Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης

Ο Σίμος Γεωργόπουλος με μοναδική σκιά τα γυαλιά του. «Μην σπαταλήσετε το νερό των παγουριών σας για ντους», συμβουλεύει. «Ο οργανισμός σας θα το εκτιμήσει περισσότερο μέσα του παρά πάνω του». Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης

1. Υγρά, υγρά και πάλι υγρά! Αν χάσετε 1% του βάρους σας θα σέρνεστε, αν χάσετε 2% θα ψάχνετε για Προαστιακό. Άρα βιδώστε μια ή δυο παγουροθήκες, μάθετε να πίνετε από το παγούρι χωρίς να σταματάτε και υπολογίστε (όσο και αν σας φαίνεται υπερβολικό) 750 με 1000ml ανά ώρα. Κοινώς, μια-δυο γουλιές ανά λεπτό!

2. Το νερό δεν είναι αρκετό, αφήστε που σκουριάζει. Επιλέξτε ένα ισοτονικό υγρό που προσφέρει και ενέργεια και αναπλήρωση ηλεκτρολυτών, ιδιαίτερα αν τα δίνετε όλα. Αν δίνετε τα μισά ή αν αποφασίσατε ότι από όλες τις στιγμές αυτή είναι η πλέον κατάλληλη για να κάνετε δίαιτα, απλώς προσθέστε στο παγούρι με το νερό μια ταμπλέτα ηλεκτρολυτών.

3. Φοράτε στενά, ποδηλατικά ρούχα. Τα φαρδιά μακό μπορεί να μοιάζουν cool στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ hot! Τα στενά ρούχα από διαπνέοντα υλικά, αντίθετα, επιτρέπουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί, κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Θα καλύπτατε τις οπές εξαερισμού του πανίσχυρου ενισχυτή σας; Αν όχι, μην κάνετε το ίδιο με το κυρίως μέσο εξαερισμού σας, την πλάτη. Αποφύγετε πάση θυσία τα σακίδια πλάτης, προτιμώντας τα ειδικά τσαντάκια και τις σχάρες ποδηλάτου.

5. Αν έχετε αφθονία νερού, ρίχνετε κάθε τόσο στο κεφάλι σας. Μην σπαταλήσετε πάντως το νερό των παγουριών σας για ντους. Ο οργανισμός σας θα το εκτιμήσει περισσότερο μέσα του παρά πάνω του.

Στην επόμενη σελίδα: Τα γυαλιά ηλίου, το κράνος, οι ρυθμοί και πώς θα αποφύγετε το «heat lag»

1  2

1 2

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top