Ο 26χρονος αθλητής έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο (και) φέτος, κατακτώντας χωρίς να ιδρώσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. (Φωτογραφία: European Athletics)

  «Έχω ένα ακόμα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι αμέσως μετά το πέμπτο του άλμα, που το είδε να σταματάει στα 8,65μ. Και, όντως, είχε ένα ακόμα μεγάλο άλμα: κι αυτό στα 8,65μ. Ένα εκατοστό μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε κάνει ο Λούης Τσάτουμας το 2007.

  Τι με αυτό, όμως; Ο 26χρονος αθλητής έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο (και) φέτος, κατακτώντας χωρίς να ιδρώσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Το τρίτο συνεχόμενο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 11ο χρυσό του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών. Ένα μετάλλιο, μια επίδοση, ένας αγώνας που έδειξε αυτό που ξέρουμε όλοι τα τελευταία χρόνια: ο Μίλτος δεν έχει ούτε αντίπαλο ούτε ταβάνι.

  Καλούς αθλητές στον στίβο έχουμε βγάλει και τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι άλλο: ποτέ ξανά δεν έχουμε βγάλει έναν αθλητή στον στίβο που να είναι τόσο σαρωτικός. Που να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων του.

  Ήταν τόσο καλός στον τελικό του Σαββάτου στη Ρώμη, που κατάφερε σε έναν αγώνα να πετύχει τις 4 κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος!

  Ακόμα και όταν ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, ο Τεντόγλου συνεχίζει να προκαλεί φόβο για το τι μπορεί να πετύχει. Άλλωστε είναι ο αθλητής που έχει κάνει μεγάλους αγώνες άνω-κάτω, ακόμα και στην τελευταία του προσπάθεια. Ενώ κι όταν δεν καταφέρνει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου -κάτι που κοντεύει να το ξεχάσει- ο Μίλτος συνεχίζει να κουβαλάει μια λάμψη και την αύρα του νικητή, του κυρίαρχου.

  Το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη ο Τεντόγλου ήταν και σε καλή κατάσταση και δεν χρειάστηκε το τελευταίο άλμα για να πάρει το χρυσό. Ήταν τόσο καλός, που στον χθεσινό τελικό κατάφερε να πετύχει τις 4 κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος!

  Και ο Μίλτος δεν ήταν και δεν είναι από αυτούς τους αθλητές που δεν λένε ξεκάθαρα αυτό που νιώθουν:. «Πέρα από την πλάκα είμαι πολύ δυνατός» είπε μετά το τέλος του αγώνα και έβγαλε το καπέλο στους συναθλητές του, συμπληρώνοντας: «Είναι όλοι… κτήνη».

  Αυτή η άνεση του όταν μιλάει, είναι που τον έχει μετατρέψει σε ένα από τα πιο cool πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητισμού. Δείχνει πάντα ζεν πριν τους αγώνες, δεν έχει διαστάσει να πει πως το χειρότερο πράγμα για αυτόν είναι το πρωινό ξύπνημα, δεν έχει πρόβλημα να πηγαίνει σε επίσημες εκδηλώσεις φορώντας ένα hoody, έχει ευχαριστήσει την κοπέλα του για τις νίκες του λέγοντας «με εκνευρίζει κι έρχομαι τσιτωμένος στους αγώνες», έχει παραδεχθεί σε αγώβα του ότι δεν άξιζε το χρυσό γιατί δεν ήταν ο καλύτερος, έχει αποκαλέσει… κωλόφαρδο τον εαυτό του για μια νίκη.

  Ποτέ ξανά δεν είχαμε έναν αθλητή στον στίβο που να είναι τόσο σαρωτικός. Που να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων του.

  Αυτή η ειλικρίνεια στον τρόπο του και στα όσα λέει, σε συνδυασμό με τις σταθερές μεγάλες επιδόσεις, είναι που τον έχουν κάνει αγαπητό σε όλους: φίλους και αντιπάλους. Σου δίνει πάντα την αίσθηση ότι θα μπορούσες να κάτσεις ένα βράδυ μαζί του και να τα πεις όμορφα, ήρεμα και χαλαρά, λες και είστε φίλοι από χρόνια.

  Και το πιο σημαντικό: μετά από 11 χρυσά, συνεχίζει να μην καβαλάει το καλάμι, παρά την αποθέωση που γνωρίζει. Συνεχίζει με το ίδιο χαλαρό στυλ να χαμογελάει πονηρά, να πετάει παρεϊστικες ατάκες και να κρατάει low profile. Και να περιμένει τον επόμενο αγώνα.

  Ναι, έχει πράγματα ακόμα να κερδίσει. Έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει κι ενα Πανελλήνιο ρεκόρ να καταρρίψει. Και είτε τα καταφέρει είτε όχι, θα το κάνει με αυτό το ζεν ύφος και να έχει αυτό το cool στυλ. Για αυτό θα είναι πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους αθλητές. Μπράβο του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Αγιούμπ Ελ Κααμπί – Η μηχανή των γκολ που δεν είχε προσέξει ποτέ η Ευρώπη

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top