Σεξ και Γυμνισμός: Μια σχέση μίσους και πάθους

Γυμνισμός και καλοκαίρι χορεύουν κολλητά. Γυμνισμός και σεξ όμως μοιάζουν να μπορούν να «ζήσουν» χώρια. Υπάρχει γυμνισμός χωρίς σεξουαλικές σκέψεις;

Μου έχετε ζητήσει τόσες πολλές φορές να γράψω ένα κείμενο για τον γυμνισμό, που νιώθω πως το έχω γράψει ήδη. Ξεκινώ χωρίς περιστροφές, κινδυνεύοντας ίσως να σας απογοητεύσω, ότι δεν είμαι φαν του γυμνισμού. Έχω κάνει τρεις φορές στην ζωή μου, αν εξαιρέσουμε τις εκατοντάδες φορές που ξεβρακώνομαι κατά μόνας μες στην θάλασσα ή που ελευθερώνω το στήθος μου, για να το γλιτώσω από τον μούσκιο του μαγιώ.

Ο γυμνισμός είναι στάση ζωής. Και, κατά την άποψή μου (που δεν είναι και παντελώς υποκειμενική), δεν σχετίζεται καθόλου με το σεξ. Μάλιστα, θεωρώ ότι δεν έχει και τίποτε το ερωτικό. Οι άνθρωποι παντελώς απογυμνωμένοι από τα ενδύματά τους, με τα γεννητικά τους όργανα εκτεθειμένα σε κοινή θέα, προσομοιάζουν περισσότερο σε παιδιά ή σε αγγέλους, παρά σε πλάσματα που είναι σε θέση να γαμηθούν, να αγγιχτούν, να καυλώσουν. Σκεφτείτε μια παραλία γυμνιστών με δεκαεφτά καυλωμένους άντρες-σκεφτείτε δεκαεφτά σηκωμένα καυλιά σε μια παραλία με άμμο και βράχια. Δεν έχει, φυσικά, καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι πραγματικές παραλίες γυμνιστών κατοικούνται από ανθρώπους που, κατ’ ουσίαν, είναι διακριτικοί, μοιράζονται μεν τον ίδιο χώρο, αλλά αποφεύγουν τις βλεμματικές επαφές, μην και αποφευχθεί καμία παρεξήγηση. Έχω την αίσθηση ότι, με εξαίρεση τους εξόχως εξοικειωμένους στην φάση του γυμνού, οι πρωτάρες και οι πρωτάρηδες αισθάνονται (και αυτό είναι απολύτως, όσο δεν πάει λογικό) ελαφρώς άβολα και, στην προσπάθειά τους να μην το δείξουν, επιχειρούν να είναι κουλ, δήθεν αδιάφοροι και άνετες.

Ο λόγος που δεν είμαι φαν του γυμνισμού είναι αυτός ο, κατά την γνώμη μου πάντα, αποκλεισμός του ερωτισμού και του αισθησιασμού. Το φλερτ είναι, και οφείλει να είναι, διαφορετικό. Πράγματι, οι άνθρωποι μπορούν να πλησιαστούν με κύριο πόλο έλξης την προσωπικότητα. Δύο γυμνοί, παντελώς άγνωστοι άνθρωποι που συστήνονται και ανταλλάσσουν τα ονόματά τους, τις μουσικές που ακούνε, τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν, εμένα προσωπικά με φέρνουν, ως εικόνα ή ως ενδεχόμενο να είμαι ένας από τους δύο, σε αμηχανία. Την πρώτη φορά της ζωής μου που βρέθηκα σε μια παραλία γυμνιστών στη Νάξο, βίωσα κατακλυσμό συναισθημάτων.

Ο γυμνισμός φαίνεται να μη διαφέρει σε τίποτα από οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση, απλά χωρίς ρούχα και εσώρουχα. Σαν μια επιστροφή στο πρωτόγονο.

Είναι ύψιστη τιμή να σε αφήσει ένας άνθρωπος να τον γδύσεις ή να σου ζητήσει να γδυθείς, κάποιος που θες εσύ πολύ να στο ζητήσει.

