Red Bull X-Fighters: Τι είδε μια γυναίκα στα νταμάρια

10 χιλιάδες κόσμου ανέβηκαν στα Λατομεία Διονύσου για να δουν ακροβατικά με μηχανές στα όρια. Μαζί τους και η Ραφαέλλα Ράλλη με τον φωτογράφο Νίκο Καρανικόλα, αποκλειστικά για το Andro.

Γράφει : Guest / Δράση
Φωτογραφία : Νίκος Καρανικόλας

a05-Redbull-Nikos_Karanikolas-3441

Προειδοποίηση: Αν είσαι γνώστης του αντικειμένου, ο μόνος λόγος για να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί είναι η αγνή περιέργεια για τη γνώμη μιας γυναίκας που από μηδέν έως motocross, είναι μόνο με ένα σκούτερ (τί δεν κατάλαβες;) σχετική.

a01-Redbull-Nikos_Karanikolas-8126

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Spoiler alert: Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει η κατάληξη, νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο φετινό πρωτάθλημα FMX, Red Bull X-Fighters ο Αυστραλός Clinton Moore, και τώρα που το έμαθες μπορείς απλώς να συνεχίσεις ό,τι κάνεις.

a19-Redbull-Nikos_Karanikolas-4050

Τέσσερις ημέρες μετά και όμως, το Red Bull Xfighters ακόμα συζητιέται.
Γιατί πολύ απλά τέτοια “σκηνικά” α. δεν συμβαίνουν συχνά στα μέρη μας, και β. παραδόξως όλοι ομόφωνα έχουν από κάτι καλό να πουν γι’ αυτήν τη διοργάνωση.

a03-Redbull-Nikos_Karanikolas-3429

Τέσσερις ημέρες μετά λοιπόν, είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να μπορέσει να αποστασιοποιηθεί κάποιος από τον αναπόφευκτο ενθουσιασμό της στιγμής και δη όταν στην προκειμένη περίπτωση η “μάχιμη” ανταποκρίτρια (λολ) δεν είχε ξαναματαδεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον ύπνο της.

a04-Redbull-Nikos_Karanikolas-3439
“Η Αλίκη στη χώρα των οχημάτων”

Παρά το ότι φτάσαμε αργοπορημένοι και καταϊδρωμένοι στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου, οι οδηγίες από το σπαρμένο παντού και ευγενέστατο ανθρώπινο δυναμικό της Red Bull ήταν σαφέστατες και με αρκετό περπάτημα βρήκαμε το δρόμο για να αντικρύσουμε μία εικόνα που αποζημίωνε και τον γκρινιάρη του στρουμφοχωριού.

a06-Redbull-Nikos_Karanikolas-3471

Τουλάχιστον 10.000 κόσμου περίμεναν να ξεκινήσει το show που χαρακτηριζόταν sold out καιρό τώρα, γεγονός που επιβεβαιωνόταν στα μάτια μας. Οι γυναίκες ήταν πολύ περισσότερες από το αναμενόμενο ίσως, είχαν έρθει επίσης αρκετοί τολμηροί γονείς με τα παιδιά τους.

a18-Redbull-Nikos_Karanikolas-3963

Ακολούθησε κι άλλο περπάτημα, κι άλλες σκάλες για εμάς. Μαζί με τους διαγωνιζόμενους, τεστάραμε όλοι τη φυσική μας κατάσταση. Φτάνοντας στον προβλεπόμενο χώρο των εκπροσώπων των media, ουσιαστικά είχαμε κάνει όλο τον κύκλο του λατομείου.

a02-Redbull-Nikos_Karanikolas-3412

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονταν ανά δυάδες, δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο και τον πιο τρελό του εαυτό, με στόχο αρχικά τον ημιτελικό και, στη συνέχεια, τον τελικό για την ανάδειξη του νικητή. Το κοινό υποστήριζε, επευφημούσε και προφανέστατα έδινε ώθηση στους οδηγούς που έψαχναν να μαζέψουν κουράγιο από τις εξέδρες.

a27-Redbull-Nikos_Karanikolas-4237

Στην τετράδα προκρίθηκαν οι Rob Adelberg, David Rinaldo, Thomas Pagès, Clinton Moore, o δε Pagès μάλιστα, παρά το ότι στάθηκε αρκετά άτυχος στην εκτέλεση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού τρικ, όπου προσγειώθηκε -ομαλά ευτυχώς- στη μαρμαρόσκονη, φάνηκε να είναι ίσως και ο πιο αγαπημένος του κοινού, τουλάχιστον από τις αντιδράσεις του.

