Το κυπριακής καταγωγής ντουέτο «Stavros Flatley», πατέρας και γιος, που είχε σπάσει τα κοντέρ στο «Britain's Got Talent» το 2009. Ο πατέρας, Δημήτρης Δημητρίου, πάντως, δεν είχε καμιά αμφιβολία για το πόσο του ήταν απαραίτητος, στη σκηνή και στη ζωή, ο γιος του, Λάγκι.

Το κυπριακής καταγωγής ντουέτο «Stavros Flatley», πατέρας και γιος, που είχε σπάσει τα κοντέρ στο «Britain’s Got Talent» το 2009. Ο πατέρας, Δημήτρης Δημητρίου, πάντως, δεν είχε καμιά αμφιβολία για το πόσο του ήταν απαραίτητος, στη σκηνή και στη ζωή, ο γιος του, Λάγκι.

Αλκοόλ. Μου έκανε πάντα τεράστια εντύπωση η συμπεριφορά σουρωμένου που έχουν τα μικρά παιδιά: τραυλίζουν, παραπατούν, σκοντάφτουν, περνάνε με την ίδια ευκολία από το γέλιο στο κλάμα και το αντίστροφο. Φαντάσου τι θα γινόταν έτσι και το τσούζανε κιόλας!

Απόγονοι. Δεν θέλω να κάνω κόρη. Φοβάμαι ότι θα ’ναι ωραιότερη απ’ τη γυναίκα μου. Ούτε γιο. Φοβάμαι ότι θα ’ναι εξίσου μαλάκας με μένα.

Απορίες. Ένας βιολογικός πατέρας είναι ντε και καλά οικολόγος;

Ασβέστιο. Ο μόνος λόγος που θα ’θελα να κάνω παιδιά είναι ότι δεν βύζαξα μικρός. Στο κάτω κάτω, όπως λέει η Simone de Beauvoir, ο ενήλικας δεν είναι παρά ένα παιδί παραφουσκωμένο με ηλικία.

Baby-alarm. Πολύ χρήσιμη εφεύρεση. Σου παρέχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζεσαι για να τα σκοτώσεις.

Βλακεία. Συμφωνώ με τον Georges Courteline: «Μια από τις σαφέστερες επιπτώσεις της παρουσίας ενός παιδιού στο σπίτι είναι ότι καθιστά παντελώς ηλίθιους τους γενναίους γονείς, ενώ, χωρίς αυτό, δεν θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα παρά απλοί βλάκες».

Γενεαλογικό δέντρο. Ο γιος μου είναι Θεσσαλονικιός απ’ την πλευρά της μητέρας του και Κρητικός απ’ την πλευρά του φίλου μου του Γιάννη.

Γκουβερνάντα. Το 19ο αι. λειτουργούσε στην εντέλεια ο κοινωνικός θεσμός της γκουβερνάντας. Έτσι, μπορούσατε να ασχολείστε απερίσπαστοι με σοβαρά πράγματα και να μην τρέχετε στα μπουρδέλα. Σήμερα, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Personal trainers δεν κάνουν για τη δουλειά.

Δια βίου μάθηση. Τα παιδιά είναι μιμητικά όντα. Κάνουν ό,τι και οι γονείς τους. Έτσι, στις Μαρκίζες νήσους επιδίδονται σε διαγωνισμούς αυνανισμού ενώπιον όλων.

Διακοπές. Με τον Alphonse Allais κάνουμε συχνά πυκνά τις ίδιες παρατηρήσεις. Όπως ότι οι οικογένειες, ερχομένου του θέρους, κατευθύνονται προς τη θάλασσα παίρνοντας μαζί και τα παιδιά τους, με την ελπίδα, η οποία σπανίως ευοδώνεται, ότι θα καταφέρουν να πνίξουν τα πιο άσκημα απ’ αυτά.

Απόγονοι: Δεν θέλω να κάνω κόρη. Φοβάμαι ότι θα ’ναι ωραιότερη απ’ τη γυναίκα μου. Ούτε γιο. Φοβάμαι ότι θα ’ναι εξίσου μαλάκας με μένα.

Έκτρωση. Πολύ πρακτική μέθοδος. Έτσι γνωρίζετε μετά βεβαιότητος ότι σ’ ένα χρόνο θα ’χετε χωρίσει. Ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι απαραίτητος σήμερα.

Έξοδα. Οι γόβες της μητέρας δεν κάνουνε στην κόρη. Ούτε στον γιο.

Ζώα. Προτιμάω το σκύλο. Δεν έχει άποψη για τον κτηνίατρο.

Ζωή. Αν μου υποσχεθούν ότι τα παιδιά μου θα ζήσουν σ’ έναν κόσμο χειρότερο απ’ το δικό μου, τότε ναι, η ζωή μου αποκτάει κάποιο νόημα.

Ηρωισμός. Αν γίνω πατέρας, πώς θα χωρίσω μετά;

Θεός. Πιστεύω στον υιο του Θεού. Πρέπει να τον σταυρώσουν.

Θεωρία. Έχω το ίδιο θέμα με τον John Wilmot: Προτού παντρευτώ, είχα έξι θεωρίες για το πώς πρέπει να ανατρέφονται τα παιδιά. Τώρα, έχω έξι παιδιά και καμιά θεωρία.

Ιατρική. Η επιστήμη ανακάλυψε ότι τα παιδιά με δυο κεφάλια δεν είναι πιο πνευματώδη από κείνα που έχουν μόνο ένα.

