O Helmut Newton και η Jerry Hall στις Κάννες.

Δώστε χώρο και χρόνο στα χόμπι σας. Ιδίως τις γυναίκες. Οπότε από το ψάξιμο περνάμε στο ψήσιμο. Ας είναι rare. Πράγμα το οποίο μας οδηγεί στο ψέμα. Την επιτομή του ώριμου στυλ. Εδώ, ο Helmut Newton και η Jerry Hall στις Κάννες.

ΑΑυτοπεποίθηση. Το πρώτο μυστικό της επιτυχίας. Όπως έλεγε ο Μαρκ Τουέιν, «Όλα όσα χρειαζόμαστε για να πετύχουμε στη ζωή είναι η άγνοια και η αυτοπεποίθηση». Έτσι γίνεσαι σέξι ομολογεί η Τζένιφερ Λόπεζ. Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση δεν αντικαθιστά την ικανότητα. Κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι με αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση. Ακαταμάχητη, πάντως, όταν συνδυάζεται με αυτοσαρκασμό.

ΒΒίντατζ. Αφορά κομμάτια τουλάχιστον είκοσι χρόνων παλαιά. Όπερ σημαίνει, αγαπητέ, ότι είσαστε ο ορισμός του vintage. Τω όντι, είναι συνώνυμο της «δεύτερης ζωής». Στην περίπτωσή σας, σημαίνει μια εκλεπτυσμένη μείξη στυλ, η οποία προϋποθέτει μια ορισμένη κουλτούρα, αλλά και μια αξίωση. Εκείνη της δεύτερης ευκαιρίας.

ΓΓυαλιά. Είναι σέξι. Αρκεί να τα βγάζετε προτού τη φιλήσετε. Έκανα το λάθος και δολοφόνησα δυο-τρεις. Αγνοήστε απολύτως τη μόδα και διαλέξτε γυαλιά που ταιριάζουν στο πρόσωπο και την ιδιοσυγκρασία σας. Και μην ξεχνάτε: ο τρόπος που κοιτάει κάποιος πάνω από τα γυαλιά πρεσβυωπίας του πληροφορεί πάραυτα για το αν είναι μαλάκας ή όχι.

Και μην ξεχνάτε: ο τρόπος που κοιτάει κάποιος πάνω από τα γυαλιά πρεσβυωπίας του πληροφορεί πάραυτα για το αν είναι μαλάκας ή όχι.

ΔΔώρο. Ποτέ μην κάνετε δώρο χρηστικό αντικείμενο. Η πολυτέλεια έγκειται στην αχρηστία. Ποτέ μην κάνετε τετριμμένα δώρα. Θα σας περιφρονήσουν. Κάντε της δώρα όταν δεν συντρέχει λόγος. Αγοράστε της δωδεκάποντα χωρίς την παρουσία της και χαρίστε τά της μπροστά στις φίλες της. Χαρίστε στον εαυτό σας πολλά τέτοια ζευγάρια με γυναίκες μέσα.

ΕΈπιπλα. Κρατήστε και φροντίστε όσα έχουν ιστορία και συναισθηματική αξία για σας. Μη μετατρέπετε το σπίτι σας σε show room. Στην ηλικία μας, ο χώρος μας οφείλει να μας αφηγείται, να είναι ένα τοπίο της ψυχής, με τα μυστικά, το γούστο, το χιούμορ, τη διαδρομή της. Αναπότρεπτα, προκύπτει ένα ενδιαφέρον mix & match, βασισμένο σε εκλεκτικές συγγένειες.

ΖΖιβάγκο. Το πασπαρτού ρούχο της άνεσης. Δημιουργεί μια πολύ χρήσιμη εντύπωση κόμπακτ συσκευασίας. Επιπλέον, μειώνει τις αποστάσεις, δημιουργεί την επιθυμία να σας αγγίξουν. Διευκρινίζω: αυτό δεν σημαίνει ότι φοράμε μόνο ζιβάγκο.

BESPOKE_0280_ACH0063

Το χειροποίητο κοστούμι κρύβει τα αναρίθμητα σωματικά σας ελαττώματα. Επιπλέον, σας χαρίζει αυτοπεποίθηση. Ιδίως, αν είναι απ’ το «Bespoke Athens».

ΗΉθος. Εκείνος που το έχει στις μέρες μας, διαθέτει αυτόχρημα και στυλ.

 

 

 

ΘΘάρρος. Θα το χρειαστείτε.

 

 

 

ΙΙπποτισμός. Η ευγένεια αξίζει περισσότερο από την ειλικρίνεια, διότι ως αβρότητα εμπιστεύεται αναίτια τη νοημοσύνη του άλλου. Στην ιδιότητα αυτή δεν περιλαμβάνεται η κολακεία· μόνο η φιλοφρόνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σβέρκωμα δεν είναι μια μορφή ιπποσύνης.

