Ο Μέγας Αλεξάνδρος. Διεκδικητικός και θαρραλέος.

  Τι κρύβεται πίσω από τα ονόματά μας; Ποιος συμβολισμός τα αγκαλιάζει; Είναι τόσο απλό να σε λένε Αχιλλέα, Δημοσθένη ή Κρίτωνα; Υπάρχει κάποια μυστική σημασία που μας διαφεύγει και μπορεί να παίζει ρόλο στη ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα μας;

  Κι όμως, τίποτα δεν είναι μονοσήμαντο κι ας φαίνεται τέτοιο. Οντως, πίσω από τα ονόματα υπάρχει μια ευθεία συσχέτιση με χαρακτηριολογικά στοιχεία, ροπές και τάσεις. Και, φυσικά, κάποιες φορές μια αρχαία ή μυθολογική ρίζα. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

   

  A

  Αχιλλέας: Μιλάμε για τον Ομηρικό Αχιλλέα που είναι ο ορισμός της δράσης, της τόλμης και της γρηγοράδας. Ο άνθρωπος που φέρει αυτό το όνομα οφείλει να είναι εύστροφος, πάντα σε ετοιμότητα, αλλά και με παράξενη εκρηκτικότητα. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός του ονόματος είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι ο Αχιλλέας  είναι ένας άνθρωπος που ξέρεις καλά να χειρίζεσαι τις καταστάσεις, είναι επικοινωνιακός, σπάει τα στεγανά της ρουτίνας και της κανονικότητας. Επίσης, είναι γοητευτικός, εξωστρεφής, αλλά, φευ, δίχως όρια κάποιες φορές.

  Αριστοτέλης: Από τον αρχαίο έλληνα φιλόσοφο. Το όνομά παραπέμπει στις ιδιότητές του. Ο Αριστοτέλης ήταν λογικός, σταθερός στις σχέσεις του και με ισχυρούς αντιπάλους. Παράλληλα, ήταν πονόψυχος, φιλάνθρωπος και ευαίσθητος. Εννοείται πως ήταν φιλομαθής. Στην αριθμολογία το όνομά έχει λεξάριθμο 4 που παραπέμπει σε άτομο σοβαρό, γεμάτο λογική και υπευθυνότητα. Ενας άνθρωπος του καθήκοντος, της οικογένειας, της σταθερότητας και της τελειομανίας.

  Άρης: Ο πολεμόχαρος θεός. Δείχνει άνθρωπο νευρώδη και νευρικός, έτοιμο να καταφύγει στον παρορμητισμό και το ρίσκο. Ο Αρης είναι περιπετειώδης, κεφάτος και ενίοτε καυγατζής. Ενας γνήσιος επαναστάτης που δεν βολεύεται ποτέ. Στην αριθμολογία, το όνομά έχει λεξάριθμο 1, δηλαδή είναι ένας άνδρας επιβλητικός που θέλεις να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Είναι τόσο αποφασιστικός που του αρέσει να δίνει διαταγές. Συχνά τα άτομα με το όνομα Άρης ρέπουν προς τον αθλητισμό και τις σωματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι φωτιά στο κρεβάτι.

  Αριστείδης: Ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς και πολιτικούς της Αρχαίας Ελλάδας. Ο ορισμός της δικαιοσύνης. Το όνομα κρύβει δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Ο Αριστείδης είναι ικανός να βοηθήσει ακόμη και τον εχθρό του. Στην αριθμολογία, το όνομά έχει λεξάριθμο 6 και αυτό σημαίνει κοινωνικότητα και εξωστρέφεια. Ενας γνήσιος διπλωμάτης που αποφεύγει τις διενέξεις. Του αρέσουν οι τέχνες, καθώς διαθέτει καλλιτεχνικά ταλέντα.