Μπορεί να αποσυνδεθεί ο γυμνισμός από το σεξ;

Ο λόγος που δέχτηκα να πάω να κάνω γυμνισμό δεν ήταν άλλος από το ότι ο Έρωτας (γι’ αυτόν τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι!) μου το πρότεινε. Κι ήμασταν και με φίλους. Γυμνοί κι αυτοί. Κι εμείς. Κι αυτός. Ο έρωτας. Ο δικός μου έρωτας, γυμνός, με το πουλάκι του βορά στα μάτια όλων. Το πουλάκι του, το δικό μου το πουλάκι, το δικό μας. Αχ, τι σεβντάς με βρήκε… Όσο για το δικό μου το λουλουδάκι, αποτριχωμένο και γυμνό κάτω από το αδυσώπητο φως των Κυκλάδων, αισθανόμουν παράξενα. Δεν είχα ξαναγυμνωθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αγαπώ πολύ να κοιμάμαι γυμνή, να ζω γυμνή μέσα στο σπίτι μου. Την ξέρετε την ατάκα «αν δεν έχεις γυμνό γείτονα, είσαι ο γυμνός γείτονας»; Ε, είμαι ο γυμνός γείτονας. Αγαπώ επίσης να κάνω έρωτα γυμνή, αγαπώ την διαδικασία της απογύμνωσης των Δύο, ο ένας να ξεφλουδίζει από το σώμα του άλλου τα ενδύματα, τα εσώρουχα, ακόμα και τα κοσμήματα υπό περιπτώσεις.

Ομολογώ: έχω το σεξ στο μυαλό μου, αν όχι όλη την ώρα, τουλάχιστον συχνά. Δεν μου είναι τόσο εύκολο να το αποσυνδέσω από την γυμνότητα. Δεν μπορώ εύκολα να δω δύο άντρες να παίζουν ρακέτες με τους όρχεις τους να χοροπηδούν και να μην σκεφτώ πώς είναι αυτοί οι δύο άντρες να γαμιούνται μεταξύ τους ή να γαμάνε άλλες/άλλους. Θα ήθελα να διορθώσω αυτή μου την σκέψη -μου μοιάζει κάπως υπερβολική. Κι άλλες δύο φορές όμως που πήγα για γυμνισμό (την μία στην Πάρο με μικρή παρέα, σε αρκετά απομονωμένο σημείο, ήμασταν σχεδόν μόνοι και την άλλη ούτε που θυμάμαι τώρα πια, ειλικρινά), είχα τις ίδιες σκέψεις, την αίσθηση ότι ήμουν ξέμπαρκη κι ότι κορόιδευα τους άλλους και τον εαυτό μου.

Όχι, δεν θέλω να βλέπει το αιδοίο μου όποιος να’ ναι -ακόμα κι αν αυτός ή αυτή που το βλέπει ανήκει στους στενούς μου φίλους. Το αιδοίο μου προτιμώ να το βλέπω εγώ και ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που σχετίζονται μαζί του ανά εποχή της ζωής μου. Ναι, εκεί, κανένα πρόβλημα δεν έχω.

Μερικοί πολύ αγαπημένοι μου άνθρωποι είναι γυμνιστές. Κι όπως μου έχουν εξηγήσει, αφαιρούν το σεξ από την εξίσωση του γυμνισμού στην παραλία. Περνάνε ωραία, είναι άνετοι και δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά. Απορούν πάντα οι δικοί μου με την θέση μου απέναντι στον γυμνισμό. Αναρωτιούνται ίσως πώς γίνεται να έχω μια άνεση με το γυμνό (ή έστω το ημίγυμνο) στα σόσιαλ ή στην καθημερινότητά μου, πώς γίνεται να μιλώ και να γράφω με τόση άνεση για τα σώματά μας, τις ορμές τους, την ομορφιά τους, τις αδυναμίες τους, αλλά να αρνούμαι ή να φοβάμαι ή να έχω προκατάληψη να εκθέσω το δικό μου σώμα γυμνό σε συνθήκη απλή, φυσική και τόσο βαθιά και ανυπόκριτα ανθρώπινη. Τους απαντώ όσα σας γράφω εδώ σήμερα.

Μα είναι δυνατόν να μην πέσει το βλέμμα  πάνω σε έναν γυμνό φαλλό, κι ας είναι σε κατάσταση ηρεμίας και ύπνωσης, ή σε βυζάκια και αιδοία;;
Σεξ και Γυμνισμός: Μια σχέση μίσους και πάθους

Γυμνωθείτε ελεύθερα, περάστε καλά, αγκαλιαστείτε με τ’ αλάτια και τις άμμους σκαλωμένες στις θεσπέσιες τρίχες των στέρνων σας. Κι αν σας βγει να κάνετε και σεξ ή έρωτα στην παραλία γυμνιστών κάντε το κι αυτό. Στη φωτογραφία η υπογράφουσα Sex Editor του Andro.

