24 εθελοντές θα μείνουν ξαπλωμένοι για 60 μέρες, ώστε οι επιστήμονες να δουν τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας στο σώμα και τον οργανισμό του ανθρώπου. (Screenshot από το φιλμ «Prometheus»)

  Όσο κι αν αγαπάμε τη δουλειά που κάνουμε, όλο εργασιομανείς κι αν δηλώνουμε, όσο τυπικοί κι αν είμαστε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ονειρευτεί το παρακάτω σενάριο: να μην χρειάζεται να κάνει τίποτα και να πληρώνεται για αυτό. Δηλαδή, να ξυπνάει το πρωί, να μένει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και στο τέλος του μήνα, τσουπ, να μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό.

  Και να που τώρα 24 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία αυτή την ονειρική δουλειά να την κάνουν πραγματικότητα. Το Διαστημικό Ινστιτούτο Υγείας και Ψυχολογίας της Γαλλίας ψάχνει εθελοντές για να μείνουν για 60 ημέρες ξαπλωμένοι και να κερδίσουν 16.000 ευρώ! Μπορεί να μοιάζει «εύκολο χρήμα» αυτή η δουλειά, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν: δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

  «Οι εθελοντές θα πρέπει να μάθουν να κάνουν τα πάντα -από το να τρώνε μέχρι να καθαρίζονται- χωρίς να μπορούν να σηκωθούν. Ο κανόνας είναι ο ένας τους ώμος να ακουμπάει πάντα στο κρεβάτι».

  Ουσιαστικά οι επιστήμονες του Ινστιτούτου θέλουν να δουν τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και τον οργανισμό. Για αυτό ψάχνουν 24 άνδρες και γυναίκες, από 20 έως 45 ετών, που να μην καπνίζουν και να μην έχουν αλλεργίες ως πειραματόζωα.

  «Ο στόχος είναι να μελετήσουμε τις αντιδράσεις σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, συνθήκες που υπάρχουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» δήλωσε ο Δρ. Arnaud Beck και συμπλήρωσε: «Τις δύο πρώτες εβδομάδες οι επιστήμονες θα κάνουν μια σειρά από τεστ και μετρήσεις στους εθελοντές. Για τις επόμενες 60 ημέρες οι εθελοντές θα πρέπει να μείνουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, με το κεφάλι τους να έχει μια κλίση προς τα πίσω τουλάχιστον 6 μοιρών».

  Όσο για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα γίνουν τεστ για να δουν τις επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα και οργανισμό από το πείραμα. Και ο Δρ. Beck έσπευσε να προειδοποιήσει ότι αυτή η δουλειά είναι αρκετά πιο δύσκολη από όσο πιστεύουμε όλοι. «Οι εθελοντές θα πρέπει να μάθουν να κάνουν τα πάντα -από το να τρώνε μέχρι να καθαρίζονται- χωρίς να μπορούν να σηκωθούν. Ο κανόνας είναι ο ένας τους ώμος να ακουμπάει πάντα στο κρεβάτι». Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο;

   

  Διαβάστε ακόμα: Το απίστευτο ξενοδοχείο του Banksy στη Δυτική Όχθη

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top