  Αλέξανδρος: Ο Μέγας, φυσικά. Αλέξω και Ανήρ είναι ο συνδυασμός των λέξεων από τις οποίες προκύπτει το όνομά. Αλέξω = Απομακρύνω, Ανήρ = άνδρας. Αυτό σημαίνει κάποιος που διακρίνεται, του αρέσει να προοδεύει και δεν αποδέχεται τον ανταγωνισμό. Είναι αρκετά δυναμικός, θαρραλέος και πολύ αποφασιστικός. Στη αριθμολογία αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι ότι είναι ένας άντρας χαρούμενος και κοινωνικός άνθρωπος γεμάτος κέφι για ζωή. Έχεις πολλές φιλίες αλλά και γνωριμίες, όλοι γοητεύονται από την ζεστή και τρυφερή του συμπεριφορά αλλά και την φροντίδα που χαρίζει απλόχερα στους ανθρώπους που εκτιμάς. Αυτό καμιά φορά τον κάνει υπέρμετρα σπάταλο.

   

  Β

  Βίκτωρας: Που σημαίνει vicrory. Άρα, νικητής με τα όλα του. Οξύθυμος και αρκετά παρορμητικός, δεν αποδέχεται την ήττα. Στην αριθμολογία το όνομά έχει λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας εργασιομανής άνδρας, αφοσιωμένος στην καριέρα σου και στην πρόοδο και την εξέλιξή σου. Επιθυμεί να βάζει γερά θεμέλια για να γίνουν τα όνειρά του πραγματικότητα. Είναι φλογερός εραστής και αρκετά σεξουαλικός. Πού και πού όμως του λείπει το συναίσθημα.

  Βασίλης: Βασιλικός, αλλά όχι το φυτό. Αυτός που ανήκει στον βασιλιά. Στην αριθμολογία έχει λεξάριθμο 4, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που βάζει προτεραιότητα της ζωής του το σπίτι και την οικογένεια. Είναι σταθερός, υπεύθυνος και μπορεί κανείς να βασιστεί πάνω του. Ακολουθεί περισσότερο τη λογική και όχι το συναίσθημα. Κουβαλάει, επιπλέον, πολλά απωθημένα.

  Κάθε Γιάννης θεωρείται τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμεί να έχει στο πλάι του ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεται τα πάντα.

   

  Γ

  Γαβριήλ: Εκ του Αρχαγγέλου της θρησκείας μας. Ετυμολογικά το όνομά σου σημαίνει «Ο Θεός είναι η δύναμή μου», έτσι λοιπόν είσαι ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη. Ο λεξάριθμός του είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είναι ένας άνδρας ονειροπόλος, ευαίσθητος και τρυφερός. Αγαπά όλο τον κόσμο, δίνεσαι ολοκληρωτικά στις σχέσεις του και αγαπά δίχως όρια. Είναι παιγνιώδης και ονειροπόλος. Συνήθως, όμως, είναι αναβλητικός με αποτέλεσμα να χάνει ευκαιρίες.

  Γιάννης: Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι ο πλέον ονομαστός Γιάννης. Πολύ συνηθισμένο όνομα με πολλές ετυμολογίες. Η Εβραϊκή εκδοχή του είναι «Γιοάναν» που σημαίνει «Δώρο Θεού», ενώ σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς το όνομά σου ερμηνεύεται ως γενναιόδωρος. Στην αριθμολογία έχει λεξάριθμο 2. Άρα, κάθε Γιάννης θεωρείται τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμεί να έχει στο πλάι του ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεται τα πάντα. Απεχθάνεται τη μοναξιά και τις εντάσεις. Δέχεται εύκολα εντολές και τις εκτελεί ακόμη κι αν πηγαίνουν κόντρα στα πιστεύω του.

