Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο Zante Maris Suites νιώθεις ότι βρίσκεται σε κάποιον εξωτικό παράδεισο.

Όταν κάποιος μιλάει για τη Ζάκυνθο το μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων πάει στη δύο πράγματα: (1) στο Ναυάγιο, που θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ και (2) στον Λαγανά, την περιοχή εκείνη που είναι γεμάτη με bars/clubs και λατρεύουν οι τουρίστες για την χωρίς όρια νυχτερινή της ζωή. Ωστόσο το 3ο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει.

Είναι ένα νησί με πολλά μικρά και ωραία μυστικά, παραδοσιακά χωριουδάκια να ανακαλύψεις, μαγικές παραλίες, όμορφα αξιοθέατα. Και εδώ και λίγο καιρό το Zante Maris Suites, ένα ξενοδοχείο που με μια πρώτη ματιά νιώθεις ότι βρίσκεται σε κάποιον τροπικό παράδεισο.

Στην περιοχή του Πλάνου στη Ζάκυνθο, το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 architects+, δημιούργησε ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο το οποίο μοιάζει να κινείται αρμονικά πάνω στη λεπτή γραμμή που ενώνει τη πολυτέλεια και τη φύση.

Στην περιοχή του Πλάνου στη Ζάκυνθο, το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 architects+, δημιούργησε ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο το οποίο μοιάζει να κινείται αρμονικά πάνω στη λεπτή γραμμή που ενώνει τη πολυτέλεια και τη φύση. Εναρμονισμένο με το ελληνικό τοπίο, μέσω της προσεκτικής συσχέτισης γραμμών, χρωμάτων και υφών τόσο στον έξω όσο και στον εσωτερικό χώρο, δίνει την αίσθηση της υπαίθριας κατοίκησης.

Η χωροθέτηση των κτιρίων ξεκινά με το κεντρικό κτίριο στη χαμηλότερη στάθμη του Λόφου, ένα κτίριο που προϋπήρχε και διαμορφώθηκε ανάλογα για να στεγάσει τη reception, το lobby, το εστιατόριο και τα πρώτα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στο επίπεδο αυτό σχεδιάστηκε ο πυρήνας του ξενοδοχείου με τη κεντρική πισίνα, το εξωτερικό μπαρ, και το pool bar, που αποτελούν το σημείο συνάντησης για όλο το ξενοδοχείο.

Το Zante Maris Suites λειτουργεί μόνο για ενήλικες και προσφέρει χωρητικότητα για μέχρι 36 άτομα.

Η υπόλοιπη διαμόρφωση σχηματίζεται σταδιακά σε αυξανόμενες στάθμες πάνω στην πλαγιά του λόφου, επιτρέποντας κάθε φορά να σχηματιστούν δωμάτια private pool και sharing pool, τα οποία έχουν ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, στοιχείο που εντείνεται με το σχεδιασμό της infinity πισίνας.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός των χώρων αποτελεί τη μετάφραση των πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών αρχών στο τελικό έργο. Η χρήση υλικών και υφών στοχεύει στην ενοποίηση της σχέσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου με έναν τρόπο που ο χρήστης αισθάνεται οικείο χωρίς περιττά στοιχεία, με έπιπλα που εξασφαλίζουν την άνεση και λειτουργικότητα.

Η χρήση υλικών και υφών στοχεύει στην ενοποίηση της σχέσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου με έναν τρόπο που ο χρήστης αισθάνεται οικείο χωρίς περιττά στοιχεία, με έπιπλα που εξασφαλίζουν την άνεση και λειτουργικότητα.

Τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους με μονοπάτια ανάμεσα στις ελιές και κλίμακες με τρεχούμενα νερά δίνοντας την αίσθηση της κίνησης ανάμεσα σε έναν μικρόκοσμο που θυμίζει χωριό.

Το Zante Maris Suites είναι υποψήφιο στα Hotel Design Awards 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο θα βρείτε εδώ.

[Photos © Νίκος Κοντοσταυλάκης]
⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

Το Zante Maris Suites είναι υποψήφιο στα Hotel Design Awards 2017.

 

Διαβάστε ακόμα: Μια γαλαρία τρένων του 1916 «μεταμορφώθηκε» στον πιο στιλάτο πολυχώρο της Μακεδονίας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top