Ιστορία. Δεν θέλω παιδιά. Έχω αίσθηση της ιστορίας.

Καπότα. Μη λησμονείτε ότι η αναπαραγωγή είναι μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Κούκλες. Τα παιδικά παιχνίδια είναι εξόχως διδακτικά. Ο ωραίος Κεν εισέβαλε στη ζωή της Μπάρμπι το 1982. Τριάντα χρόνια πέρασαν και μισό μούλικο δεν έχουν κάνει.

Καπιταλισμός. Ο Μίλαν Κούντερα πετάει πού και πού κάτι πετυχημένα. Όπως ότι τα παιδιά σου ’ρχονται χωρίς να διαθέτουν βιογραφικό.

Λογοτεχνία. «Δεν επρόκειτο για διαστροφή. Είχα ανάγκη να επικοινωνήσω» (George Simenon, σχετικά με τις δέκα χιλιάδες γυναίκες που ισχυρίζεται ότι γνώρισε με το βιβλικό τρόπο). Συμπέρασμα: τα παιδιά δυσκολεύουν την επικοινωνία.

Νινί: Το καλό με ένα μωρό είναι ότι η γυναίκα σου ασχολείται όλη την ώρα μαζί του. Έτσι έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με τα άλλα μωρά.

Μαλθουσιανισμός. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν πολλά παιδιά. Θα μοιάζουν με τρένο που μετά βεβαιότητας θα εκτροχιαστεί. Προς επίρρωση, ο Γάλλος οικολόγος Ιβ Κοσέ τάσσεται υπέρ της σταδιακής μείωσης των οικογενειακών επιδομάτων από το τρίτο παιδί και μετά, υποστηρίζοντας ότι ένα νεογέννητο έχει «οικολογικό κόστος το οποίο μπορεί να συγκριθεί με 600 πτήσεις Παρίσι-Νέα Υόρκη». Το θέμα δεν είναι να έχεις μόνο κοινωνική συνείδηση, αλλά και πλανητική σκέψη.

ΜΜΕ. Τόσα πολλά έξοδα, για να πάρει μέρος στο Next Top Model;

Νινί. Το καλό με ένα μωρό είναι ότι η γυναίκα σου ασχολείται όλη την ώρα μαζί του. Έτσι έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς με τα άλλα μωρά. Το κακό, αν δεν έχεις μωρό, είναι ότι πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων σου.

Απορίες: Ένας βιολογικός πατέρας είναι ντε και καλά οικολόγος;

Ξάφρισμα. Δεν γίνεστε αθάνατος μέσω του παιδιού σας. Το παιδί σας γίνεται αθάνατο μέσω της περιουσίας σας.

Οικογένεια. Είδα σχετικά ένα ντοκιμαντέρ του History Channel που μου ’κανε μεγάλη εντύπωση.

Οικονομία. Αν κάνω παιδί, ελπίζω ν’ αγοράσει αυτά που θα του πουλήσω.

Ουά. Τα μωρά δεν σου επιτρέπουν να κλάψεις. Θα ήταν υπερβολικό.

Πατριωτισμός. Τα παιδιά μόλις μεγαλώσουν θέλουν αυτοκίνητο. Αγοράστε τους ένα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τα ξεφορτωθείτε.

Ρήση. Εδώ που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα ’ρθεις.

Σπερματοζωάρια. Πολλοί τα θεωρούν το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ ελπίδας. Διαφωνώ. Αυτά τα διαβολάκια το μόνο που κάνουν είναι να σου χαλάνε όλη την ευχαρίστηση.

Σπορ. Όλοι λένε ότι είναι αθληταράς. Χάθηκε ο κόσμος να πέσει στα ναρκωτικά;

Τεχνητή γονιμοποίηση. Η πρώτη τράπεζα σπέρματος άνοιξε στο Τόκιο το 1964. Μοιάζει με ανοιχτό πόκερ όπου παίζεις κούκο διπλό.

Υποθήκη. Τα παιδιά είναι σαν τον εργοδότη σου. Πάντα απορρίπτουν αυτό που τους προτείνεις.

Φρόιντ. Όσοι κάνουν παιδιά, ξεχνάνε ότι βασική διαδικασία του πολιτισμού είναι η πατροκτονία.

Φροντίδα. Αν δεν τα φροντίζεις συνέχεια, παρεξηγούνται. Αν τα φροντίζεις, σε κατηγορούν ότι κωλοβαράς και τα καταπιέζεις.

Χρήμα. Δεν κάνω παιδιά. Λάθος επένδυση. Τα επιδόματα πολυτέκνων δεν συμφέρουν. Από την άλλη, βέβαια, σου βγάζουν ένα σκασμό λεφτά πουλώντας χαρτομάντιλα στα φανάρια.

Ψόγος. Μπορείς να μιλάς για γέννηση όταν δύο άτομα ενός πρωτόγονου είδους ενώνονται για να παράξουν ένα άλλο; Επιπλέον, όπως σωστά παρατήρησε ο Spike Mulligan, «Δύο φύλα είναι σαφώς ανεπαρκή. Παραγγείλτε μου άλλα δύο».

Ώρα η καλή (η). Δεν έχω παράπονο. Το παιδί μου με λατρεύει. Υποσχέθηκε να με θάψει στη Μύκονο. Ξέρω ένα σωρό κόσμο εκεί.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top