Μy Park! Mε τους Αντετοκούνμπο για ένα “μονάκι” στα Σεπόλια

Ο "Greek Freak" και η παρέα του επέστρεψαν στην παλιά γειτονιά, εκεί απ' όπου ξεκίνησαν όλα. Το Andro και η φωτογράφος Φιλιώ Σταματοπούλου ήταν εκεί.

Γράφει : Άλεξ Παράβας
Φωτογραφία : Φιλιώ Σταματοπούλου

11233599_372825352913279_397066620354643848_o

Η αναβίωση των παιδικών χρόνων των αδελφών Αντετοκούνμπο, στα ανοιχτά γηπεδάκια του Τρίτωνα στα Σεπόλια, θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη κίνηση για την προώθηση του videogame “ΝΒΑ My Park”, αν δεν ήταν μια πηγαία απόδειξη του (προσαρμοσμένου) αμερικανικού ρητού: “Δεν μπορείς να βγάλεις το παιδί από τους Αντετοκούμπο”!

DSC_4139-ok

Ο ένας, ο Γιάννης, ήδη ένα ΝΒΑ sensation, o άλλος, ο Θανάσης, ένας ΝΒΑer εν αναμονή, αλλά το παιδί ακόμα ζει και βασιλεύει μέσα τους. Και καλά κάνει, φυσικά. Θα έρθει η ώρα και για τον πιο δομημένο ρόλο του θετικού προτύπου, το περιβόητο role model, το οποίο σχεδόν κάθε αθλητής άξιος λόγου στα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ έχει την υποχρέωση να υπηρετήσει με συνέπεια.

Μέχρι να έρθει η ώρα των ασφυκτικών, εξωαγωνιστικών commitments, με φιλανθρωπίες, διαφημιστικά και τα τοιαύτα οι Αντετοκούνμπο μπορούν αυθορμήτως να βοηθούν την παλιά τους γειτονιά, χωρίς την υπαγόρευση κάποιου publicist από το ΝΒΑ

Θα έρθει η ώρα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, έμπλεων με εξωαγωνιστικά commitments, φιλανθρωπίες, διαφημιστικά, δράσεις give back to the community (αν και το χθεσινό γεγονός ήταν, ακριβώς, μια αυθόρμητη τέτοια δράση!), οι στρατιές των PAs, των publicists κ.ο.κ.

DSC_4114ok

Έως τότε, ο Γιάννης και ο αδελφός του θα μπορούν να καλούν τα καλοκαίρια τους στην Αθήνα, στην παλιά τους γειτονιά, τους φίλους τους για ένα “μονάκι”, με ανοιχτή πρόσκληση μέσω social media. Και, φυσικά, να περιμένουν ότι θα γίνει ο κακός χαμός. Κάμερες, κανάλια, φωτογράφοι, κοσμοπλημμύρα, πλήρης μεγαφωνική εγκατάσταση(!), μέχρι και διακριτική παρουσία ασφάλειας.

DSC_4195ok

Αλλά τίποτε από αυτά δεν αφαιρεί κάτι από το πηγαίο της κίνησης. Ούτε και το ωφέλιμο. Όπως είχε πεί, άλλωστε, κάποτε ο σπουδαίος Robert Parish των Celtics της Βοστώνης: “Το κολέγιο σε κάνει αθλητή. Το ανοιχτό σε κάνει, όμως, άντρα”…

DSC_4302ok

DSC_4204-ok

Διαβάστε ακόμα: Η αποκλειστική φωτογράφηση του Andro με τα 4 αδέλφια Αντετοκούνμπο!

 

DSC_4136OK

DSC_4322ok

DSC_4215ok

DSC_4362ok

DSC_4062ok

Button to top