«Λόγω των δυο προπονήσεων με την ομάδα καθημερινά, δεν μου μένει όσος χρόνος θα ήθελα για προσωπική άσκηση. Ωστόσο, πηγαίνω στο γυμναστήριο, τρέχω δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και, βέβαια, κολυμπάω, ώστε να διατηρήσω το σώμα και τη φόρμα μου».

«Σκέφτομαι κάθε φορά εκ των προτέρων τι θέλω να πετύχω και βάζω ως στόχο την πραγματοποίησή του. Αυτό μου δίνει παραπάνω δύναμη και ενέργεια –έτσι έκανα και ως αθλητής».

Τι ώρα ξυπνάς το πρωί;
Στις 7:30, λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Τα Σαββατοκύριακα προσπαθώ να ξεκουράζομαι λίγο παραπάνω.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις;
Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα της μέρας, για να ξέρω τις δουλειές που έχω να κάνω.

Τι τρως για πρωινό;
Πίνω μόνο ένα χυμό κι έναν καφέ. Ξέρω πως είναι λάθος, γιατί το πρωινό είναι σημαντικό γεύμα, κυρίως για ενέργεια, ποτέ όμως δεν με θυμάμαι να τρώω πρωινό –και μου έμεινε η (κακή) συνήθεια.

Τι ημερήσιο πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς; 
Λόγω των δυο προπονήσεων με την ομάδα καθημερινά, δεν μου μένει όσος χρόνος θα ήθελα για προσωπική άσκηση. Ωστόσο, πηγαίνω στο γυμναστήριο, τρέχω δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και, βέβαια, κολυμπάω, ώστε να διατηρήσω το σώμα και τη φόρμα μου.

Διαβάστε ακόμα: Μάστορα, ποια είναι η καλύτερη γυμναστική;

Υπάρχουν τεχνικές πνευματικής συγκέντρωσης που σε βοηθούν να κρατάς τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση;
Η προπόνηση θέλει κίνητρο… Προσωπικά, σκέφτομαι κάθε φορά εκ των προτέρων τι θέλω να πετύχω και βάζω ως στόχο την πραγματοποίησή του. Αυτό μου δίνει παραπάνω δύναμη και ενέργεια –έτσι έκανα και ως αθλητής.

«Κάθε Κυριακή παίζω, εντελώς ερασιτεχνικά, τένις με φίλους μου. Το λατρεύω ως άθλημα και το θεωρώ θετική άσκηση».

Όταν προετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο στόχο πώς μένεις προσηλωμένος;
Με το να είναι, κάθε μέρα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι πριν κοιμηθώ και το πρώτο με το που θα ξυπνήσω.

Υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι στο γυμναστήριο; 
Το i-pod μου. Αγαπώ πολύ τη μουσική και μου δίνει ρυθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πώς διατηρείς σταθερό το σωματικό σου βάρος;
Δεν είναι και τόσο εύκολο, τώρα που σταμάτησα τον πρωταθλητισμό, προσπαθώ όμως να γυμνάζομαι όσο πιο συχνά μπορώ και να προσέχω τη διατροφή μου.

Πες μας μια διατροφική «γουρουνιά» που επιτρέπεις στον εαυτό σου. 
Τα γλυκά. Δυστυχώς, θα μπορούσα να ζω μόνο με αυτά…

_MG_6755

«Λόγω των δυο προπονήσεων με την ομάδα καθημερινά, δεν μου μένει όσος χρόνος θα ήθελα για προσωπική άσκηση. Ωστόσο, πηγαίνω στο γυμναστήριο, τρέχω δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και, βέβαια, κολυμπάω, ώστε να διατηρήσω το σώμα και τη φόρμα μου».

Ποια άσκηση μισείς; 
Καμιά. Αγαπώ –πάντα αγαπούσα– την πρόκληση. Άρα, ακόμα και ασκήσεις που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να τις κάνω, προσπαθώ να τις εκτελέσω τέλεια. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Πρόσφατα δοκίμασα και πιλάτες!

