IMG_7571

Τα παιδιά θα ακούσουν και θα δουν την ιστορία του Ανανσί και στο τέλος θα φτιάξουν το δικό τους emakimono, παρουσιάζοντας τη δική τους ιστορία!

Kαι φέτος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τα παιδιά από 2-12 ετών: Στα προγράμματα που απευθύνονται σε οικογένειες, παιδιά και γονείς εξερευνούν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, ακούνε παραμύθια, δημιουργούν και εκφράζονται με δημιουργικό τρόπο.

Στα εργαστήρια για μεγαλύτερα παιδιά (4-12 ετών), η φαντασία έχει τον πρώτο ρόλο. Τα παιδιά, με απλά υλικά, όπως πηλός, χαρτοπολτός, γυψόγαζα, χρωματιστά χαρτόνια, ξυλομπογιές και τέμπερες, χρησιμοποιούν δημιουργικά τη φαντασία τους και εκφράζονται κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης. Τα θέματα ποικίλουν και σχετίζονται και με τις συλλογές του Μουσείου.

Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων είναι κυρίως να αγαπήσουν τα παιδιά τον κόσμο των μουσείων, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με άλλους πολιτισμούς, κουλτούρες και καλλιτέχνες και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, να εξασκήσουν τις κινητικές δεξιότητες και την κοινωνικότητα τους.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου

(Για παιδιά 4-5 ετών)

«Ο Ανανσί και η μάγισσα που την έλεγαν Πέντε»
Μια ιστορία πάνω σε κύλινδρο χαρτιού!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 11:30 – 13:00
Σάββατο 21 Νοεμβρίου, 11:00 – 12:30

politismoi tou kosmou5-7 kai 8-11-1190

Τα παιδιά, με απλά υλικά, όπως πηλός, χαρτοπολτός, γυψόγαζα, χρωματιστά χαρτόνια, ξυλομπογιές και τέμπερες, χρησιμοποιούν δημιουργικά τη φαντασία τους και εκφράζονται κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης.

Μια ιστορία από την προφορική παράδοση της Αφρικής ξεδιπλώνεται πάνω σε ένα κύλινδρο χαρτιού από την Άπω Ανατολή. Δύο μακρινοί κόσμοι συναντιούνται και μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το «emakimono», το ζωγραφισμένο κύλινδρο από χαρτί, με τη βοήθεια του οποίου αφηγούνται τα παραμύθια στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μια τεχνική αφήγησης που ξεκίνησε τον 11ο αιώνα και αναβιώνει ξανά στις μέρες μας. Οι εικόνες, ζωγραφισμένες σε χάρτινη επιφάνεια, ξεδιπλώνονται καθώς προχωράει η ιστορία.

Τα παιδιά θα ακούσουν και θα δουν την ιστορία του Ανανσί και στο τέλος θα φτιάξουν το δικό τους emakimono, παρουσιάζοντας τη δική τους ιστορία!

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί με τη συνεργασία της αφηγήτριας Βασιλείας Βαξεβάνη.

Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7.

 

(Για παιδιά 5-7 & 8-10 ετών)

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 15 Νοεμβρίου 11.30-13.30
Για παιδιά 8-10 ετών: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 11.00-13.00

kukl1

Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων είναι κυρίως να αγαπήσουν τα παιδιά τον κόσμο των μουσείων, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες

Το ταξίδι μας συνεχίζεται με τα ποιήματα του Τόλκιν. Εκεί θα συναντήσουμε ξωτικοβασιλιάδες, περήφανους νάνους, δράκους και πριγκίπισσες και θα εξερευνήσουμε απόρθητα κάστρα και ξεχασμένα μεγαλοπρεπή βασίλεια.

Παρέα με τα ατρόμητα χόμπιτ και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, τα παιδιά θα κατασκευάσουν με χαρτόνια, σύρματα και άλλα υλικά το δικό τους τρισδιάστατο κόσμο.

Με την εικαστικό – art therapist Νιόβη Σταυροπούλου.

Εισιτήριο: €12
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο).

 

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Νεραϊδοχώρα»

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 11.00-13.00
Για παιδιά 8-10 ετών: Κυριακή 22 Νοεμβρίου 11.30-13.30

18-1190

Στόχος του ΜΚΤ είναι επίσης τα παιδιά να εξασκήσουν τις κινητικές δεξιότητες και την κοινωνικότητα τους.

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα γνωρίσουν το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Νεραϊδοχώρα και να δουν ένα…. «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Με αφορμή κάποια από τα έργα του διάσημου Άγγλου ποιητή και μέσα από το σωματικό θέατρο, τον αυτοσχεδιασμό και την ομαδική συζήτηση, τα παιδιά θα δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής και κολάζ.

Με την εικαστικό – art therapist Νιόβη Σταυροπούλου.

Εισιτήριο: €12
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο).

 

(Για παιδιά από 6 ετών & γονείς)

Οι Θεοί μίλησαν!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 11:30-12:30

IMG_7445

Τα θέματα ποικίλουν και σχετίζονται και με τις συλλογές του Μουσείου.

Η αρχαία ελληνική μυθολογία, αλλιώς… Πώς ξυπνούσαν οι Θεοί; Τι δώρα τους άρεσαν; Σε τι τους άρεσε να μεταμορφώνονται; Τι τους θύμωνε; Πώς επικοινωνούσαν με τους θνητούς; Μία μυθική διαδρομή, γεμάτη θεϊκά σημάδια.

Με την Κατερίνα Σταμίδη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό.

Εισιτήριο: €7 (για ένα παιδί και συνοδό)
Επιπλέον ενήλικας: €7.
Επιπλέον παιδί: €5.

//H Λήδα Καρανικολού είναι Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

//Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, τηλ. 210 7228321-3 | www.cycladic.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

 

Διαβάστε ακόμα: O Nίκος Νυφούδης & η κόρη του Billie – «Μπαμπά, μην τρέχεις!»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top