Το τοπίο στα Μετέωρα είναι σαν ζωγραφικός πίνακας.

Καλαμπάκα. Ο τόπος που μεγάλωσα και που ταξιδεύω συχνά ειδικά στις γιορτές.Τα παιδικά μου χρόνια τα δικά μου βιώματα είναι εδώ.Το πρώτο πράγμα που κάνω φτάνοντας στη Καλαμπάκα είναι να πιω ένα γρήγορο καφέ στην είσοδο της πόλης στο cafe Μπρίκι του Φώτη και να επισκεφτώ το κατάλυμά μου το «Τhe balcony of Meteora The center of Kalabaka». Εκεί απολαμβάνω έναν καφέ στη βεράντα με την γνωστή θέα..τα Μετέωρα.

Αφού διαβάσω ένα λογοτεχνικό βιβλίο και απολαύσω τον καφέ μου κάτω από τους επιβλητικούς βράχους θα ανηφορίσω προς τα αγαπημένα μου στέκια να πω «καλημέρα» στους φίλους μου. Πρώτη στάση το καφέ Mikio. Η αγαπημένη μου Σοφία θα με υποδεχτεί με τα χειροποίητα γλυκά της.

Ενας χώρος που ακούς τα πουλιά που φιλοξενούνται στον βράχο Αγιο Πνεύμα. Αυτοί οι βράχοι μοιάζουν να θέλουν να αγγίξουν τον ουρανό. Ενα τοπίο που σου κόβει την ανάσα. Ωραίο tip να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας βιβλίο. Ο ήχος κάτω από χαλαρωτική μουσική σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτη μετεωρίτικη θέα, το αγαπημένος σας βιβλίο και το υγιεινό πρωινό της Σοφίας είναι αξία ανεκτίμητη.

Αξίζει να καθίσετε στο καφέ «Qastiro», στην παλιά πλατεία του παραδοσιακού οικισμού με τις πέτρινες κατοικίες και τα καλντερίμια.

Η αγαπημένη μου Σοφία πάντα θα με ρωτήσει για τα κινηματογραφικά μου όπως «Ευτυχία, Σμύρνη μου αγαπημένη», «Rise» και τα νέα μου βιβλία. Το Mikio για εμένα είναι ένας χώρος συνάντησης με καλλιτέχνες. Εκεί παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις.

Η γνωστή Ταβέρνα του Σιαφάκα, ενός γνήσιου Καστρακινού με μεράκι στο ψήσιμο της σχάρας με ντόπιο κρέας.

Στη γνωστή Ταβέρνα του Σιαφάκα θα βρείτε μερακλίδικο ψήσιμο της σχάρας με ντόπιο κρέας.

Στο τέλος της απόλαυσης αυτής αξίζει η επίσκεψη δίπλα στο Μουσείο Καστρακίου με θέμα τους γεωλογικούς σχηματισμούς  των Μετεώρων είναι δωρεάν για το κοινό. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η γνωστή Ταβέρνα του Σιαφάκα, ενός γνήσιου Καστρακινού με μεράκι στο ψήσιμο της σχάρας με ντόπιο κρέας.

Αγαπημένη μου συνήθεια επίσης, να περπατώ στο παλιό Καστράκι, στα μικρά και ανηφορικά στενά του χωριού, να αντικρίζω τις γάτες  και να φωτογραφίζω το όμορφο τοπίο γεμάτο από μικρά ξωκλήσια και παλιά κτίσματα. Κάπου εκεί βρίσκεται κρυμμένο ένα ακόμη κόσμημα των Μετεώρων, το καφέ «Qastiro», στην παλιά πλατεία του παραδοσιακού οικισμού με τις πέτρινες κατοικίες και τα καλντερίμια.

Σήμερα το «Qastiro Meteora Bistro» ξαναζωντανεύει την άνω γειτονιά, αναβιώνοντας την καθημερινότητα του 19ου αιώνα, τότε που στην πλατεία λειτουργούσαν 3 καφενεία. Ζεστός χώρος, φιλόξενος, με απίστευτη αρχιτεκτονική, φτιαγμένος με το μεράκι των ιδιοκτητών. Στον κάτω χώρο θα βρείτε την θολωτή αίθουσα με ένα μεγάλο μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι. Συχνά παρουσιάζονται εκεί εκθέσεις καλλιτεχνών του Νομού. Προτιμώ να πηγαίνω τα απογεύματα για να απολαύσω την ιταλική τους σοκολάτα και πίτσα παρέα με φίλους. Και εδώ, την απόλαυση εντείνει η θέα στα Μετέωρα. Στέκια ήσυχα με ποιότητα.

Επισκεφθείτε το χωριό Καστράκι για το τοπικό έθιμο της μαντίλας.

Για κοκτέιλ και λοιπές λιχουδιές στο Qastiro.

Διάφορες δραστηριότητες της περιοχής μου είναι η πεζοπορία στα μονοπάτια της, μέσα στη κοιλάδα των Μετεώρων με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Αγαπημένη μου δραστηριότητα από φέτος είναι η ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου που θα βρείτε στη Καλαμπάκα e-bikes feel free.

Νιώσε ελεύθερος στην περιοχή μου, αφέσου, χαλάρωσε και γεύσου τα παραδοσιακά φαγητά. Θα φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις μαζί με τις πιο πολύτιμες εικόνες στη μνήμη σου. Φέτος το Καλοκαίρι θα είμαι ξανά εκεί καλεσμένος από τον Σύλλογο Καλλιρρόης Ασπροποτάμου, ένα γραφικό χωριό μέσα στο πυκνό δάσος του Ασπροποτάμου στα κρύα νερά με την μεγάλη του ιστορία σε υψόμετρο 1040 μέτρων.

Εκεί, κάθε χρόνο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα παιδί. Ένας σύλλογος που δίνει μεγάλη σημασία στα Παιδιά και το θεωρώ σημαντικό στις μέρες μας. Ήδη προετοιμάζομαι για την δράση μας τον Αύγουστο.

Φεύγοντας, απέναντι από τον σταθμό των τρένων, ο «Σταθμός του καφέ» είναι πάντα ανοικτός για φαγητό.

Ενα έθιμο του χωριού Καστρακίου που για εμένα επιβάλλεται να το δείτε από κοντά έστω  μία φορά στη ζωή σας είναι το κρέμασμα των μαντηλιών στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά. Πρόκειται για ένα έθιμο από την περίοδο της Τουρκοκρατίας που σώζεται ως σήμερα.

Κάθε χρόνο στη γιορτή του οι κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα τιμούν την ημέρα με ένα Μαντήλι. Ντόπιοι αναρριχητές ανεβαίνουν στον βράχο για να αντικαταστήσουν τα παλιά μαντήλια με καινούργια. Το θέαμα μοναδικό. Η φιλοξενία απίστευτη και στο τέλος της λειτουργίας ένα αναμνηστικό Μαντήλι από τον Παπά.

Σας περιμένω στα Μετέωρα. Όσοι είστε λάτρεις της ενέργειας τότε ο τόπος αυτός είναι για εσάς. Φεύγοντας, απέναντι από τον σταθμό των τρένων, ένας άλλος,  ο «Σταθμός του καφέ», είναι πάντα ανοικτός για φαγητό και αναψυκτικό μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησης.

 

Διαβάστε ακόμα: Nikki Beach Resort & Spa. Δυόμισι ώρες από την Αθήνα, το Πόρτο Χέλι μας περιμένει.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top