Η ημερομηνία που το project θα λάβει σάρκα και οστά δεν αποκαλύφθηκε.

Nαι, δικαίως, εμείς στην Ελλάδα ακούγοντας για τρένα έρχεται στο νου μας κατευθείαν το δυστύχημα στα Τέμπη, εντούτοις είναι πανθομολογούμενο πως τα τρένα -γενικώς- είναι ασφαλή, οικολογικά και μπορούν να προσφέρουν άνετο ταξίδι σε ανθρώπους που τους αρέσουν οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης στα τουριστικά ταξίδια τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι διεθνώς έχει αναπτυχθεί ο κλάδος σε επίπεδα που ξεπερνούν την πολυτέλεια και έχοντας ως υπόδειγμα το εμβληματικό Orient Express, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πελάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν τέτοιες σπανιότητες.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία Etihad Rail, ο σιδηροδρομικός φορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία πολυτελούς φιλοξενίας Arsenale να δημιουργήσουν το πιο πολυτελές τρένο του κόσμου.

Τα πάντα θα είναι made in Italy.

Το τρένο θα αποτελείται από 15 πολυτελή βαγόνια και οι εργασίες σε αυτά γίνονται στην Απουλία και τη Σικελία.

Η ημερομηνία που το project θα λάβει σάρκα και οστά δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η υπηρεσία, η οποία έχει ονομαστεί «σιδηροδρομική κρουαζιέρα», αναμένεται να διασχίζει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι την ιστορική έρημο Liwa στο Άμπου Ντάμπι. Το τρένο θα αποτελείται από 15 πολυτελή βαγόνια και οι εργασίες σε αυτά γίνονται στην Απουλία και τη Σικελία, όπως δήλωσε η Arsenale.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται τους επόμενους μήνες, αλλά η Arsenale είπε ότι τα βαγόνια θα αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά των Εμιράτων, ενώ η «παραγωγή, η δεξιοτεχνία, η ποιότητα των υπηρεσιών επί του τρένου, η εσωτερική διακόσμηση και η τεχνογνωσία θα είναι ιταλική και η υπογραφή «made in Italy» Το branding θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί ολόκληρο το έργο».

Η υπηρεσία έχει ονομαστεί «σιδηροδρομική κρουαζιέρα».

Να σημειωθεί πως το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρα ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο με μια υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων να λειτουργεί πλέον. Η εξυπηρέτηση επιβατών προχωρά επίσης με ταχείς ρυθμούς.

«Χρησιμοποιώντας μια εμπειρία πολυτελούς τρένου, εισάγουμε μια μοναδική προσφορά παγκόσμιας κλάσης στην περιοχή και συμβάλλουμε στην ενίσχυση του τουριστικού τομέα στα ΗΑΕ. Επιπλέον, θα είμαστε σε θέση να επιδείξουμε την ποικιλόμορφη κληρονομιά και την ομορφιά της χώρας σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο», σημείωσε η πλευρά της Arsenale.

Να σημειωθεί πως το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρα ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο.

Η Arsenale σχεδιάζει επίσης να λειτουργήσει ένα πολυτελές τρένο με την ονομασία “La Dolce Vita” στην Ιταλία.

Είναι το δεύτερο διεθνές έργο πολυτελούς τρένου της Arsenale μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του έργου The Dream of the Desert στη Σαουδική Αραβία. Η Arsenale σχεδιάζει επίσης να λειτουργήσει ένα πολυτελές τρένο με την ονομασία “La Dolce Vita” στην Ιταλία.

«Η σιδηροδρομική κρουαζιέρα είναι το μέλλον του τουρισμού και η Arsenale θέλει να την κάνει διαθέσιμη στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, εισάγοντας αυτόν τον συναρπαστικό και βιώσιμο νέο τρόπο ταξιδιού», δήλωσε ο Paolo Barletta, διευθύνων σύμβουλος της Arsenale.

«Η σιδηροδρομική κρουαζιέρα είναι το μέλλον του τουρισμού», δήλωσε ο Paolo Barletta, διευθύνων σύμβουλος της Arsenale.

Το ότι το Orient Express παραμένει πηγή έμπνευσης είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Μπορεί να ιδρύθηκε στο μακρινό 1883, ωστόσο ακόμη και στις μέρες είναι συνώνυμο της πολυπλοκότητας και της αίγλης.

Το σίγουρο είναι ότι τα σιδηροδρομικά ταξίδια ανά τον κόσμο βρίσκονται σε φάση αναζωπύρωση και ενισχύονται από την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδεύουν πιο βιώσιμα και χωρίς την ταλαιπωρία των αεροδρομίων. Η OBB, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Αυστρίας, για παράδειγμα, λανσάρει νέα βαγόνια ύπνου στις υπηρεσίες της σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι ευρωπαϊκοί σιδηροδρομικοί φορείς σχεδιάζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

Διαβάστε ακόμα: Ταξιδεύοντας με το νέο Orient Express. Mια σπάνια και πολυτελής εμπειρία.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top