτη ήταν το αναμνηστικό κόσμημα, αντί μεταλλίου, της PRIGIPO, του νέου Official Jeweller του θεσμού: Ενα πανέμορφο μενταγιόν που σχημάτιζε τη φράση Run Like A Lady, κρεμασμένο σε μια κομψή αλυσίδα. Λίγα μέτρα πιο κάτω, αντί της μπανάνας που συνηθίζεται σε αγώνες, ένα κομμάτι birthday cake, για γλυκιά αποκατάσταση! Όχι ένα επιβαρυντικό για τον οργανισμό γλυκό, αλλά μια λιχουδιά για αθλήτριες, με αλεύρι βρώμης, φυσικό κακάο, αγαύη, γάλα αμυγδάλου, κουβερτούρα και αλάτι. 100% vegan, με την υπογραφή του Crudo, vegan partner του Ladies Run!

H διαδρομή του Ladies Run περνά και μέσα από το κορυφαίο resort της Αθήνας, το Four Seasons Astir Palace.

Ο κεντρικός σταθμός ενυδάτωσης του ΘΕΟΝΗ, του πιο βραβευμένου διεθνώς Ελληνικού νερού, πρόσφερε δροσερό νερό και μια νοερή βόλτα στα βουνά της Καρδίτσας απ’όπου αναβλύζει αυτό το δώρο της φύσης. Και για όσες δεν ήθελαν μόνο να δροσιστούν αλλά και να βοηθήσουν στη μυική τους αποκατάσταση με ένα γευστικό πρωτεϊνούχο ρόφημα, τις περίμεναν τα ψυγεία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Official Drink του Ladies Run, Arla Protein. Ροφήματα πλούσια σε φυσική πρωτεΐνη, με γεύση φράουλα, βανίλια και σοκολάτα, που προτιμούν και επαγγελματίες δρομείς.

Μια αγαπημένη φίλη του θεσμού, η Μάντη Περσάκη και η δεκαμελής ομάδα της, είχαν αναλάβει να εκτελέσουν απολαυστικές διατάσεις για όσες ladies το επιθυμούσαν. Πάνω στις ξαπλώστρες της παραλίας, με τα ελαφρώς καταπονημένα πόδια στη ζεστή άμμο, και το βλέμμα να ξεκουράζεται στον θαλασσινό ορίζοντα… Πολλές φορές, οι αθλούμενοι βαριούνται τις διατάσεις μετά την προπόνηση και παραλείπουν το σημαντικότατο αυτό στάδιο. Δεν νομίζουμε ότι καμία lady θα βαρέθηκε να κάνει ένα τέτοιο stretching στην πανέμορφη Astir Beach!

7. Το υφασμάτινο goodie bag με τα δώρα των Ladies ήταν μια προσφορά της ERGO, που ασφάλισε κάθε συμμετέχουσα για τη διάρκεια του event. H ERGO ασφαλίζει τις ladies εδώ και μία δεκαετία.

Ολοκληρώνοντας την απαιτητική διαδρομή,  οι ladies περνούσαν από τα τρία σημεία φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων, μια χορηγία της ERGO ασφαλιστικής, η οποία φροντίζει κάθε χρόνο οι συμμετέχουσες να νιώθουν ασφάλεια, τόσο επειδή τους παρέχει την τσάντα για τα προσωπικά τους είδη και την γκαρνταρόμπα για να τα φυλάξουν, όσο και επειδή -προπαντός- φροντίζει για την ασφάλιση τους την ημέρα του αγώνα, έναντι προσωπικού ατυχήματος αλλά και αστικής ευθύνης.

14. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη παρουσίασε πρόγραμμα ασκήσεων προθέρμανσης στο γκαζόν, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά από την προθέρμανση, τον αγώνα, την αποκατάσταση, τις selfies και τη χαλάρωση στην Astir Beach, ήρθε και η στιγμή των απονομών. Και μιας και ο αγώνας ήταν επετειακός, τον χορό των βραβεύσεων άνοιξαν τα τιμητικά βραβεία. Για τα 10 χρόνια του θεσμού, η Διοργάνωση αποφάσισε να τιμήσει 4 πρόσωπα που έχουν σημαδέψει, το καθένα με τον δικό του τρόπο (ατομικά ή εκπροσωπώντας ένα θεσμό) την πορεία του αγώνα.

