Φέτος είπα πολυήμερες διακοπές να μην κάνω. Έτσι, για αλλαγή. Αποφάσισα, λοιπόν, να φεύγω τα Σαββατοκύριακα. Μικρές κοντινές αποδράσεις. Αυτές που δεν προλαβαίνουν να σε κουράσουν ή να σε κάνουν να βαρεθείς. Έτσι κάθε βδομάδα βάζω κάτω το χάρτη και αποφασίζω πού θα πάω. Οπότε, για να αποχαιρετήσω τον Ιούλιο, είπα να το κάνω κάπως grande με μια δόση glamorous και αμέσως ο νους μου πήγε στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.
Αυτό το επιβλητικό ξενοδοχείο έχει γίνει σήμα κατατεθέν πλέον του νησιού. Δεν υπήρχε λόγος για δεύτερη σκέψη. Ειδικά μάλιστα όταν έμαθα ότι, για το συγκεκριμένο τριήμερο 29, 30 και 31 Ιουλίου, ο σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτης Μαρμαρινός μαζί με τον bartender Δημήτρη Κιάκο, ιδιοκτήτης του αγαπημένου The Gin Joint, ετοιμάζουν μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού και ποτού. Αυτά δεν τα χάνεις εύκολα.
Το πρόγραμμα λοιπόν έχει ως εξής: την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στο cocktail bar του Ποσειδωνίου Palms on the Verandah, τα κοκτέιλ του Δημήτρη θα έχουν για παρέα ελληνικά tapas, τα οποία θα φτιάξει αποκλειστικά γι’ αυτήν τη βραδιά ο Σταμάτης.
Την επομένη, θα μεταφερθούμε στο χώρο του εστιατορίου On the Verandah. Εκεί θα έχει ετοιμαστεί ένα μενού από 4 signature πιάτα σε συνδυασμό πάντα με κοκτέιλ.
Το τριήμερο αυτό φαγοπότι θα κλείσει την Κυριακή στη Library Brasserie με τον καλύτερο τρόπο. Brunch σε buffet με θέα τον Αργοσαρωνικό να απλώνεται μπροστά σου. Και πάλι δεν θα λείπουν οι ελαφριές αλκοολούχες προτάσεις του Δημήτρη που θα συνδυάζουν ιδανικά την αγαπημένη πια συνήθεια.
//Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες, τηλ. 6957 5072.
Διαβάστε ακόμα: Τα Τοp 5 γευστικά θερινά στέκια της Ύδρας