Αριστερά: το κατάστημα του Ralph Lauren στο Λονδίνο «γέμισε» γρασίδι (από τον λογαριασμό του mrharrisonsr στο Instagram). Δεξιά: ένα από τα νέα σύνολα του οίκου ειδικά για το φετινό τουρνουά.

  Ακόμα και πριν τη φρενίτιδα γύρω από το τένις που ακολούθησε τις επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, μέχρι και ο πλέον αδαής είχε ακουστά το Wimbledon. Μιλάω φυσικά για το αρχαιότερο και πιο πρεστιζάτο τουρνουά τένις που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλη στη Μεγάλη Βρετανία από το 1877.

  Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους στα ξύλινα από το ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατο που βρίσκεται έξω απ’ το μαγαζί.

  Τιμώντας τον πασίγνωστο θεσμό και την μακροχρόνια σχέση που έχουν αναπτύξει, η Ralph Lauren αποφάσισε να εναρμονιστεί με το σπουδαίο αυτό γεγονός και να ντύσει γιορτινά το flagship store της στο Λονδίνο.

  Η πράσινη είσοδος του καταστήματος (από τον λογαριασμό του mrharrisonsr στο Instagram).

  Το κατάστημα που βρίσκεται επί της New Bond Street στο Λονδίνο στολίστηκε με γρασίδι, αφού αυτή είναι η επιφάνεια των γηπέδων στο Wimbledon και με το χαρακτηριστικό σήμα του τουρνουά στο κέντρο του μαγαζιού.

  Το τένις είναι ένα από τα αθλήματα στα οποία τηρούνται απαρεγκλίτως ορισμένες παραδόσεις, και η ολόλευκη ενδυμασία είναι μια απ’ αυτές. Έτσι, οι υπάλληλοι είναι ντυμένοι ολόλευκα, όπως άλλωστε ορίζει το dress code του αγγλικού open.

  Η φετινή σειρά ρούχων για το Wimbledon δεν περιλαμβάνει μόνο λευκά ρούχα κι αξεσουάρ και πάντοτε έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτών των συλλογών. Το preppy παντρεύεται με το σπορ στυλ, ώστε να μην χαθεί η κομψότητα λόγω της αθλητικής φύσης της διοργάνωσης. Στο Wimbledon, άλλωστε, ακόμα κι ο ιδρώτας των αθλητών μυρίζει σαν ρόδο.

  Έξω από το κατάστημα, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους στα ξύλινα από το ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατο που βρίσκεται έξω απ’ το μαγαζί. Εκεί πιθανώς να συζητούν μεταξύ τους την πιθανότητα του συμπατριώτη τους Andy Murray να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στο τουρνουά, πράγμα που δε φαντάζει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή.

  Μάλιστα, θυμάμαι ότι είχα παρακολουθήσει εκείνη τη σειρά αγώνων, το ’12, σε κάποιους τόπους της βρετανικής υπαίθρου και φυσικά μου είχε προξενήσει τρομερή εντύπωση το πάθος που είχαν για το τένις ακόμη κι οι Άγγλοι της εργατικής τάξης.

  Στην κορυφή των κατακτήσεων βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ (Φωτογραφία: France24).

  Εγκυκλοπαιδικά, ίσως ενδιαφέρεστε να μάθετε ότι στην κορυφή των κατακτήσεων βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος αποχώρησε από Ρολάν Γκαρός για να προστατεύσει το σώμα του ενόψει Wimbledon και παραμένει ένα από τα φαβορί στο χορτάρι. Από την άλλη, εμείς ευελπιστούμε να δούμε το βαρύτιμο τρόπαιο από ασήμι στα χέρια του Στέφανου Τσιτσιπά.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η μεγαλύτερη νίκη του Τσιτσιπά – κανείς δε σκέφτηκε ότι «κοιμήθηκε ο Θεός».

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top