Από το θεϊκό πενάκι του Milo Manara: Αριστερά, επανάσταση. Δεξιά, μιλιταρισμός. Τί προτιμάτε φαντασιακά; (milomanara.it)

Σιγά τα νέα: οι σεξουαλικές μας επιθυμίες αποκαλύπτουν τα πιο καλά καταχωνιασμένα μας ένστικτα, τις πιο απόκρυφες σκέψεις και, ίσως, μια πτυχή του εαυτού μας που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε απολύτως. Συμβαίνει συχνότατα δύο άνθρωποι προερχόμενοι από εντελώς διαφορετικά «στρατόπεδα» να ενώνονται σεξουαλικά. Και μάλλον, η συνουσία είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουν στις φαρέτρες τους για να πλησιαστούν.

Εξηγούμαι…

Όταν το πιο όμορφο αγόρι της ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) στη Νομική βρέθηκε χεράκι χεράκι με μια αόρατη κοπέλα-ταπεινό χαμομηλάκι από την παράταξη, όλες μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Θα μπορούσε να έχει όποια θέλει, τον θέλαμε όλες πολύ, και ακόμα οι δυναμικές εκπρόσωποι των απέναντι γαλαζοπράσινων τραπεζιών, φλέρταραν αδιάντροπα μαζί του.

Εγώ ήξερα πως δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα του φιλί και αρκούμουν στην φαντασίωση ότι μια ΔΑΠ-ίτισσα του κόβει τα μαλλιά και τον πατάει με την γόβα της στην πλάτη. Ριγμένος αυτός κατάχαμα και να παρακαλά για έλεος…

Αργότερα, είδα φίλες μου -ορκισμένες αριστερές- να κρυφοφλερτάρουν με τους αστυνομικούς στις γωνιές του κέντρου, παρακολούθησα το story της φανατικής αντιεξουσιάστριας Ε. με έναν καλλονό από την ομάδα ΔΙΑΣ, μέχρι που κάπου το’ χασα και, φυσικά, έκανα η ίδια τρυφερό έρωτα φορώντας τα πιο ψηλά μου τακούνια με έναν πολύ σοβαρό αναρχικό, διανοούμενο και πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Το σεξ είναι μια συνθήκη τόσο απρόβλεπτη, μια πράξη που εμπλέκει ένστικτο, λογική, θεϊκό και κτηνώδες στοιχείο. Σεξ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε με τον οποιοδήποτε, κάτι που δεν ισχύει αντίστοιχα στην σύναψη ερωτικών ή φιλικών ή επαγγελματικών δεσμών. Και μάλιστα, με αυτόν ή αυτήν που θα δυσκολευόσουν να εμπλακείς συναισθηματικά, μπορεί να κάνεις και το καλύτερο σεξ της ζωής σου.

Οι κολλητές μου τρελαίνονται στην ιδέα να πηδιούνται με ένστολο.

Εκεί όπου ριζώνει η φαντασίωση.

Επειδή δεν κυκλοφορούμε όλη μέρα καυλωμένοι εκεί έξω, ούτε λειτουργούμε πάντοτε με βάση την σεξουαλική μας επιθυμία ατόφια και αποκαθαρμένη απο στερεότυπα, είναι λογικό οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνευρεθεί περισσότερο με άτομα του κύκλου μας ή με άτομα που θα μπορούσαν να είναι μέρος αυτού. Η συνάντηση σεξουαλικών συντρόφων μέσω εφαρμογών ίσως πλαταίνει το φάσμα, αλλά ας μιλήσουμε για everyday life. Πόσο πιθανό είναι να κάνουν άγριο σεξ μια διευθύντρια φαρμακευτικής και ένας οδηγός νταλίκας; Πόσο λογική μπορεί να είναι η συνάντηση ενός καθηγητή των βορείων προαστίων με ένα λαϊκό κορίτσι από τα Λιόσια;

Οι φαντασιώσεις έτσι θρέφονται: από το «όχι και πολύ πιθανό, σίγουρα όμως όχι και αδύνατο». Ύστερα, λαμβάνουν σάρκα και οστά: «Θέλω να ξεσκιστώ με την γυναίκα του τάδε Υπουργού να της ξηγήσω τ’ όνειρο της καριόλας» και «γουστάρω να με βάλει κάτω ο ματατζής και να με φάει, μες στην μέση της πορείας». Σημείωση: οι παραπάνω φράσεις είναι πέρα για πέρα αληθινές, τις έχω ακούσει και τις παραθέτω σε ελεύθερη απόδοση.

Το σεξ δεν το ποθούμε πάντα ως επιστέγασμα κάποιας πνευματικής σύνδεσης, ούτε καν ως επακόλουθο σωματικής έλξης. Το σεξ λαμβάνει, συχνά, στο μυαλό μας διαστάσεις απογύμνωσης της ίδιας της ψυχής μας, μοιάζει με ένα πεδίο απόλυτης ελευθερίας, εκεί όπου κανείς, ούτε καν εσύ ο ίδιος, θα σε κατηγορήσεις.