Οι φετινές νικήτριες Ελένη Νικολοπούλου (χρυσό μετάλλιο, στο κέντρο), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (αργυρό μετάλλιο, στα δεξιά) και Αγγελική Τζώτζου (χάλκινο μετάλλιο, στα αριστερά) ποζάρουν στο βάθρο, ανάμεσα στον Διοργανωτή του Ladies Run Κίμωνα Φραγκάκη και στην Ευανθία Μπρανίκα, Retail Marketing Manager της Samsung, χρυσού χορηγού του Ladies Run.

Οι βραβεύσεις 

Η πρώτη βράβευση ανήκε δικαιωματικά στον Δήμαρχο της πόλης, ο οποίος πρόσφερε μια χρυσή ελιά, ένα μοναδικό γλυπτό του Κωνσταντίνου Βαλαή, στους εθελοντές του Ladies Run και στην επικεφαλής των εθελοντών, Χαρά Πολιτοπούλου. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η εθελοντική προσφορά είναι όχι μόνο ο καταλύτης για την επιτυχία ενός αγώνα, αλλά και εν τέλει βασικό χαρακτηριστικό του ενεργού πολίτη, από την καθαριότητα ως την πυροπροστασία.

Το μικρό και χαριτωμένο ηλεκτρικό όχημα BIRÓ, ήταν το επίσημο Course Car του αγώνα που μείωσε κατα πολύ φέτος το ανθρακικό του αποτύπωμα.

Το δεύτερο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε από την Αλέξια Κατσαούνη, Πρόεδρο του Δ.Σ. Του ΔΕΣΜΟΥ, στην CEO του Astir Palace (Four Seasons Athens, Astir Beach, Astir Marina), Πέννυ Ζαγλαρίδου. Ήταν ένας φόρος τιμής στο συγκρότημα που φιλοξενεί από ιδρύσεως, τον ομορφότερο αγώνα της χρονιάς. Η CEO του Astir Palace, μια μάνατζερ με ζηλευτή αμεσότητα, όραμα και δυναμισμό αλλά και ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν επιζητεί την προβολή, έδειξε να εκπλήσσεται με την χειρονομία. Αλλά ούσα ιδιαίτερα χαρούμενη με το επίπεδο που έχει κατακτήσει ο θεσμός, στον σύντομο χαιρετισμό της άφησε να εννοηθεί ότι το 2023 θα υπάρχει πιθανότατα μια μεγάλη έκπληξη για το Ladies Run στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Aυτό ήταν tο πρώτο Ladies Run χωρίς μετάλλιο για την Ντενίζ Δημάκη, καθώς λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Μια χρυσή ελιά, ένα μοναδικό γλυπτό του Κωνσταντίνου Βαλαή. Από τα ωραιότερα μετάλλια που μπορείτε να δείτε σε αγώνες δρόμου.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ladies Run και ρέκορντμαν του μαραθωνίου Νίκος Πολιάς, είχε τη χαρά να παραδώσει το επόμενο τιμητικό βραβείο. Το παρέλαβε από τα χέρια του η προϊσταμένη μάρκετινγκ της ERGO, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη. Σε έναν αγώνα που έχει το προνόμιο να ανανεώνει χρόνο με το χρόνο τη συνεργασία του με τους περισσότερους χορηγούς και υποστηρικτές του, κτίζοντας σχέσεις διάρκειας και εμπιστοσύνης, η ERGO ασφαλιστική κατέχει τα πρωτεία: Στηρίζει το Ladies Run εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία!

Η αποκατάσταση μετά τον αγώνα ήταν άκρως απαραίτητη.

Από το 2012 ως σήμερα, πολλές σπουδαίες δρομείς έχουν τιμηθεί στο βάθρο του αγώνα των γυναικών. Από όλες, εκείνη με τα περισσότερα μετάλλια του Ladies Run στην τροπαιοθήκη της, είναι η Ντενίζ Δημάκη. Ως η πιο πολυνίκης lady του θεσμού, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο της χρυσής ελιάς από τα χέρια του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Βαλαή που δημιουργεί τα μετάλλια που έχει κατ’επανάληψη κερδίσει. Κατά σύμπτωση, αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για την Ντενίζ χωρίς μετάλλιο, καθώς λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Της ευχόμαστε περαστικά!

Αριστερά: H personal trainer Εύη Σκαρώνη. Δεξιά: Η νικήτρια του επετειακού Ladies Run, Ελένη Νικολοπούλου.

