Το Pionen και το εσωτερικό του

  Το Pionen και το εσωτερικό του Granite Mountain Records Vault.

   

  12-11.Granite Mountain Records Vault-To θησαυροφυλάκιο των Μορμόνων

  Μέσα στα γρανιτένια όρη της Γιούτα με ειδική επένδυση που προστατεύει από πυρηνική καταστροφή. Απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και σε υψηλά ιστάμενους της Εκκλησίας και οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι διαθέτει μόνο το γενεαλογικό δέντρο όλων των μελών σε μορφή μικροφίλμ. Εννοείται ότι δεν υπήρξε ποτέ επίσκεψη από δημοσιογράφους ενώ η μικρή ομάδα φύλαξης προέρχεται από επίλεκτες ομάδες του αμερικανικού στρατού.

  2

  2.Pionen-To καταφύγιο των WikiLeaks

  Πρώην καταφύγιο κοντά στη Στοκχόλμη πέρασε το 2008 στην εταιρεία διαδικτύου Bahnhof που το μετέτρεψε στην κεντρική αποθήκη δεδομένων της. Η φουτουριστική κατασκευή βρίσκεται μέσα σε ένα γρανιτένιο βράχο που αντέχει ακόμα και πυρηνική έκρηξη. Εδώ φυλάσσονται από το 2010 και τα δεδομένα των WikiLeaks που έχουν νοικιάσει μέρος του χώρου. Η όλη κατασκευή είναι αυτόνομη με ηλεκτρογεννήτριες που τροφοδοτούν με παροχή ρεύματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

  3

  3.JP Morgan Vault-Το μυστήριο του αμερικανικού χρυσού

  Το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο χρυσού στον κόσμο παραμένει ακόμα ένα μυστήριο αφού έχουν διατυπωθεί δεκάδες θεωρίες για την ακριβή τοποθεσία του στις υπόγειες στοές του Μανχάταν. Το σίγουρο είναι ότι επικοινωνεί με το Ομοσπονδιακό Θησαυροφυλάκιο των Ην. Πολιτειών με τις συνομωσίες για πιθανή συνεργασία να δίνουν και να παίρνουν. Μυστήριο κάλυπτε μέχρι το 2013 και το δεύτερο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στο Λονδίνο όπου κατά σύμπτωση, φαίνεται ότι επικοινωνεί επίσης με τούνελ με το θησαυροφυλάκιο της Bank of England.

  reference_frohvelv_svalbard_2

  4.Doomsday Seed Vault-Η τράπεζα σπόρων του Gates

  Αν και τυπικά το πιο απομονωμένο θησαυροφυλάκιο στον κόσμο ανήκει στην κυβέρνηση της Νορβηγίας στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται από τα μεγαλύτερα ιδρύματα όπως του Gates και του Rockefeller. Aντίθετα μετά τα προηγούμενα εδώ δεν φυλάσσονται ράβδοι χρυσού αλλά όλοι οι αρχέγονοι σπόροι στον κόσμο σε μια τράπεζα-καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής μέρους του πλανήτη.

  5

  5. Diamond Vault-Tα διαμάντια της Αμβέρσας

  Το καταφύγιο που φημίζεται για δυο πράγματα: ότι είναι το πιο απόρθητο στον κόσμο και ότι είναι θύμα της μεγαλύτερης ληστείας όλων των εποχών. Δημιουργία των εμπόρων διαμαντιών της Αμβέρσας συγκεντρώνει πάνω από το 70% της διεθνούς παραγωγής διαμαντιών. Αισθητήρες για σεισμικές δονήσεις και αλλαγές των μαγνητικών πεδίων, πάνω από 100 εκατομμύρια συνδυασμοί κωδικών και πόρτα από χάλυβα τριών τόνων που χρειάζεται 12 ώρες να τη τρυπήσει κανείς. Το 2003 η ομάδα της Σχολής του Τορίνου οργάνωσε ένα από τα πιο αριστοτεχνικά σχέδια ληστείας του αιώνα στυλ της Συμμορίας των 11, που έγινε αντιληπτό την επόμενη μέρα. Οι υπεύθυνοι δεν βρήκαν ποτέ ούτε τη συμμορία ούτε βέβαια, τα διαμάντια 100 εκ. δολαρίων που έβαλαν στην τσέπη.

  Διαβάστε ακόμη: Οι top 5 χρεωκοπίες.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top