  Γιώργος: Προέρχεται από τις λέξεις γη+έργο και σημαίνει γεωργός, αυτός που δουλεύει τη γη. Σημαίνει, ακόμη και αυτόν που επιδέχεται πνευματική καλλιέργεια. Το όνομα Γεώργιος είναι ελληνικό, προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» που σημαίνει καλλιεργήσιμο και την περίοδο της εορτής του (23 Απριλίου) οι αγρότες σπέρνουν, εξ ου και η επωνυμία του «σποριάρης». Από πλευράς αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματος είναι το 1, κάτι που φανερώνει άνδρα-ηγέτη, επιβλητικό και αξέχαστο, που παίρνει πρωτοβουλίες και ξεχωρίζει με την αποφασιστικότητά του, αλλά διαθέτει το ελάττωμα του εγωισμού. Πάντως, η λέξη γεωργία, πέρα από την καλλιέργεια της γης, αναφέρεται και στην καλλιέργεια του πνεύματος, που οι Γιώργηδες καλούνται να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο.

  Περικλής: Το όνομα προέρχεται από το περί και το κλέος που σημαίνει ο περιτριγυρισμένος από δόξα.

   

  Δ

  Δημοσθένης: Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις Δήμος και Σθένος. Σαν να λέμε: η δύναμη του λαού. Πολλοί που φέρουν αυτό το όνομα ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική. Ας μην ξεχνάμε τον αρχαίο πολιτικό και στρατηγό Δημοσθένη. Εχει λεξάριθμο 7, για αυτό και διακρίνεσαι από σοφία και ωριμότητα. Είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, διαθέτεις πολλά χαρίσματα και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέρνει μέσα από την γνώση, τη μελέτη και την εμπειρία να προοδεύει και να εξελίσσεσαι. Διαθέτει οξυμένη διαίσθηση που τον προφυλάει από παγίδες. Κυρίως είναι μοναχικό άτομο.

  Δημήτρης: Ο Προστάτης της Μακεδονίας. Ρίζες βρίσκομαι και μέσω της θεάς Δήμητρας. Εχουμε να κάνουμε με σταθερό χαρακτήρα, με ήθος και αξιοπρέπεια, που του αρέσει να δημιουργεί και να απολαμβάνει την σταθερότητα και την ασφάλεια. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν. Εχει λεξάριθμο 8 στην αριθμολογία. Είναι άντρας που θέτει στόχους, έχει όνειρα και προσπαθεί πολύ για να δημιουργήσει πολύ καλές και σταθερές συνθήκες στη ζωή του. Ισως λίγο περισσότερο υλιστής και φιλοχρήματος από όσο πρέπει.

  Ε

  Ελευθέριος: Ο Ελευθερωτής. Ασυμβίβαστος, πάντα ελεύθερος και ανεξάρτητος. Είναι ο τελευταίος που θα δεχθεί πιέσεις και δεσμεύσεις. Ο Λευτέρης είναι ένας άνδρας που λατρεύει τις γυναίκες, θέλει να υπάρχει διαρκώς δίπλα σ’ ένα γνήσιο θηλυκό και έχει πολύ εκλεπτυσμένο γούστο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά έχει λεξάρθμο το 3 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας χαρούμενος και αγαπητός άνδρας με κέφι και αισιοδοξία. Διαρκώς χαμογελαστός και θετικός στη σκέψη. Του αρέσει να αποκτάει γνώσεις και συχνά εμφανίζει καλλιτεχνικές τάσεις. Του αρέσει η διασκέδαση και η προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση. Εχει την τάση να ασχολείται με πολλά και συχνά τα παρατάει στη μέση.

  Ο Ηλίας είναι ένας πρόσχαρος και δημιουργικός άνθρωπος.

   

  Ζ

  Ζαχαρίας: Οπως λέμε ζάχαρη. Που σημαίνει γλυκύτητα, τρυφερότητα και συναισθηματισμός. Ο ορισμός του καλοπροαίρετου και του γλυκομίλητου ανθρώπου. Στην αριθμολογία, το όνομά του βγάζει λεξάριθμο 9 που σημαίνει ότι διαθέτει ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Αρκετά ευαίσθητος, βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος.