Το Ladies Run έκλεισε την πρώτη του δεκαετία με την υπόσχεση όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να καινοτομήσει στο μέλλον.

Οι νικήτριες ανά κατηγορία 

Έτσι, όπως προαναφέραμε, στη γενική κατάταξη τερμάτισαν οι ladies: Ελένη Νικολοπούλου, με χρόνο 20:06 (χρυσό μετάλλιο). Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, με χρόνο 20:31 (αργυρό μετάλλιο). Αγγελική Τζώτζου, με χρόνο 20:52 (χάλκινο μετάλλιο). Τη βράβευση τους έκανε η Ευανθία Μπρανίκα, Retail Marketing Manager της Samsung, Χρυσού Χορηγού του Ladies Run.

Στην ηλικιακή κατηγορία 18-29 ετών, βραβεύτηκαν οι δρομείς: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, χρυσό μετάλλιο. Ελένη Στέφου, αργυρό μετάλλιο. Ίριδα Χαμπαίου, χάλκινο μετάλλιο. Την απονομή έκανε η Κωνσταντίνα Τσίρα, Country manager Ελλάδας και Κύπρου του answear.gr, Style Partner του Ladies Run.

Στην ηλικιακή κατηγορία 30-39 ετών, βραβεύτηκαν οι δρομείς: Ελένη Νικολοπούλου, χρυσό μετάλλιο. Αγγελική Τζώτζου, αργυρό μετάλλιο. Λιάνα Χασιώτη, χάλκινο μετάλλιο. Την απονομή έκανε ο Κωνσταντίνος Καραπάνος, Trade Marketing Manager του ΘΕΟΝΗ, Hydration Partner του Ladies Run.

Στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών, βραβεύτηκαν οι δρομείς: Στεφανί Πίσση, χρυσό μετάλλιο. Χριστίνα Φαράντζου, αργυρό μετάλλιο. Μυλένια Χιώτη, χάλκινο μετάλλιο. Την απονομή έκανε η Άντζελα Κοτρώτσου, Γενική Διευθύντρια της Arla Foods Hellas και του Arla Protein Official Drink του Ladies Run.

Ο εμπνευστής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, με τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που τίμησε με την παρουσία του τον επετειακό αγώνα.

Στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 ετών, βραβεύτηκαν οι δρομείς: Φιλίππα Πουλίδου, χρυσό μετάλλιο. Ελένη Στεφανιδάκη, αργυρό μετάλλιο. Βίκυ Καρπούζα, χάλκινο μετάλλιο. Την απονομή έκανε η Ελευθερία Βολιώτη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, Banking Partner του Ladies Run.

Στην ηλικιακή κατηγορία 60-69 ετών, η οποία παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά, βραβεύτηκαν οι δρομείς: Νταϊάνα Τζελαλή, χρυσό μετάλλιο. Πηνελόπη Τσαντούλα, αργυρό μετάλλιο. Δήμητρα Αντωνάκου, χάλκινο μετάλλιο. Την απονομή έκανε η Χριστίνα Ταμπουρέα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ, Health Partner του Ladies Run.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Ευαγγελία Τσιορλίδα έτρεξε και… εξέπεμψε θετική ενέργεια.

Με το που ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις, συννέφιασε λίγο και φύσηξε βοριαδάκι. Δεν έκανε κρύο, ούτε άνοιξαν οι ουρανοί, αλλά ήταν το σήμα που περίμεναν οι ladies για να αρχίσουν να αποχωρούν. Ο ήλιος λάμπει δέκα χρόνια στο Ladies Run, και ελπίζουμε να συνεχίσει να μας ευνοεί ο καιρός, είναι όμως ταυτόχρονα και ένα από τα events που ρίχνουν αυλαία στο καλοκαίρι. Με μια μεγάλη αγκαλιά θετικής ενέργειας και κοινωνικής προσφοράς, στην πιο premium παραλία της Αττικής.

Το Ladies Run έκλεισε την πρώτη του δεκαετία με την υπόσχεση όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να καινοτομήσει στο μέλλον. Run-τεβού λοιπόν το 2023, για νέες συγκινήσεις. Ως τότε, κυρίες, θυμηθείτε: Run Like A Lady!

 

Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run στέκεται διαχρονικά δίπλα σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top