Δεν αγοράζουμε κόσμημα. Δείχνει ανασφάλεια και, αν είναι ακριβό, γίνεται γκροτέσκο.

-Ξέρω ότι οι παλιοί κάνατε τα δώρα την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα. Τι δώρο να πάρω σε μια γυναίκα που θέλω να κάνω δική μου τη νέα χρονιά;

Θα αρχίσω από τα τρία δώρα που δεν πρέπει να κάνετε σε μια γυναίκα στη φάση που επιδιώκετε σχέση μαζί της. Δεν αγοράζουμε εσώρουχα. Είναι άγαρμπο δώρο ειδικά την περίοδο που πολιορκούμε μια γυναίκα. Καλύτερα να υπάρχει αμφισημία, να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας χωρίς να το ομολογούμε ξεκάθαρα. Εκτός αυτού τα εσώρουχα είναι δώρο στον εαυτό μας και όχι στην κυρία που επιθυμούμε.

Δεν αγοράζουμε κόσμημα. Δείχνει ανασφάλεια και, αν είναι ακριβό, γίνεται γκροτέσκο. Το κόσμημα θα έρθει ως επισφράγιση σχέσης, στην επέτειο του ενός έτους ή στα γενέθλια όταν θα έχει η σχέση πολύμηνη διάρκεια. Εξαιρούνται οι νεόπλουτοι που σχετίζονται με ανάλογες γυναίκες και οι κακάσχημοι για ευνόητους λόγους.

Δεν αγοράζουμε ρούχα. Εκείνο το ωραίο πουλόβερ, τη ζακετούλα, το πουκαμισάκι, μπορείτε να το προσφέρετε στην εξαδέλφη σας. Αυτά είναι δώρα της οικογένειας, δεν είναι δώρα των εραστών. Για παντόφλες, δεν το συζητώ. Ακόμη κι αν έχουν την σκανδιναβική φινέτσα των glerups, είναι δώρο για τη θεία σας και για τη γιαγιά σας.

Το άρωμα είναι δώρο που δείχνει οικειότητα κρατώντας τις αποστάσεις.

Τα δώρα που προσφέρονται για την περίσταση «γυναίκα που θέλω να κάνω δική μου» είναι, κατά τη γνώμη μου, τα εξής:

Άρωμα. Μπορείτε να δείξετε όλη σας την προσωπικότητα μέσα από αυτό που θα επιλέξετε. Ελαφρώς συντηρητικός με Chanel No5, φινετσάτος με Guerlain L’ heure bleue, πολύ προχωρημένος με Annick Goutal Nuit et Confidences, κοσμοπολίτης με BYREDO Bal d’Afrique. Το άρωμα είναι δώρο που δείχνει οικειότητα κρατώντας τις αποστάσεις.

Βιβλίο. Για όλους υπάρχει ένα βιβλίο που να καλύπτει ενδιαφέροντα, ακόμη και για άτομα που δεν αγαπούν την ανάγνωση. Μπορείτε να προσφέρετε ποίηση, κάποια ανθολογία, μια σπάνια έκδοση. Μπορείτε να βρείτε ένα ωραίο λεύκωμα, ένα ταξιδιωτικό βιβλίο ή κάτι που να αρέσει στην κυρία που διεκδικείτε: συνταγές ζαχαροπλαστικής με μια γλυκιά αφιέρωση.

Υποσημείωση: Υπάρχει ειδική κατηγορία γυναικών, μια θλιβερή μειοψηφία, που θα σταματήσει μπροστά σε μια βιτρίνα και θα σας πει «ονειρεύομαι να αγοράσω αυτήν την τσάντα», και η τσάντα θα είναι των τριών χιλιάδων. Απομακρυνθείτε από το άτομο, όχι λόγω της τσάντας αλλά επειδή θα είναι κάκιστη στο κρεβάτι.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα αντέξω τα βαρετά οικογενειακά τραπέζια στις γιορτές;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top