Με το περπάτημα θα βελτιώσεις το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα, θα κάψεις θερμίδες – λίπος, θα δυναμώσεις το σώμα σου και θα μειώσεις το στρες. (Φωτογραφία: Lindsay Henwood)

Καθιστική ζωή, ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, χαμένες ώρες στα social media, νιώθεις κουρασμένος, αγχωμένος και γενικά δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα. Αν λοιπόν ταυτίζεσαι με τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να αλλάξεις την κατάσταση. Οι τρεις παρακάτω συνήθειες είναι η απάντηση.

«Σκότωσε» το στρες με 30′ περπάτημα

Το περπάτημα είναι ο πιο απλός τρόπος για να παραμείνεις fit και υγιής, μάλιστα αποτελεί την πιο πρακτική μορφή άσκησης, μιας και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Βάλε το περπάτημα στη ζωή σου και δεν θα χάσεις: Θα βελτιώσεις το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα, θα κάψεις θερμίδες – λίπος, θα δυναμώσεις το σώμα σου, θα μειώσεις το στρες και γενικά θα συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Προσπάθησε να περπατάς μια ώρα την ημέρα…

Η προπόνηση με βάρη, εκτός από όμορφο και δυνατό σώμα, βελτιώσει την ψυχολογία, τονώσει την αυτοπεποίθηση και απαλλάσσει από πολλούς μυοσκελετικούς πόνους.

Γυμνάσου με μια συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα και προσάρμοσε την προπόνηση στο δικό σου επίπεδο. (Φωτογραφία: Greg Williams)

Φτιάξε σώμα και ψυχολογία με προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης

Η προπόνηση με βάρη, δεν θα σου χαρίσει απλά ένα όμορφο και δυνατό σώμα. Θα βελτιώσει την ψυχολογία σου, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου και ταυτόχρονα θα σε απαλλάξει από πολλούς μυοσκελετικούς πόνους. Γυμνάσου με μια συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα και προσάρμοσε την προπόνηση στο δικό σου επίπεδο.

Βάλε το διάβασμα στη ζωή σου

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες. Δυστυχώς την σημερινή εποχή, όλο και λιγότερος κόσμος διαβάζει. Αν θες να κάνεις τη διαφορά, κάνε το αντίθετο, ξεκίνα να διαβάζεις! Το διάβασμα θα ενισχύσει την εγκεφαλική σου λειτουργία, θα διευρύνει τους πνευματικούς σου ορίζοντες, θα βελτιώσει την μνήμη σου, καθώς και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Ξεκίνα με 10 σελίδες την ημέρα και προσπάθησε να φτάσεις στις 20-30 σελίδες ημερησίως.

Ξεκίνα δυο προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης την εβδομάδα και δες πως ανταποκρίνεται το σώμα σου – καλό θα είναι η μια προπόνηση να απέχει από την άλλη 2-3 μέρες.

Πως θα τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου

Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετές για να ενσωματώσεις αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητα σου, με την μέθοδο των μικρών βημάτων. Ξεκίνα να περπατάς 30′ λεπτά την ημέρα, προσθέτοντας 10′ επιπλέον κάθε εβδομάδα που περνάει. Ξεκίνα δυο προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης την εβδομάδα και δες πως ανταποκρίνεται το σώμα σου – καλό θα είναι η μια προπόνηση να απέχει από την άλλη 2-3 μέρες. Τέλος ξεκίνα να διαβάζεις 5 σελίδες την ημέρα και κάθε εβδομάδα που περνάει να προσθέτεις σταδιακά 2 σελίδες (επιπλέον). Σε τέσσερις εβδομάδες θα είσαι πραγματικά αγνώριστος!

Αν θέλεις, λοιπόν, να βελτιωθείς τόσο σωματικά όσο και πνευματικά ξεκίνα να εφαρμόζεις από σήμερα τα παραπάνω. Οπλίσου με υπομονή και συνέπεια και δες τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Και όπως έλεγε και ο Αλμπέρ Καμύ: η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών σου…

 

Διαβάστε ακόμα: Εμμανουήλ Χουσάκος – «Να λέμε πιο πολλά “όχι”, αποβάλλοντας καθετί τοξικό»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top