   

  Η

  Ηρακλής: Ο γιος του Δία και της Αλκμήνης. Ρωμαλέος και μαχητικός. Στην αριθμολογία το όνομά του συμβολίζεται με τον λεξάριθμο 5 που παραπέμπει σε άνθρωπο που δεν έχει ταμπού και προκαταλήψεις. Είναι λάτρης των πρωτοποριών και των ανατροπών. Από τη φύση του είναι απρόβλεπτος, ενώ λατρεύει τον έρωτα και τις νέες εμπειρίες. Παράλληλα, είναι αισθησιακός και γεμάτος ερωτικές φαντασίες. Εχει ανεξάντλητες δυνατότητες και μπορεί να καταφέρει πολλά θαύματα στη δουλειά του.

  Ηλίας: Ενας πράος και αθόρυβος Προφήτης Ηλίας που λέει λίγα και εννοεί πάντα περισσότερα. Ολιγόλογος που ξέρει με ελάχιστες λέξεις να χτυπάει κέντρο. Στην αριθμολογία το όνομά του έχει λεξάριθμο 5 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας πρόσχαρος και δημιουργικός άνθρωπος. Διαθέτει πρωτότυπη σκέψη και έχει έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Αρνείται την καταπίεση και θέλει να δρα ελεύθερος. Λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα. Είναι ευπροσάρμοστος και διαθέτει μια αιώνια νεότητα.

  Θωμάς: Ο άπιστος των μαθητών του Ιησού. Ιδιαίτερο καχύποπτος και αναποφάσιστος.

  Θ

  Θωμάς: Ο άπιστος των μαθητών του Ιησού. Ιδιαίτερο καχύποπτος και αναποφάσιστος. Συχνά βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός του αριθμός είναι το 5. Λατρεύει την ελευθερία δεν αντέχει την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλει στη ζωή σου να γεύεται νέες εμπειρίες, που θα τον βγάζουν από την πλήξη και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Είναι πεισματάρης και νευριάζει εύκολα. Δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις. Το καλύτερό του είναι τα ταξίδια και κάνει εύκολα γνωριμίες. Γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στις παρέες του.

  Λέγεται πως ο Θεόφιλος είναι και πρωταθλητής στο σεξ.

  Θεόφιλος: Εγκάρδιος και καίρια φιλικός. Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηρίξει τη φιλία σου πάνω του. Στην αριθμολογία το όνομά του έχει λεξάριθμο 1, δηλαδή είναι ένας άνδρας επιβλητικός που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Ο ρόλος του αφεντικού του ταιριάζει. Είναι αποφασιστικός και δεν φοβάται τις προκλήσεις. Πολλές φορές έχει υπερβολικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να προκαλεί φόβο στους γύρω του. Εχει τόση ενέργεια μέσα του που συχνά καταφεύγει στον αθλητισμό. Λέγεται πως είναι και πρωταθλητής στο σεξ.

  Θεόδωρος: Ενα δώρο του Θεού. Φαίνεται πως ισχύει και στην πραγματικότητα με όσους συναναστρέφεται. Στην αριθμολογία, το όνομά του, έχει λεξάριθμο το 5 που παραπέμπει σε αδέσμευτο άνθρωπο. Του αρέσει να ζει έντονα να υπάρχει η περιπέτεια στη ζωή του. Διαθέτει μοντέρνες ιδέες και είναι ευπροσάρμοστος. Δεν έχει σταθερές απόψεις κι αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματά του.

   

  Ι

  Ιάκωβος: Ο ετεροθαλής αδελφός του Ιησού. Πρόκειται για όνομα που ταιριάζει σε έντονα κοινωνικούς άντρες που ζουν σε άνετο και καλόγουστο περιβάλλον. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμός του είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας με χιούμορ, ζωντάνια και ενεργητικότητα. Ο ερωτισμός ανήκει στα θετικά του, αλλά δίχως περιθώριο δεσμεύσεων. Είναι κατεξοχήν φιλελεύθερος χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

  Κωνσταντίνος: Κάτι σαν τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Αριστοκρατικός, δυναμικός και αποφασιστικός.