Εμένα, ας πούμε, οι ένστολοι δεν μου λένε τίποτα, με αφήνουν στεγνή και αδιάφορη. Το ότι πολιτικά τοποθετούμαι εναντίον μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης ίσως σχετίζεται και, επίσης, δεν έχω καμία όρεξη να βγάλω το άχτι μου πάνω στο σφιχτοδεμένο κορμί ενός κούκλου μπάτσου από την επαρχία. Τέτοιοι υπάρχουν πάμπολλοι και έχουν το συνήθειο να φλερτάρουν κορίτσια που περνούν από μπροστά τους, χωρίς τακτ πάντοτε. Οι κολλητές μου και οι κολλητοί μου γκέι, μιλώ για όλους/ες ανεξαιρέτως, τρελαίνονται στην ιδέα να πηδιούνται με ένστολο. Εγώ τους σκουντάω και τους μαλώνω με χιουμοριστική διάθεση πάντα.

Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, θα με εξίταρε να είναι με κάποια μπατσίνα, την οποία θα μου άρεσε να βλέπω ως μέρος ενός τρίο όπου θα συμμετείχα, να κακοπερνάει στα χέρια κάποιου δυνατού άντρα τον οποίο θα μοιραζόμαστε. Σατανικό;

Θέλω τρελά μια περιπέτεια με έναν μπογιατζή/μπετατζή/βενζινά/ηλεκτρολόγο/υδραυλικό ο οποίος όχι Andro να διαβάζει, ιδανικά ούτε ελληνικά να καταλαβαίνει.

Στο σεξ όλοι είμαστε το ίδιο-ή μήπως όχι;

Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το σεξ με ένα κοστουμαρισμένο στέλεχος επιχείρησης σε σχέση με το σεξ με έναν χίπη με σαλβάρια; Πόση απόκλιση μπορεί να έχει η συνεύρεση με μια συντηρητική κομμουνίστρια φοιτήτρια σε σχέση με μια απελευθερωμένη απολιτίκ barwoman;

Αυτά έχουν την σημασία τους ως γεννήτριες προσδοκιών, περισσότερο από ό, τι διαφοροποιούν την πράξη αυτή καθ’ αυτή. Οι άνθρωποι που κάνουν καλό σεξ δεν είναι ανιχνεύσιμοι. Κι εγώ που γράφω και μιλώ τόσο άνετα γι’ αυτό, δεν είμαι σίγουρη αν πάνω στην πράξη είμαι καλύτερη από ό, τι μια σιγανοπαπαδιά σεμνότυφη.

Φίλοι άντρες έχουν να διηγηθούν τρομερές ιστορίες και εγώ, ως γυναίκα, έχω απογοητευθεί από άντρες πολύ σκληρά αρσενικά (με σκληράδα διαρκείας μερικών λεπτών) και έχω πέσει στα πατώματα για χάρη τύπων που θα τους έβαζε κανείς τελευταίους στην λίστα των γαμιάδων. Όμως, όπως την νεοδημοκράτισσα και πάντα σικάτη φίλη μου Β. την ερεθίζουν τα κακά παιδιά από τα δυτικά προάστια με μηχανές και στριφτά τσιγάρα, έτσι κι εγώ, κατά βάθος, φτιάχνομαι με το κοστούμι που λέω ότι δεν μου πολυαρέσει.

Ναι, θα ήθελα ένα Mr Gray: όμως δεν θα τον άφηνα να μου παίζει πιάνο κι εγώ να χάσκω σαν αυτήν την χαζούλα την πρωταγωνίστρια στις 50 Αποχρώσεις. Εγώ, αγάπη μου, θα του διάβαζα Ναζίμ Χικμέτ και θα του τραγούδαγα Νικόλα Άσιμο και Μαρίκα Παπαγκίκα. Ύστερα, θα πηγαίναμε για φαλάφελ με το ιδιωτικό του τζετ.

Από την άλλη, θέλω τρελά και μια περιπέτεια με έναν μπογιατζή/μπετατζή/βενζινά/ηλεκτρολόγο/υδραυλικό και τα συναφή, ο οποίος όχι ο Άσιμος να ξέρει τι είναι, όχι Andro να διαβάζει, ιδανικά ούτε ελληνικά να καταλαβαίνει. Δεν θέλω ραντεβού για να ρωτάμε ο ένας τον άλλο περί των σπουδών μας και των ταξιδιών μας ανά τον κόσμο. Θέλω στεγνό σεξ. Γιατί δεν μου την έχει πέσει ποτέ κάποιος εργάτης;

Την νεοδημοκράτισσα και πάντα σικάτη φίλη μου Β. την ερεθίζουν τα κακά παιδιά από τα δυτικά προάστια με μηχανές και στριφτά τσιγάρα.

