H Dita Von Teese αποδίδει τις δέουσες τιμές (messynessychic.com).

  Μου γυάλισε να σας παρουσιάσω σήμερα ένα πολύ καλοκαιρινό θέμα, εξόχως τουριστικό και ευεργετικό. Μιλάμε για τον μονάκριβο θησαυρό που βρίσκεται εγκιβωτισμένος στην καρδιά του περίφημου παρισινού κοιμητηρίου Père-Lachaise. Πρόκειται για το σκήνωμα του δημοσιογράφου Yves Salmon, επονομαζόμενου και Victor Noir (1848-1870), ιδιαίτερα λαοφιλούς και πολυσύχναστου.

  Το κοιμητήριο Père-Lachaise είναι το πιο γνωστό από τους 20 παρισινούς τόπους αναπαύσεως. Λειτούργησε ως μια προέκταση της μνήμης. Άνοιξε τις πόρτες του ουρανού το 1804, έχοντας υποδεχθεί μέχρι σήμερα περί τους εβδομήντα χιλιάδες συχωρεμένους, οι οποίοι συναγελάζονται με τουλάχιστον 2 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

  Ο μύθος θέλει οι πολυάριθμοι επισκέπτες, τρίβοντας τον κοιμώμενο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, να ανακτούν τη γονιμότητα ή την αρρενωπότητά τους (messynessychic.com).

  Η νεκρόπολη έχει μετατραπεί σε υπαίθριο πάνθεον. Υπάρχουν αυτοί που έρχονται να προσκυνήσουν το κενοτάφιο της Ελοΐζας και του Αβελάρδου. Ο Μπαλζάκ κάνει παρέα με τον Τζιμ Μόρισον των Doors, η Εντίθ Πιάφ συνεχίζει να ερωτοτροπεί με τον Ιβ Μοντάν, ο Μολιέρος γελάει με τον Όσκαρ Ουάιλντ κι ο Προυστ σιγοψιθυρίζει στον Αλφρέντ ντε Μυσσέ.

  Το σημείο ανάμεσα στα πόδια γυαλίζει σαν λουστραρισμένο. Είναι από τους εφαψίες.

  Έχουμε να κάνουμε με ένα σεπτό τόπο λατρείας. Έναν τόπο διαλογισμού και αναστοχασμού. Και σε ό,τι αφορά τον Βικτόρ Νουάρ, ο μύθος θέλει οι πολυάριθμοι επισκέπτες, τρίβοντας τον κοιμώμενο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, να ανακτούν τη γονιμότητα ή την αρρενωπότητά τους.

  Η αρχή το θρύλου έχει πολιτικές διαστάσεις. Ο Βικτόρ Νουάρ, αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος της εφημερίδας La Marseillaise, σκοτώθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1870 κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας με τον πρίγκιπα Πέτρο Βοναπάρτη, ξάδελφο του Ναπολέοντα Γ΄, ο οποίος τσατίστηκε και του την μπουμπούνισε.

  Η επίμαχη περιοχή έχει αλλάξει χρώμα από τους εφαξίες (messynessychic.com).

  Στην κηδεία του μαζεύτηκαν πάνω από 100.000 άτομα, καθώς αναδείχθηκε σε σύμβολο των καταπιεσμένων της Seconde Empire στον αγώνα τους για την ελευθερία. Και ένας μάρτυρας στη συνέχεια για τα μέλη της παρισινής Κομμούνας. Εύκολες οι αναλογίες με κάποια Ελλάδα του σήμερα.

  Ο θάνατος του Βικτόρ Νουάρ απέκτησε συν τω χρόνω ποιητικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το γεγονός ότι ετελεύτησε δύο μόλις μέρες πριν από το γάμο του προσέδωσε ένα ρομαντικό touch στο συμβάν.

  Η Dita Von Teese συνεχίζει το… έργο της (messynessychic.com).

  Ο ρεπουμπλικανός γλύπτης Jules Dalou σμιλεύει το 1891 σε χαλκό το επιτύμβιο μνημείο σε φυσικό μέγεθος. Τον 20 αι. (ιδίως από το 1966 και μετά), ο τάφος αποκτά προοδευτικά μαγικές ιδιότητες και αναγορεύεται σε σύμβολο γονιμότητας. Έχουμε εδώ την ακραιφνώς ρεαλιστική απεικόνιση ενός «προικισμένου» παιδιού του λαού, τα χέρια κατά μήκος του σώματος, το ημίψηλο παρά πόδας. Δείχνει να χαίρεται που σας βλέπει. Και μετά παίρνεις είδηση πως το σημείο ανάμεσα στα πόδια γυαλίζει σαν λουστραρισμένο. Είναι από τους εφαψίες.

  Τα τελετουργικά που έχουν δει το φως έχουν ενδιαφέρον. Πολλοί αρχίζουν τρίβοντας τα πόδια του Βικτόρ, μετά χαϊδεύουν το σεβαστού μεγέθους πέος του. Υπάρχουν εκείνες που ξαπλώνουν πάνω στο μνημείο, κάθονται πάνω του, το φιλάνε (τρις) στα χείλη. Μεταξύ αυτών και η Dita Von Teese. Ενίοτε συμμετέχει και ο άντρας. Οι φύλακες συχνά βρίσκουν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά περιμετρικά του τάφου…

   

  Διαβάστε ακόμα: Le Monocle – Το μυθικό λεσβιακό καμπαρέ της Μονμάρτρης και των Années folles.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top