  Κ

  Κωνσταντίνος: Κάτι σαν τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Αριστοκρατικός, δυναμικός και αποφασιστικός. Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά έχει λεξάριθμο το 4. Παραπέμπει σε άτομο σοβαρό που λειτουργεί πειθαρχημένα και πάντα οργανώνει από πριν ότι έχει να κάνει. Απεχθάνεται την ακαταστασία και δεν επιτρέπει στο συναίσθημα να τον παρασύρει. Τίποτα άλλο από την τελειότητα δεν του ταιριάζει. Αγαπάει την οικογένεια και τα παιδιά. Ψάχνει πάντα μακροχρόνιες σχέσεις και δεν αθετεί το λόγο του. Συχνά η υπέρμετρη σοβαρότητά του τον κάνει να μοιάζει άχαρος και στριφνός. Σαν να μην χαίρεται τις μικροχαρές της ζωής.

  Κυριάκος: Το όνομά προέρχεται από το επίθετο «κυριακός» που σημαίνει η ημέρα Του Κυρίου. Βάση της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας άνδρας φιλόδοξος που θέλει στη ζωή σου να αποκτήσει πλούτο, αλλά και κοινωνική καταξίωση. Κλασικός καριερίστας που θέλει να εκπληρώσει τα όνειρά του. Ανθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και… χομπίστας του σεξ. Του αρέσουν οι ελεύθερες σχέσεις που δεν περιλαμβάνουν συναισθηματικές εμπλοκές.

   

  Λ

  Λουκάς: Το όνομά προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Λύκιος» που σημαίνει φωτεινός. Γοητευτικός και λαμπερός, λοιπόν.  Σύμφωνα με την αριθμολογία ο λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας άνδρας αφοσιωμένος στην καριέρα του και στην προσωπική του εξέλιξη. Λατρεύει τον υλικό πλούτο, ενώ του δίνει ενέργεια το σεξ.

  Λεωνίδας: Ο ατρόμητος Σπαρτιάτης. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις λαός + οίδα + γνωρίζω. Αγωνιστής και ομαδικός.

  Λάζαρος: Προέρχεται από την Εβραϊκή λέξη «Ελεάζαρ» που σημαίνει αυτός που τον έχει βοηθήσει ο Θεός. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Λάζαρος ήταν ο αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας, που είχε την ικανότητα να «ανασταίνεται». Ακατάβλητος, καθώς ξέρει να ανασταίνεται από την τέφρα του. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματος είναι το 2, που σημαίνει ότι είναι ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμεί να έχει στο πλάι του ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεται τα πάντα. Συχνά εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστος.

  Λεωνίδας: Ο ατρόμητος Σπαρτιάτης. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις λαός + οίδα + γνωρίζω. Αγωνιστής και ομαδικός. Στην αριθμολογία το όνομα έχει λεξάριθμο το 1. Είναι ένας άνδρας που θέλει να λαμβάνει ηγετικό ρόλο, είναι αποφασιστικός και αρκετά επίμονος, όταν θέλει να πετύχει τους στόχους σου. Αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις και θέλει να ξεφεύγει από την ρουτίνα, απολαμβάνοντας τις πιο περίεργες εμπειρίες ή παίρνοντας μέρος στις πιο παράξενες δραστηριότητες. Μόνο που θυμώνει εύκολα.

   

  Μ

  Μάριος: Στα λατινικά το όνομα προέρχεται από την λέξη Marius που σημαίνει θαλασσινός, για αυτό κιόλας λατρεύει τη θάλασσα αλλά και το καλοκαίρι. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 5, για αυτό και διαθέτει τόσο φιλελεύθερη και εκφραστική προσωπικότητα. Είναι λάτρης της ελευθερίας, ενώ του αρέσει να γνωρίζει ανθρώπους. Είναι δημιουργικός στη δουλειά του και έχει πάντα ωραίες ιδέες. Έχει κλίση προς την καλλιτεχνία ή τα ελεύθερα επαγγέλματα.