a08-Redbull-Nikos_Karanikolas-3697

Χώμα, δάκρυα και ιδρώτας

Πάνω που νομίζεις ότι έχεις δει τα πάντα από φιγούρες και έχεις αρχίσει και συνηθίζεις την εικόνα του θεότρελου, σχεδόν αυτοκτονικού τιμονιέρη να αιωρείται, συχνά αλλάζοντας θέσεις στον αέρα και όχι μόνο, έρχεται ο τελικός. Για το τέλος κρατάνε, λέει, οι περισσότεροι τα ατού τους και εύλογα αναρωτιέσαι τι άλλο θα βάλει ο νους τους να πραγματοποιήσουν οι ιπτάμενοι (για gentlemen, επιφυλάσσομαι) μηχανόβιοι.

a09-Redbull-Nikos_Karanikolas-4076

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2013 Γάλλος Pagès φαινόταν πως πόνταρε πολύ στην επικοινωνία του με το κοινό, προσπάθησε για πρώτη φορά και πέτυχε ένα “Alley- Oop Flair” (ουπς!), ωστόσο όταν επιχείρησε το πασίγνωστο και πια χαρακτηριστικό του τρικ “Bike Flip” έπεσε για δεύτερη φορά (το ματιάσανε το παιδί;), στοιχίζοντάς του τον αγώνα. Ο Αυστραλός Moore από την άλλη, ψυχραιμότατος -αν και στις μετέπειτα δηλώσεις του παραδέχτηκε πως είχε πολύ άγχος- και ατσαλάκωτος, εκτέλεσε ολόσωστα Flair, Bundy & Volt χωρίς χέρια τη στιγμή της προσγείωσης και μάλιστα για πρώτη φορά, “εκτελώντας” με αυτόν τον τρόπο και τον αντίπαλό του.

a10-Redbull-Nikos_Karanikolas-3637

Στα κλισέ της άψογης βραδιάς (ευχάριστα εννοείται), οι σέξι παρουσίες, κάποιες από τις οποίες κατάβρεξε με πανηγυρική σαμπάνια ο Moore τη στιγμή της βράβευσής του, ο “παραδοσιακός” χαρτοπόλεμος και οι υπέρλαμπρες εξέδρες σε φόντο μπλε που πήραν “ζωή” από τους φακούς των θεατών. Α ναι, και το πάρτι που έκλεισε την εξαιρετική ομολογουμένως βραδιά, το οποίο τίμησαν οι περισσότεροι, δεόντως.

a11-Redbull-Nikos_Karanikolas-3594

Αν ψήνεσαι να δεις κάτι αντίστοιχο, μπορείς να επισκεφθείς τη Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου, όπου και θα συνεχιστεί αυτή η φαντασμαγορική παράνοια παύλα αθλητικό γεγονός.

a13-Redbull-Nikos_Karanikolas-8245
Εμείς πάντως, μες την εβδομάδα, έχουμε συνεννοηθεί με τον φωτογράφο Νίκο Καρανικόλα να επιστρέψουμε να μαζέψουμε τα σαγόνια μας που είναι πεσμένα κάπου εκεί στο Λατομείο Μαρμάρου στο Διόνυσο.

a14-Redbull-Nikos_Karanikolas-3755

Για τους φανατικούς του είδους, αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:
1. Clinton Moore (AUS), 2. Tom Pagès (FRA), 3. Rob Adelberg (AUS), 4. David Rinaldo (FRA), 5. Josh Sheehan (AUS), 6. Dany Torres (ESP), 7. Adam Jones (USA), 8. Levi Sherwood (NZL), 9. Rémi Bizouard (FRA), 10. Javier Villegas (CHL), 11. Nick Franklin (NZL), 12. Chris Meyer (ESP)

Περισσότερες εμπεριστατωμένες πληροφορίες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, μαζί με την πλήρη εμφάνιση του νικητή, βρίσκεις εδώ.

Κείμενο: Ραφαέλλα Ράλλη
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας, Ραφαέλλα Ράλλη (λέμε τώρα)

Διαβάστε ακόμα: Βαγγέλης Χατζής – Παίζοντας επαγγελματικό μποξ με ένα χέρι!

a15-Redbull-Nikos_Karanikolas-4216

a16-Redbull-Nikos_Karanikolas-4046

a17-Redbull-Nikos_Karanikolas-3826

a20-Redbull-Nikos_Karanikolas-4116

a21-Redbull-Nikos_Karanikolas-4153

a07-Redbull-Nikos_Karanikolas-3580

a23-Redbull-Nikos_Karanikolas-4171

a24-Redbull-Nikos_Karanikolas-4212

a26-Redbull-Nikos_Karanikolas-4219

a28-Redbull-Nikos_Karanikolas-4197

Button to top