Η Beyond Meat είναι η κορυφαία εταιρία στη δημιουργία φυτικών κρεάτων και ο DiCaprio είναι ένας από τους πολλούς διάσημους υποστηρικτές της.

Όταν κάποιος αναφέρει το όνομα Leonardo DiCaprio, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό; Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, αδικημένος από την Αμερικανική Κινηματογραφική Ακαδημία που για χρόνια δεν του έδινε ένα βραβείο Όσκαρ, εκατομμυριούχος, «συλλέκτης» μοντέλων, ορκισμένος εργένης, λάτρης της καλής ζωής, στιλάτος.

Αυτό που γνωρίζουν λιγότεροι όμως είναι το ακτιβιστικό του έργο. Ο DiCaprio έχει βγάλει ουκ ολίγους λόγους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, έχει επιλεγεί ως πρεσβευτής του ΟΗΕ και κοινωνός του μηνύματος για Παγκόσμια Ειρήνη και Δράση για την Κλιματική Αλλαγή, έχει δημιουργήσει εταιρία για την διάσωση ενός σπάνιου είδους καρχαρία, έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια για την διάσωση του πλανήτη.

Τον Σεπτέμβριο ο DiCaprio έδωσε 20 εκ. δολάρια σε πάνω από 100 ακτιβιστικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τελευταίες του κινήσεις το ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον Before the Flood, δωρεά ύψους 20 εκ. δολαρίων σε διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις, καθώς η επένδυσή του στη Beyond Meat. Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία στη δημιουργία φυτικών κρεάτων, στην οποία είναι επενδυτές τόσο ο Bill Gates όσο και συνδημιουργοί του Twitter Biz Stone και Evan Williams.

«Η στροφή μας από το κρέας των ζώων στα φυτικά κρέατα είναι μια σημαντική προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας μας, προκειμένου να βοηθήσει το περιβάλλον» έγραψε σε ανακοίνωσή του ο DiCaprio.

 

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το μπιφτέκι εργαστηρίου – το μέλλον της τροφής μας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top