  Μιχάλης: Το όνομά προέρχεται από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που σύμφωνα με τις Γραφές, ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του κόσμου. Παραπέμπει σε άνθρωπο πρωτοπόρο που του αρέσει να δημιουργεί. Ο λεξάριθμός του είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας άνθρωπος κεφάτος, δημιουργικός, με φαντασία και πολλά όνειρα για τη ζωή. Είναι γενναιόδωρος τόσο συναισθηματικά όσο και υλικά και του δίνει μεγάλη ικανοποίηση όταν καταφέρνει να σκορπίζει το γέλιο και τη χαρά δίπλα του.

  Μιλτιάδης: Από τον Αθηναίο, πολιτικό και στρατηγό Μαραθωνομάχο τον Μιλτιάδη. Ο Μιλτιάδης ήταν αριστοκράτης, προερχόταν από μεγάλη οικογένεια της Αθήνας και ήταν ένας δυναμικός μαχητής. Ο λεξάριθμος του είναι το 7 που παραπέμπει σε σοβαρούς άντρες που έχουν μεγάλους πνευματικούς ορίζοντες. Προσαρμόζεται στο ρεύμα της εποχή, ωστόσο διατηρεί μία απόμακρη στάση από όλους και από όλα, για αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος άνθρωπος σε νέες γνωριμίες. Δύσκολα εμπιστεύεται τους ανθρώπους, αλλά από την στιγμή που θα το κάνει αφοσιώνεσαι και δείχνεις την αγάπη και την φροντίδα του.

  Οδυσσέας: Ο Πολυμήχανος ταξιδευτής της Οδύσσειας. Εφευρετικός, πονηρός και ετοιμόλογος.

  Ν

  Νικόλαος: Ο προστάτης Αγιος του Ναυτικού. Ο… κάθε Νίκος ζητάει αξιώματα και καταξίωση. Διεκδικεί αυτό που θέλει και δεν καταθέτει τα όπλα. Ο λεξάριθμος του ονόματος της είναι το 9 κάτι που σημαίνει άνθρωπος με ιδανικά, αξίες και φιλοδοξίες. Η φαντασία και η δημιουργικότητά του ξεχωρίζουν και τον βοηθούν να διαπρέπει και επαγγελματικά. Κάποιες φορές εμφανίζεται να είναι ασυνεπής.

  Νικήτας: Εκ του ρήτορα και αρχαίου σοφιστή από τη Σμύρνη. Εντονη προσωπικότητα και γοητευτικός. Ο Νικήτας δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης. Ο λεξάριθμός του είναι το 2 και αυτό φανερώνει ότι είναι ένας ήρεμος και συντροφικός άνδρας. Του αρέσει η συλλογικότητα και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα όταν βρίσκεται μέσα σε μία ομάδα, παρά όταν πρέπει να δράσει μεμονωμένα. Οι σχέσεις στη ζωή του είναι πολύ σημαντικές, για αυτό και δεν θέλει να χάνει ανθρώπους από το πλάι του. Είναι τόσο διπλωμάτης όσο και αναποφασιστικός.

  Παύλος: Από τον Απόστολο Παύλο. Αντρας συντηρητικός, με ηθικές αξίες.

   

  Ξ

  Ξενοφώντας: Από τον ιστορικό και φιλόσοφο Ξενοφώντα. Υπεύθυνος, συγκροτημένος και λιγομίλητος. Ο λεξάριθμός του είναι το 4. Αρα είναι ένας πρακτικός άνθρωπος που εμπιστεύεται τη λογική και είναι συνεπής προς τους κανόνες. Τιμάει και σέβεται την οικογένεια. Μοιάζει άνθρωπος παλαιών αρχών και συντηρητικός.

   

  Ο

  Οδυσσέας: Ο Πολυμήχανος ταξιδευτής της Οδύσσειας. Εφευρετικός, πονηρός και ετοιμόλογος. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός του λεξάριθμος είναι το 5, αυτό φανερώνει ότι είναι ένας φιλελεύθερος, και παιχνιδιάρης άνδρας που του αρέσει πολύ η παρέα, το φλερτ, ο έρωτας, όμως δεν αντέχει τις δεσμεύσεις και τις πιέσεις. Θέλεις να αισθάνεται ελεύθερος και να γνωρίζει νέες εμπειρίες που θα εξιτάρουν την καθημερινότητά σου. Κουβαλάει ένα σωρό ιδέες που πολύ συχνά μένουν στη θεωρία.

