Hταν μια καλή ευκαιρία να περνούσε στον τελικό του φετινού Australian Open, αλλά τελικά ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Μεντβέντεφ (Photo by AP).

  Κρίμα! Ήττα από τον αχώνευτο, πλην αλάνθαστο Μεντβέντεφ και αποκλεισμός ένα βήμα πριν από τον τελικό. Σε γενικές γραμμές, ο Τσιτσιπάς δυσκολευόταν να απαντήσει στο σερβίς του Μεντβέντεφ, με εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο κέρδισε.

  Αυτό που κρατάει ο Στέφανος είναι το πολύ βελτιωμένο backhand του, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσει συνέπεια σε τελικούς grand slam. Επίσης, με τα πετυχημένα ανεβάσματα του στο φιλέ, απέδειξε ότι είναι μάλλον ο καλύτερος σε αυτό.

  Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου σετ, ο Μεντβέντεφ ξέσπασε στον διαιτητή κατηγορώντας τον Απόστολο Τσιτσιπά για on court coaching.

  Από την άλλη, ο αντίπαλος του έκανε τις γνωστές αδιανόητες επιστροφές σε κάθε μπάλα, με κάθε τρόπο, παρότι δεν έπιασε τα μέγιστα της απόδοσης του, όντας πιθανώς κουρασμένος μετά τον μαραθώνιο με τον Οζέρ – Αλιασίμ. Πρέπει κανείς να παραδεχτεί το τρομερό τρέξιμο και τις αλλαγές πορείας που κάνει ο Ρώσος, σαν να είναι 1.75, ενώ είναι 2 μέτρα.

  Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα: Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου σετ, το οποίο κατέληξε υπέρ του Τσιτσιπά, ο Μεντβέντεφ ξέσπασε στον διαιτητή αποκαλώντας τον ηλίθιο και κατηγορώντας τον Απόστολο Τσιτσιπά για on court coaching, κάτι που απαγορεύεται.

  Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Στέφανος στο τουρνουά είχε δεχτεί 2 coaching violations, παρ’ όλα αυτά, αποτελεί ακόμα μια αφορμή για να αναπαράγουμε τη μόνιμη άποψη της στήλης, ότι το on-court coaching αποτελεί έναν παρανοϊκό κανόνα. Το τένις πρέπει να είναι το μόνο άθλημα παγκοσμίως στο οποίο απαγορεύεται το coaching. Εκτός των άλλων, είναι ένα πολύ δίκαιο άθλημα, πόσο δηλαδή επηρεάζει το ματς αν ο πατέρας του Τσιτσιπά τον κοουτσάρει;

  Η στάση του Μεντβέντεφ προς τον Τσιτσιπά έχει υπάρξει απαξιωτική, τον αντιμετωπίζει σαν junior επειδή έχει αυτή τη στενή σχέση με τον πατέρα του.

  Πάντως, ήταν γνωστό στους παροικούντες του tour, ότι η διασταύρωση του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ θα ήταν ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω της ψυχρής σχέσης των δύο.

  Η ένταση μεταξύ τους έχει ξεκινήσει το 2018 στο Μαιάμι. Εκεί, ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Στέφανο ότι δεν είχε απολογηθεί για ένα let (μια μπάλα που ακούμπησε στο φιλέ) ενώ ο πόντος κρίθηκε πολλά χτυπήματα αργότερα. Τότε, ο Τσιτσιπάς τον αποκάλεσε “bullshit Russian” και ο Ρώσος του απάντησε να βουλώσει το στόμα του και ότι είναι απλά ένα παιδί. Ο Τσιτσιπάς είχε αντιδράσει έτσι αφού θεώρησε ότι ο πιο έμπειρος τότε Μεντβέντεφ, το έκανε για να «μπει στο κεφάλι του», κάτι που παραδέχτηκε ότι κάνει και πρόσφατα, 2 γύρους νωρίτερα στο Αυστραλιανό open, με τον Κρέσσυ.

  Ένα χρόνο μετά, το 2019, ο Τσιτσιπάς είχε αποκαλέσει το παιχνίδι του Μεντβέντεφ «βαρετό», κάτι που ανακάλεσε δύο χρόνια αργότερα και το χαρακτήρησε μονοδιάστατο. Από την μεριά του, όταν ο Ρώσος κλήθηκε να απαντήσει στο παραπάνω, είχε κοροϊδέψει τον Τσιτσιπά για μια δήλωση του, όταν είπε ότι αναγκάστηκε να πιει αλκοόλ μετά από κάποια νίκη και δεν του άρεσε, και είπε πως μετά από αυτό δεν μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά.

  Γενικότερα, η στάση του Μεντβέντεφ προς τον Τσιτσιπά έχει υπάρξει απαξιωτική, τον αντιμετωπίζει σαν junior επειδή έχει αυτή τη στενή σχέση με τον πατέρα του που είναι και προπονητής του. Πιθανώς και αυτό είναι μια επιλογή για να παίζει με το μυαλό του αντιπάλου του, ενός αντιπάλου που μπορεί να κατάφερε να κερδίσει σήμερα, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως θα διεκδικεί για χρόνια την κορυφή μαζί του.

   

  Διαβάστε ακόμα: «Το τένις που μάθαμε οι παλιοί». Τότε που δεν υπήρχε Τσιτσιπάς…

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top