Η γύμνια ως ένα στάδιο κατάκτησης του άλλου

Μα, για να γράψω αυτό το κείμενο, έκανα φυσικά την έρευνά μου, τις ερωτήσεις μου, την ιντερνετική μου ψαχτική. Και, φευ, ανακάλυψα έναν τόνο πορνό βίντεο σε σχέση με τον γυμνισμό. Γυμνιστές πηδιούνται σε μια σειρά από στάσεις, γυμνιστές αλληλοαυνανίζονται, παρτούζες σε παραλίες γυμνιστών και τα λοιπά. Δεν κατάφερε να με ερεθίσει κάτι από αυτά που είδα. Λέτε να είμαι τόσο προκατειλημμένη;  Μπορεί. Φέτος το καλοκαίρι, σκοπεύω να επιχειρήσω ξανά. Ίσως μόνη. Ίσως σε μια απόσταση από άλλους λουόμενους. Πάντα, όμως, θα θέλω να παρατηρώ τα κωλαράκια, τα βυζάκια και φυσικά τις πούτσες.

Μα είναι δυνατόν να μην πέσει το βλέμμα μου πάνω σε έναν γυμνό φαλλό, κι ας είναι σε κατάσταση ηρεμίας και ύπνωσης; Θέλω να ανοίξω το κεφάλι μου και να αποσυνδέσω τον γυμνισμό από την σεξουαλικότητα. Από την άλλη, μου αρέσει που συνδέω την ζωή ολόκληρη με την σεξουαλικότητα. Κι ο γυμνισμός είναι κομμάτι της ζωής.

Σας γράφω από το κατάστρωμα ενός πλοίου, ντυμένη. Έχω παρατηρήσει ένα σωρό υπέροχα αγόρια και κορίτσια. Ντυμένα. Και, μιας που καταπιάνομαι με αυτήν την θεματική, δεν κρατήθηκα από το να τους φανταστώ γυμνούς. Και σκέφτηκα ότι μου αρέσει αυτή η διαδικασία ποιητικής και ερωτικής αναδίφησης μες στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα, ακόμα, ότι μου αρέσει η ιδέα της γύμνιας ως σταδίου κατάκτησης ενός ανθρώπου. Θεωρώ ύψιστη τιμή να σε αφήσει ένας άνθρωπος να τον γδύσεις ή να σου ζητήσει να γδυθεί κάποιος που θες εσύ πολύ να στο ζητήσει. Να μην τον έχεις αντικρύσει όμως γυμνό εσύ σε κάποια άλλη συνθήκη, τύπου παραλία…Να μην έχει «χαλάσει» με κάποιον τρόπο η διαδικασία της αποκάλυψης. Το επόμενο στάδιο ας είναι ο συνδυασμός αυτών των σκέψεων και θεωρήσεών μου με την ικανότητά μου να απολαμβάνω κανένα μπανάκι με τους γυμνιστές φίλους μου.

Για την ώρα, θα κάνω τις τόπλες βουτιές μου στις αγαπημένες μου, ερημικές, ανοργάνωτες παραλίες. Και, αν με παίρνει, θα βγάζω για λίγο και το κάτω μέρος του μαγιώ μες στην θάλασσα, να νιώθω το νερό να ενώνεται μαζί μου, να επιστρέφω στην αρχική μου κατάσταση ως ανθρώπου. Όσο για εσάς, γυμνωθείτε ελεύθερα, περάστε καλά, αγκαλιαστείτε με τ’ αλάτια και τις άμμους σκαλωμένες στις θεσπέσιες τρίχες των στέρνων σας. Κι αν σας βγει να κάνετε και σεξ ή έρωτα στην παραλία γυμνιστών (όπως μαρτυρούν τόσες και τόσες τσόντες) κάντε το κι αυτό. Μερικοί από τους πιο αξέχαστους έρωτές μας έχουν συμβεί, νομίζω, σε παραλίες με ή χωρίς μαγιώ. Για μένα, το σεξ συνεχίζει να κινεί τον κόσμο, τα νήματα, τις γυμνότητες. Συγχωρέστε με, την παλιακιά.

 

Διαβάστε ακόμη: Οργασμός: 8 τρόποι να τον φτάσεις μαζί με το ταίρι σου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top