   

  Π

  Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Ιησού. Παραπέμπει σε άντρα αξιόπιστο, αμετακίνητο σαν πέρα και αφοσιωμένο. Ο λεξάριθμος του ονόματός είναι το5 και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας άνθρωπος που καταφέρνει με την θέρμη του χαρακτήρα του αλλά και την εξωστρέφειά του να μαγνητίζει τους ανθρώπους γύρω του και να τους κάνει να του εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους και να νιώθει απέραντη οικειότητα και ασφάλεια στο πλευρό του. Φλερτάει ακατάπαυστα και έντονη ζωή. Κάποιες φορές χάνει την ουσία των πραγμάτων.

  Παύλος: Από τον Απόστολο Παύλο. Αντρας συντηρητικός, με ηθικές αξίες. Ακολουθεί πάντα το δρόμο της λογικής και δεν του αρέσει να πληγώνει και να πληγώνεται, για αυτό και προσέχεις πολύ πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Λατρεύει την οικογένεια και την συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.

  Περικλής: Το όνομα προέρχεται από το περί και το κλέος που σημαίνει ο περιτριγυρισμένος από δόξα. Ο Περικλής ήταν αρχαίος Έλληνας πολιτικός, ρήτορας και στρατηγός του «Χρυσού Αιώνα» . Εχει τον αριθμό 1 ως λεξάριθμο και αυτό υποδηλώνει ότι είναι ένα άτομο με ηγετικές ικανότητες, πρωτοστάτης και επιβλητικός. Είναι αποφασιστικός και παρορμητικός. Αρκετά εκδηλωτικός στις ερωτικές του σχέσεις αλλά βαριέται εύκολα. Αρκετά εκρηκτικός και μπλέκει συχνά σε καυγάδες.

  Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Ιησού. Παραπέμπει σε άντρα αξιόπιστο, αμετακίνητο σαν πέρα και αφοσιωμένο.

  Ρ

  Ραφαήλ: Στα εβραϊκά σημαίνει: «Ο Θεός μας γιατρεύει». Ο Ραφαήλ ήταν ο τρίτος Άγγελος που μετέφερε τις ανθρώπινες προσευχές στο Θεό. Ραφαήλ σημαίνει ο αγγελιοφόρος των ειδήσεων. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είναι φιλόδοξος, με μεγάλους στόχους για την επαγγελματική και οικονομική του αποκατάσταση. Θέλει να είναι οικονομικά ανεξάρτητος και έχει έντονο σεξαπίλ.

   

  Σ

  Σωκράτης: Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις σώζω + κράτος, που σημαίνει ο σωτήρας του κόσμου. Ο Σωκράτης ήταν Αθηναίος φιλόσοφος, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες, του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού. Ένα όνομα που χαρίζει σοφία αλλά και σοβαρότητα. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 5 που ταιριάζει σε άνθρωπο δημιουργικό και κεφάτο. Πρωτοποριακό μυαλό με ιδιαίτερο τρόπο στο πώς σκέφτεται.

  Φίλιππος: Προέρχεται από τις λέξεις φιλώ+ίππος (άλογο) που σημαίνει ότι ο άνδρας λατρεύει την ταχύτητα.

  Στέλιος: Προέρχεται από τον Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Στυλιανό, που ανακηρύχτηκε ο προστάτης των παιδιών. Ταιριάζει σε ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τις γυναίκες και τα παιδιά. Πάντα καλοπροαίρετος και ευγενής. Δεν καταθέτει τα όπλα και διαπρέπει σε ό,τι καταπιάνεται. Είναι εργατικίς και τίμιος. Ο λεξάριθμός του είναι το 2. Σταθερός στις σχέσεις του, απεχθάνεται τους καβγάδες. Είναι διπλωμάτης και επιφυλακτικός. Συχνά όμως είναι αναποφασιστικός και παρασύρεται εύκολα από τη γνώμη των άλλων.

