Ήρθε η στιγμή να αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για το πώς θα ζήσουμε σε άλλους πλανήτες; (Φωτογραφία: BBC)

  Εδώ και δεκαετίες αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σενάρια του Hollywood. Φυσικά και μιλάμε για το τέλος του κόσμου, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με ταινίες να προβλέπουν πώς πρόκειται να έρθει αυτό: από χτύπημα ενός αστεροειδή μέχρι περιβαλλοντική καταστροφή, η 7η τέχνη υποστηρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το τέλος μας.

  Αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με τον Stephen Hawking, το τέλος της Γης είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε. Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου, πιστεύει ότι έχουμε μόλις 100 χρόνια ζωής στη Γη.

  «Ξεμένουμε από χώρο στη Γη. Θα πρέπει να σπάσουμε τα τεχνολογικά όριά μας, αν θέλουμε να επιβιώσουμε».

  Σε πρόσφατη ομιλία του στο Royal Society του Λονδίου, ο Hawking υποστήριξε ότι «ήρθε η στιγμή να αρχίζουμε να ψάχνουμε άλλους πλανήτες για να ζήσουμε. Ο πληθυσμός μεγαλώνει πολύ γρήγορα και ξεμένουμε από χώρο στη Γη. Θα πρέπει να σπάσουμε τα τεχνολογικά όριά μας, αν θέλουμε να επιβιώσουμε».

  Βέβαια ο Hawking δεν προέβλεψε ακριβώς πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου – τα άφησε όλα ανοικτά. Ενώ σε ομιλία του πριν από έξι μήνες είχε πει ότι έχουμε 1.000 χρόνια ζωής στη Γη, προτού αναθεωρήσει.

  Πάντως ο 75χρονος Βρετανός, τόνισε, πώς δεν είναι μόνο αυτός που πιστεύει σε αυτό το σενάριο και υποσχέθηκε να πει περισσότερα στο διαστημικό συνέδριο Starmus τους επόμενους μήνες.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τι είναι η τεχνική Feynman και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε σχεδόν το οτιδήποτε

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top