42 εικόνες για 42 χιλιόμετρα -και κάτι…

Ο Καμίλο Νόλλας και ο Νίκος Καρανικόλας στήθηκαν έξω από το Καλλιμάρμαρο και μέσα στον τερματισμό για να αποτυπώσουν τις πιο... αυθεντικές στιγμές του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2015!

Φωτογραφία : Νίκος Καρανικόλας

Παρατηρήστε τα ζευγάρια των εικόνων: Έχουν τραβηχτεί την ίδια ακριβώς ώρα, μέσα και έξω από το Στάδιο, από δύο καλούς φίλους και συνεργάτες, αποκλειστικά για το Andro.

0736-Nollas_Karanikolas 0746-Nollas_Karanikolas 0805-Nollas_Karanikolas 0815-Nollas_Karanikolas

Ο ένας βρίσκεται εντός του στίβου και ο άλλος κινείται εκτός. Στη πρωτότυπη συνεργασία και στα δίπτυχα που προκύπτουν η ματιά των δύο φωτογράφων-φίλων ενώνεται με σκοπό να κάνουν τον θεατή να χαμογελάσει.

1211-Nollas_Karanikolas 1230-Nollas_Karanikolas1259-Nollas_Karanikolas

Δεν δείχνουν άλλο από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, το Μαραθώνιο αγώνα από τα παρασκήνια. Χωρίς φτιασιδώματα και εξωραϊσμούς διαπιστώνουν πως όπου συγκεντρώνεται πλήθος τόσο περισσότερα είναι τα θέματα προς φωτογράφιση. Τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον μιας και ο καθένας, αγωνιζόμενος, θεατής, συνοδός ή εθελοντής είναι μία ξεχωριστή οντότητα και άρα (εν δυνάμει) μία φωτογραφία από μόνος του.

1247-Nollas_Karanikolas0936-Nollas_Karanikolas

Η αναίσθητη δρομέας σε λίγο θα συνέλθει, ο μυστήριος θεατής σύντομα θα κατεβάσει την εφημερίδα που προστατεύει το πρόσωπό του από τον ήλιο…

0836-Nollas_Karanikolas 0902-Nollas_Karanikolas 1037-Nollas_Karanikolas 1122-Nollas_Karanikolas 1125-Nollas_Karanikolas

Η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί ετοιμότητα και εγρήγορση πολεμικού ανταποκριτή, μιας και άπαξ συμβεί κάτι, μετά από δέκατα του δευτερολέπτου παύει να υφίσταται. Η αναίσθητη δρομέας σε λίγο θα συνέλθει, ο μυστήριος θεατής σύντομα θα κατεβάσει την εφημερίδα που προστατεύει το πρόσωπό του από τον ήλιο, ο σκύλος που στοργικά χαϊδεύει ο δρομέας θα επιστρέψει στα MacDonald, ο αλλοδαπός-ανακυκλωτής θα μπορέσει εντέλει να βρει πέρασμα για το καροτσάκι του και ο αθλητής-μωρό θα τερματίσει και μαζί θα σταματήσει την πιπίλα.

1300-Nollas_Karanikolas 1305-Nollas_Karanikolas 1310-Nollas_Karanikolas 1317-Nollas_Karanikolas 1339-Nollas_Karanikolas

Στιγμιότυπα μιας γιορτής εν μέσω οικονομικής κρίσης όπου όλοι, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι, εκδηλώνουν περίτρανα την ανάγκη τους για επικοινωνία και αλληλεγγύη, δυο βαθιές έννοιες κενές νοήματος αν δεν προσδιορίσουμε ότι αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

1421-Nollas_Karanikolas 1450-Nollas_Karanikolas

 

 

 

Button to top