Η Μάρω Κουρή μας δείχνει το δικό της καλοκαίρι

Γνωστοί Έλληνες φωτογράφοι εξηγούν στο Andro τι σημαίνει γι' αυτούς το καλοκαίρι. Φυσικά με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα: μέσα από εικόνες.

Γράφει : Guest / Ζωή

Αντίπαρος.

Εικόνες που να λένε «καλοκαίρι». Είναι εικόνες που κάνουν την καρδιά να χαμογελά. Διαλογισμός μέσα από το φακό. Ταξίδι στο άγνωστο, κουβέντες, μοιράσματα σε κύκλο γύρω από την ιερή φωτιά, σε ανέγγιχτες και ατίθασες, φιλόξενες φυλές. Χορός, εμπειρίες, μαθήματα ζωής.

Μουσικές που ακούς στο δάσος, μέχρι το χάραμα και με τις πρώτες αχτίδες ανακαλύπτεις ότι μπροστά σου απλώνεται μια καταπράσινη θάλασσα όπου τρέχουν καταρράκτες. Όταν ξυπνάς, ένα πρωί στο Νγκορογκόρο -στο μεγαλύτερο ανενεργό ηφαίστειο του κόσμου που έχουν καταφύγει άγρια ζώα- ανοίγεις το φερμουάρ του αντίσκηνου σου και συναντάς ένα κοπάδι ζέβρες.

Στιγμές από τη συνάθροιση rainbow gathering.

Καλοκαίρι ιδανικό για μένα είναι να βρεθώ στην συνάθροιση rainbow gathering για να συνεχίσω να βιώνω την καθημερινότητα των Ινδιάνων. Είναι να διασχίζω τη Νότια Αφρική με ένα black taxi, το μικρό λεωφορείο που συνεχίζουν να παίρνουν οι μαύροι από την εποχή του απαρτχάιντ και που φθάνει μέχρι και την τελευταία καλύβα. Ο ανήλικος οδηγός γκαζώνει, η μουσική στη διαπασών, οι επιβάτες, γέροι, νέοι και μητέρες με μωρά στην πλάτη, τραγουδούν δυνατά gospels. Ειναι το χάσιμο μέσα στα ασιατικά παζάρια και τα γέλια με τους εμπόρους για να καταφέρω το παζάρεμα.

Είναι η Ιαπωνία της ευγένειας και της τεχνολογίας, των γκεϊσών, του θεάτρου Νο, του σούσι στα παραποτάμια χωριά και των πιο μοντέρνων επιτευγμάτων.

Άλικα, Μάνη.

Τα καλοκαίρια που τα ζω με βιωματικά φωτορεπορτάζ στα χωριά της άγνωστης Μάνης. Σε φωνάζουν «κορώνη μου», σε ένα το τοπίο γυμνό οι άνθρωποι. Που είναι σκληρά Αληθινοί.

Αγαπημένος μου τόπος για ξεκούραση, είναι οι έρημες ελληνικές παραλίες: κολύμπι, ραχάτι στη σκιά ενός δέντρου, μεζές και κρασί στην ταβέρνα. Σταθμός για ανασυγκρότηση μετά από ταξίδια στον κόσμο, είναι το σπίτι μου. Η Αθήνα. Και οι Ινδίες, το άλλο μου σπίτι. Κι όπου αλλού ανοίγει η καρδιά…

Σιντζούκου, Τόκιο.

Κέιπ Τάουν, Ν. Αφρική.

Παραλία Αγ. Μαρία, Πράσινο Ακρωτήρι.

Τανζανία.

Ρατζαστάν, Ινδία.

Γκαμπέλα, Αιθιοπία.

Νγκορογκόρο, Τανζανία.

 

//Ακολουθήστε την Μάρω Κουρή στο Instagram και στην επίσημη σελίδα της για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο γύρος της Ευρώπης με ένα Audi A5 Sportback

Button to top