  Σταύρος: Προέρχεται από το θρησκευτικό σύμβολο του Χριστιανισμού τον Σταυρό. Παραπέμπει σε φιλοσοφημένο άνθρωπο. Ο λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είναι ένας άνδρας κοινωνικός, με πολλούς φίλους και αρκετές σταθερές σχέσεις στη ζωή του. Θέλει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όλοι να έχουν να πουν ένα καλό λόγο για εκείνον. Θέλει να έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν.

   

  Τ

  Τρύφωνας: Παραπέμπει σε λογικό και πρακτικό άνθρωπο. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματος είναι το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είναι ένας άνδρας που τηρεί κατά γράμμα τους νόμους, τους κανόνες, τις παραδόσεις αλλά και όλες τις ηθικές αρχές που έχει από την οικογένειά του. Στη ζωή του λειτουργείς με πρόγραμμα και έχει πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του, γιατί θέλει ότι κάνει να είναι στην εντέλεια.

   

  Φ

  Φίλιππος: Προέρχεται από τις λέξεις φιλώ+ίππος (άλογο) που σημαίνει ότι ο άνδρας λατρεύει την ταχύτητα. Το όνομα προέρχεται από τον Φίλιππο Β’ που ήταν ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ήταν ένας από τους πιο ξακουστούς πολιτικούς και στρατιωτικούς της αρχαιότητας. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό φανερώνει ότι είναι ένας κεφάτος άνδρας, με πολύ χιούμορ και με εξωστρεφή διάθεση. Η ζωή είναι πάντα χαρούμενη και ίσως λίγο επιπόλαιη. Αγαπάει τους φίλους του και θέλει να έχει σταθερές σχέσεις.

  Φώτης: Λαμπερός, χαμογελαστός και κεφάτος. Ο λεξάριθμος του ονόματός είναι το 5 και αυτό σημαίνει πως η ζωή του δεν έχει πολλές σκοτούρες. Αλλά και αν έχει προσπαθεί να τις διασκεδάσει. Έχει χιούμορ αλλά και καλλιτεχνικά ταλέντα και είναι ένας άνδρας αρκετά εκφραστικός. Το φλερτ είναι το αγαπημένο παιχνίδι της καθημερινότητάς του.

  Χρήστος: Εκ του Ιησού Χριστού. Ανιδιοτελής, αγνός και θυσιαστικός.

  Χ

  Χρήστος: Εκ του Ιησού Χριστού. Ανιδιοτελής, αγνός και θυσιαστικός.  Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός  λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό υποδηλώνει ότι διαθέτει ωριμότητα, σοφία, λογική σκέψη και διάθεση για μάθηση και πνευματική επέκταση. Δεν του αρέσει η στασιμότητα, θέλει να εξελίσσεται και έχει μεγάλη υπομονή μέχρι να φτάσει τους στόχους σου. Του αρέσει κάποιες στιγμές η μοναχικότητα, θέλει να απομακρύνεσαι για λίγο από όλους και από όλα και να βυθίζεται στις σκέψεις σου. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν. Δεν αντέχει τη ζήλεια.

  Χαράλαμπος: Το όνομά προέρχεται από τον Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι ένας άνδρας συγκροτημένος, λογικός και αρκετά πρακτικός. Προσπαθεί να επιβάλλεται στα συναισθήματά σου, για αυτό και δείχνει σκληρός, ενώ στην πραγματικότητα έχει μεγάλες ευαισθησίες. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις  χαρά+λάμπω για αυτό λοιπόν και είναι ένας άνδρας που ποτέ δεν χάνει την χαρά και το γέλιο από τη ζωή του και πραγματικά όταν νιώθει ευτυχισμένος λάμπει. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι έχει μεγάλη δημιουργικότητα, φαντασία και έχει μία έμφυτη κλίση προς τις τέχνες.

   

  Διαβάστε ακόμα:  Τα νέα πρεστιζάτα ονόματα για το βλαστάρι σας

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top