 

ΚΚαμπαρντίνα. Σας κάνει αδιάβροχο. Σας προσδίδει την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα ενός στρατηγού Μακ Άρθουρ. Για όνομα του Θεού, βρείτε μία σε μοντέρνα γραμμή. Διαφορετικά, θα μοιάζετε στον επιθεωρητή Κλουζό. Δοκιμάστε να τη φορέσετε όπως το μπουρνούζι.

 

ΛΛίμπιντο. Ο υπέροχα εμετικός κόσμος που κρύβουμε μέσα μας. Ας τον αφήσουμε ανεξέλεγκτο. Δεν έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας.

 

RE

Περιποιημένο το ξύρισμα ή το γένι. Ώριμος χίπστερ δεν υπάρχει. Photo Credit: mrporter.com

ΜΜπαμπάς. Προσπαθήστε να καταλάβετε τα παιδιά σας. Δεν θα τα καταφέρετε. Εξάλλου, όπως έλεγε ο Βρετανός ποιητής Τζον Ντράιντεν, «Το πιο εξοργιστικό πράγμα με τη νέα γενιά είναι ότι δεν ανήκω πια σ’ αυτήν».

 

ΝΝτιζάιν. Αν σέβεστε τον εαυτό σας, στραφείτε στο Arts & Crafts.

 

 

 

ΞΞύρισμα. Περιποιημένο. Είτε το ξύρισμα είτε το γένι. Δεν πρέπει να δίνετε την εντύπωση ηλίθιου χίπστερ. Εκτός κι αν είστε ο Λουκάς Σαμαράς. Που και πάλι…

 

 

ΟΟίνος. Το κρασί είναι σαν τη γυναίκα. Πρέπει πια να έχετε μάθει να το διαλέγετε, να το αξιολογείτε και να το απολαμβάνετε. Κι εδώ η σχέση ποιότητας/τιμής είναι σημαντική.

 

ΠΠατίνα. Αντιληφθείτε τον εαυτό σας ως ένα εξαιρετικό έπιπλο, του οποίου, λόγω ιστορίας, απλώς τρίζει ο σομιές.

 

 

ΡΡολόι. Η επιλογή είναι εκείνη της υψηλής ωρολογοποιίας. Κι όχι εκείνη ενός «fashion» quartz. Καθότι αρνείστε το ενδεχόμενο «να μείνετε από μπαταρία».

Υπόδημα: Οφείλει να είναι εξωφρενικά καλής ποιότητας. Ένα κακό παπούτσι δεν βοηθάει τη μέση, τους κιρσούς, το μηνίσκο, την καρδιά, το στομάχι σας – και όλα τ’ άλλα που θέλω να ξεχνάω.

 

 

ΣΣώμα. Να το χρησιμοποιείτε, αν δεν θέλετε να χαλάσει.

 

 

 

 

ΤΤέχνη. Υποθέτω ότι κάποιος ζει ή δεν ζει μ’ αυτή. Ειδάλλως είναι ένας τρόπος ν’ αποδείξεις ότι είσαι ένας άνθρωπος που ξέρει να επενδύει τα λεφτά του.

 

tag_heuer_monaco_mini_10

Ενδείκνυται ο συνδυασμός υψηλής ωρολογοποιίας και σπορτίβικου πνεύματος. Ας πούμε μ’ ένα Tag Heuer Monaco Calibre 12. Επειδή ξέρετε να την κουρδίζετε και δεν μένετε από μπαταρία.

ΥΥπόδημα. Οφείλει να είναι εξωφρενικά καλής ποιότητας. Ένα κακό παπούτσι δεν βοηθάει τη μέση, τους κιρσούς, το μηνίσκο, την καρδιά, το στομάχι σας – και όλα τ’ άλλα που θέλω να ξεχνάω.

 

 

ΦΦαγητό. Γύρω από το θέμα αυτό περιστρέφεται πλέον μεγάλο μέρος της γοητείας σας. Πρέπει να ξέρετε να το φτιάχνετε και να έχετε εκλεπτύνει την τέχνη του πίτσι-πίτσι κατά τη διάρκειά του.

 

 

ΧΧειροποίητο. Σας δίνει την αίσθηση της μοναδικότητας και της πολυτέλειας. Άρα αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας. Συν τοις άλλοις, το bespoke κρύβει και, στην καλύτερη περίπτωση, εξωραΐζει τα αναρίθμητα σωματικά σας ελαττώματα.

 

ΨΨάξιμο. Συνεχίστε το. Δεν πεθάνατε ακόμα. Δώστε χώρο και χρόνο στα χόμπι σας. Ιδίως τις γυναίκες. Οπότε από το ψάξιμο περνάμε στο ψήσιμο. Ας είναι rare. Πράγμα το οποίο μας οδηγεί στο ψέμα. Την επιτομή του ώριμου στυλ. Διαπίστωση που μας οδηγεί στο επόμενο λήμμα.

 

 

ΩΩριμότητα. Ο άντρας ποτέ δεν ωριμάζει. Περνάει κατευθείαν απ’ την ανωριμότητα στη σαπίλα. Το μυστικό της μακροβιότητας και του στυλ είναι η απουσία της.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Το λεξικό του καλοκαιρινού Dolce far niente

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top