Ποιο είναι το νόημα που αντλείς από τη σωματική προσπάθεια, αυτό που σε εμπνέει να συνεχίζεις;
Το ότι κάθε φορά νιώθω πως καταφέρνω να κάνω πραγματικότητα τους στόχους μου: αυτό μου δίνει πολλή δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω.

Πώς δυναμώνεις τους μυς σου; Προτιμάς όργανα, βάρη ή ελεύθερες ασκήσεις αντίστασης;
Το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα χωρίζεται ανάλογα με το σε ποια μυική δύναμη θέλω να δώσω μεγαλύτερη έμφαση. Είναι πολύ σημαντικό, εκτός από τα όργανα, να μπορείς να δουλεύεις και με το βάρος του σώματός σου.

Squat ή pushups; Τι θα ήθελες να είναι ευκολότερο;
Τα pushups. Όταν δεν καταφέρνω να κάνω τις επαναλήψεις που θέλω, νιώθω πως πάχυνα και είμαι λίγο απροπόνητος –πολύ άσχημο συναίσθημα για μένα.

«Ακόμα και ασκήσεις που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να τις κάνω, προσπαθώ να τις εκτελέσω τέλεια».

Ζέσταμα ή αποθεραπεία; Τι βαριέσαι περισσότερο;
Δίνω μεγάλη σημασία στο ζέσταμα, για να μπορέσω να βγάλω το πρόγραμμα της προπόνησης όπως πρέπει, και μετά το τέλος κάνω πάντα διατάσεις για πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών. Θεωρώ και τα δυο αυτά κομμάτια σημαντικά μέρη της προπόνησης και τα κάνω με μεγάλη προσοχή και ευχαρίστηση.

Πώς διατηρείς την ελαστικότητα των μυών σου;
Κάνω πολλές διατάσεις, ειδικά μετά το τέλος της προπόνησής μου, και πίνω πολύ νερό –κατά τη διάρκειά της και μετά.

Ποιες είναι οι «μυστικές» σου διατάσεις;
Δεν έχω «μυστικές» διατάσεις. Απλώς προσπαθώ μετά το τέλος της προπόνησης να χαλαρώνω τους μύες που πίεσα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι, και ποια;
Πάντοτε ακούω μουσική. Έχω διαλέξει κάποια τραγούδια που με «ανεβάζουν» και μου δίνουν πολύ καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Για παράδειγμα, James – Getting Away With It All, Bon Jovi – Livin’ On A Prayer, Flo Rida – Club Can’t Handle Me ft. David Guetta

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σπορ και πώς το έχεις εντάξει στο πρόγραμμά σου;
Το τένις. Παίζω, εντελώς ερασιτεχνικά, κάθε Κυριακή με φίλους μου. Το λατρεύω ως άθλημα και το θεωρώ θετική άσκηση.

Ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά τον «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα;
Όσο κι αν μας πιέζει η καθημερινότητα μπορούμε –αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και να υπάρχει στόχος– να βρούμε ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουμε στον εαυτό μας. Θεωρώ πως με την προπόνηση νιώθουμε καλύτερα, ψυχολογικά και αισθητικά.

Ποια τρία πράγματα, εκτός από την άσκηση και τη διατροφή, καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου; 
Η αισιοδοξία, το χαμόγελο και η ελπίδα. Τρία συναισθήματα που με έκαναν πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Κόντος: «Το τρέξιμο δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται…»

«Δίνω μεγάλη σημασία στο ζέσταμα, για να μπορέσω να βγάλω το πρόγραμμα της προπόνησης όπως πρέπει, και μετά το τέλος κάνω πάντα διατάσεις για πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών».

«Δίνω μεγάλη σημασία στο ζέσταμα, για να μπορέσω να βγάλω το πρόγραμμα της προπόνησης όπως πρέπει, και μετά το τέλος κάνω πάντα διατάσεις για πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top