Ναζί φαντασιώσεις από τον “Θυρωρό της Νύχτας” με τη Σαρλότ Ράμπλινγκ. Το σεξ είναι μια συνθήκη τόσο απρόβλεπτη, μια πράξη που εμπλέκει ένστικτο, λογική, θεϊκό και κτηνώδες στοιχείο.

Λίστα διδαγμάτων από φαντασιώσεις που υλοποίησα.

1. O χρήστης μαριχουάνας κάνει αργό, πολύωρο έρωτα με πολλά χάδια και φιλιά-όμως, τον κάνει πάντα με τον ίδιο τρόπο.

2. Ο τρελός σκηνοθέτης με το απίθανο γούστο και χιούμορ και απόψεις περί ισότητας και λατρείας στις γυναίκες, θέλει στάσεις υπεροχής. Στα τέσσερα, ιεραποστολικό κ.ο.κ. Μετά το πέρας της πράξης, είναι πάλι ένας ταπεινός υπηρέτης της ομορφιάς σου.

3. Από την άλλη, ο μαγκάκος που γκαζώνει στην Εθνική και μιλάει αγριεμένα και μουτρωμένα θέλει να νιώσει ευάλωτος και του αρέσει να είναι “υπό” στο σεξ. Έχει άριστη σχέση με τον πωπό του, τόσο άριστη που δεν θα το πιστεύεις.

4. Ο διάσημος άντρας είναι νάρκισσος και κάνει show στο κρεβάτι, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν εσύ πονάς ή περνάς καλά. “Δεν φτάνει που σου κάθισα κιόλας”, λέει το βλέμμα του.

5. Ο νεαρός που κομπάζει και είναι άνετος στο ραντεβού, δεν έχει στύση και κομπλάρει σε βαθμό που δύσκολα τον ξεκομπλάρεις.

6. Το καλύτερο σεξ το κάνουν οι Σκορπιοί και οι Κριοί, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή πολιτικής τοποθέτησης. Έπονται οι Υδροχόοι, με τους οποίους κινδυνεύεις να ερωτευθείς θανάσιμα.

7. Με ακροδεξιό φασίστα δεν έχω πάει ούτε στα βάθη της πιο τρελής μου φαντασίωσης. Έχουν πάει όμως αρκετοί γκέι φίλοι με προσδοκίες παθητικής απόλαυσης που διαψεύστηκαν, καθώς ο εραστής τους ήθελε να τον τιμωρήσουν.

8. Με ακροαριστερό μονίμως αδικημένο και μονίμως στις επάλξεις πάλι δεν έχω πάει, ούτε έχω καμία απολύτως επιθυμία. Ο αναρχικός μου ήταν one of a kind και τελειώνει εδώ.

9. Τις καλύτερες συστατικές επιστολές τις αξίζουν οι bartenders και οι μπουζουξήδες. Αν δεν με πιστεύετε, καλοκαίρι έρχεται, ξεχυθείτε, κορίτσια.

10. Οι δικηγόροι, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες είστε αγχωμένοι και μας αγχώνετε κι εμάς. Δεν τα λέω εγώ. Μία φίλη μου.

Αρκετοί γκέι φίλοι μου πήγαν με ακροδεξιό φασίστα έχοντας προσδοκίες παθητικής απόλαυσης, αλλά ο εραστής τους ήθελε εκείνος “τιμωρία”…

Συμπέρασμα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει τον ρόλο του το περιτύλιγμα στο παιχνίδι του ενθουσιασμού πριν την πράξη. Η δουλειά που κάνεις, ο τόπος από τον οποίο κατάγεσαι (Βορειοελλαδίτες και Βαλκάνιοι εν γένει, σας αγαπώ πολύ όμως), ο τρόπος με τον οποίο μιλάς, η αύρα που εκπέμπεις η οποία, αναπόφευκτα, συνδέεται με αρχέτυπα ανδρών και γυναικών, με στερεότυπα που αναπαράγονται κάθε μέρα και που, τελικά, μας έχουν κυριεύσει.

Πόσες γυναίκες θα άκουγαν από κάποιον, σε μία άλλη ζωή, ότι είναι μυστικός πράκτορας και πίνει μαρτίνι και δεν θα έχυναν στο βρακάκι τους; Με εξαίρεση εμένα, που πιθανότερα θα φλέρταρα με τον σερβιτόρο του μαγαζιού, οι περισσότερες θα ήθελαν να γίνουν ένα “bond” girl έστω για μία νύχτα.

Γιατί, δεν έχει τελικά τόση σημασία τι είναι ο άλλος ή η άλλη, αλλά σε τι μετατρέπεσαι εσύ μες στα χέρια του με τη βοήθεια του μυαλού σου. Κακά τα ψέματα, είναι αλλιώς να ξέρεις ότι γλείφεις μια pole dancer και αλλιώς μια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top