Οι κουκέτες μοιάζουν σαν κινούμενα lounge (φωτογραφία: Μaxime d’Αngeac/Αccor).

Θα χρειαστεί να ανατρέξουμε έως το μακρινό 1883 για να συναντήσουμε το φημισμένο Orient Express, οπότε και έκανε την πρώτη του διαδρομή. Μόνο που για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, τότε δεν ήταν ακόμη τόσο φημισμένο όπως συνέβη στη συνέχεια.

Έπρεπε να έρθει η Αγκάθα Κρίστι και να το εντάξει το 1931 στο γνωστό της μυθιστόρημα «Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» για να του προσδώσει την έννοια του μύθου. Αν μη τι άλλο, ήταν το τρένο στο οποίο βρέθηκε ο Ηρακλής Πουαρώ. Δεν το λες και λίγο.

Ο γάλλος σχεδιαστής Maxime d’Angeac ανέλαβε το έργο της αναδημιουργίας των συρμών μετατρέποντάς τους σε πολυτελείς κουκέτες.

Το μπαρ έχει σμαραγδένια πράσινη απόχρωση (φωτογραφία: Μaxime d’Αngeac/Αccor).

Έκτοτε, διάφορες γραμμές του Orient Express λειτούργησαν απρόσκοπτα έως τη δεκαετία του ’80, συμπεριλαμβανομένης και της πλέον γνωστής: Nostalgie-Istanbul-Orient-Express. Το θρυλικό τρένο έμεινε για καιρό στο αμαξοστάσιο έως το 2015 οπότε και ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία 17 βαγόνια του πρωτότυπου Nostalgie-Istanbul-Orient-Express.

Ουσιαστικά αυτό το σημαντικό γεγονός έδωσε μια δεύτερη ζωή στο διάσημο τρένο και στην ακόμη πιο διάσημη γραμμή του. Το επανέφερε στο σήμερα κουβαλώντας όμως όλη την αχλή του παρελθοντικού μύθου. Αυτή η επανεκκίνηση έπεσε σε… καλά χέρια, καθώς ο γάλλος σχεδιαστής Maxime d’Angeac ανέλαβε το έργο της αναδημιουργίας των συρμών μετατρέποντάς τους σε πολυτελείς κουκέτες και άλλους χώρους. Στόχος του ήταν να ενσωματωθούν στο όλον και τα 17 αρχικά βαγόνια.

Οι πολυτελείς διάδρομοι (φωτογραφία: Μaxime d’Αngeac/Αccor).

Το νέο Orient Express διαθέτει πλούσιους χώρους και προσεκτικά μελετημένες λεπτομέρειες παντού, με επίσης πλούσια χρωματική παλέτα.

Μια πρώτη ματιά στο ανανεωμένο Orient Express αποκαλύπτει πλούσιους χώρους και προσεκτικά μελετημένες λεπτομέρειες παντού, με επίσης πλούσια χρωματική παλέτα, λεπτομέρειες όπως οροφές με γυάλινους τρούλους, ενώ η Art Deco αύρα κυκλοφορεί στο εστιατόρια του τρένου.

Η Art Deco αύρα κυκλοφορεί στο εστιατόρια του τρένου (φωτογραφία: Μaxime d’Αngeac/Αccor).

Οι σουίτες είναι εντυπωσιακές, όπως και το μπαρ σε σμαραγδένια πράσινη απόχρωση. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που προσανατολίζονται στην περιπέτεια θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να κάνουν μια πολυπόθητη βόλτα με αυτόν τον πολυτελή και ιστορικό τρόπο μεταφοράς.

Η Accor πρόκειται να λανσάρει μια άλλη αμαξοστοιχία Orient Express, τη La Dolce Vita, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε όλη την Ιταλία το 2023.

Συγκεκριμένα, η νέα αμαξοστοιχία πρόκειται να ξεκινήσει να κινείται από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη το 2025, σχεδόν 40 χρόνια αφότου το κλασικό Orient Express σταμάτησε τα δρομολόγια (το 1977).

Προς το παρόν, οι περίεργοι ταξιδιώτες του κόσμου μπορούν να ρίξουν μια πρώτη «κλεφτή» ματιά του νέου Orient Express στο Miami Beach’s Design Miami από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου ή στο Παρίσι από τώρα έως τις 21 Οκτωβρίου σε μια ειδική έκθεση.

Η νέα αμαξοστοιχία πρόκειται να ξεκινήσει να κινείται από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη το 2025 (φωτογραφία: Μaxime d’Αngeac/Αccor).

Το Nostalgie-Istanbul-Orient-Express θα διευθύνεται από τη γαλλική εταιρεία Accor, ωστόσο δεν είναι η μόνη που προσφέρει τη σπάνια εμπειρία ταξιδιού με ένα Orient Express. Η πολυτελής ταξιδιωτική εταιρεία Belmond εκτελεί ήδη τα δικά της δρομολόγια Orient Express σε όλη την Ευρώπη και συνεχίζει να λανσάρει νέες υπηρεσίες, όπως ένα τρένο την περίοδο των Χριστουγέννων που συνδέει χειμερινούς προορισμούς σε όλη την ήπειρο.

Η Accor πρόκειται επίσης να λανσάρει μια άλλη αμαξοστοιχία Orient Express, τη La Dolce Vita, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε όλη την Ιταλία το 2023.

 

Διαβάστε ακόμα: Ταξιδεύοντας με τα πολυτελή τρένα της Rovos Rail στη Ν. Αφρική.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top