Δημόσιος θηλασμός με υπερηφάνεια!

Χαρείτε αποκλειστικές εικόνες από την πιο αισιόδοξη εκδήλωση των τελευταίων εβδομάδων. Ναι, μας αρέσουν οι γυναίκες που ταϊζουν το μωρό τους δημόσια. Εσείς τρώτε το γεύμα σας κρυφά;

Γράφει : Guest / Ζωή

 

Όταν μάθαμε ότι οργανώνεται δημόσιος θηλασμός στο Ζάππειο, αποφασίσαμε να καλύψουμε ένα γεγονός που, στα δικά μας μάτια, είναι ακόμα μια από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται, για να συντονιστούμε ξανά ως κοινωνία με τις αληθινές αξίες της ζωής.
Αρμόζει ένα μεγάλο μπράβο στις 321 μητέρες που πρόταξαν τα… στήθη τους χθες Κυριακή 3/11 στο Ζάππειο, για να δείξουν ότι ο δημόσιος θηλασμός γίνεται με υπερηφάνεια: Σε πλατείες, σε καφενεία, στο αεροπλάνο, στο δρόμο. Ποτέ κρυφά, π.χ. στην τουαλέτα όπου καταφεύγουν συχνά οι μητέρες για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα: Εσείς, θα τρώγατε το γεύμα σας στην τουαλέτα;
Με την ευκαιρία να πούμε και στους άνδρες αναγνώστες πως, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, ο θηλασμός δεν οδηγεί το στήθος της γυναίκας στο να “κρεμάσει”. Η εγκυμοσύνη καθαυτή, που προετοιμάζει το στήθος για να θρέψει το μωρό, γεμίζοντας το με αίμα και γάλα, είναι που το διαστέλει αρχικά, με αποτέλεσμα αυτό κάποια στιγμή να “αδειάσει”.
Όμως ελάχιστη σημασία έχει αυτό μπρος στις ευεργετικές για το παιδί, συνέπειες του θηλασμού. Όχι μόνο το θρέφει καλύτερα από οποιοδήποτε παρασκεύασμα του εμπορίου αλλά ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό του σύστημα για τους πρώτους κρίσιμους μήνες και για ολόκληρη τη ζωή του. Μάλιστα, οι τελευταίες έρευνες υποστηρίζουν ότι στα παιδιά που έχουν θηλάσει αναπτύσσεται σαφώς καλύτερα ακόμα και ο εγκέφαλος.

IMG_9089

IMG_9359

IMG_9247

IMG_9235

IMG_9231

IMG_9163

IMG_9155

IMG_9150

IMG_9121

IMG_9109

Button to top