Πιο δημοφιλή
Γιάννης Παλιούρης Αντιευρωπαϊκά τσάμικα: Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε… 

Το ευρωπαϊκό πακέτο ενίσχυσης των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ βάζει τέλος σε μια δεκαετή μπαρουφολογία περί «κακιάς Ευρώπης» που θέλει να κάνει τους Έλληνες γκαρσόνια των Γερμανών. Αρκεί αυτή τη φορά να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

29.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Μια ψυχή να κολυμπάει 

Δεν είσαι εσύ που αγαπάς το νερό, αλλά το νερό που αγαπά τον κολυμβητή. Το παιχνίδι με το νερό σε καλεί, σε παρασύρει. Γίνεται «τέχνη», αίσθηση αντιληπτή. Απόλαυσέ την. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

19.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Τα νέα τελετουργικά της «απόστασης» 

Θα χρειαστεί να επινοήσουμε νέες χειρονομίες για να εκδηλώσουμε την έγνοια μας, το σεβασμό μας, την αγάπη μας; Τι σημαίνει να μιλάς πίσω από μια μάσκα; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γράφει γι' αυτή τη νέα ανθρώπινη συνθήκη που διαμορφώνει νέο πεδίο στις σχέσεις.

07.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης 10 χρόνια από το παρανάλωμα της Marfin: H ντροπή της λήθης και της ατιμωρησίας 

Σήμερα 5 Μαΐου του 2020, η Αθήνα στέκεται σε ουρές στα κομμωτήρια. Στις 5 Μαΐου του 2010, φλεγόταν. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο παιδί της που θα πήγαινε πια στην πέμπτη δημοτικού, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Παρασκευή Ζούλια, έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν την τράπεζα.

05.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Πώς οι Έλληνες νίκησαν στην πρώτη μάχη με τον κορωνοϊό 

14 καθοριστικοί λόγοι που λειτούργησαν υπέρ μας. Μπορεί το αυτομαστίγωμα να έχει γίνει εθνικό σπορ, ωστόσο, αυτή τη φορά τα καταφέραμε καλύτερα από τις περισσότερες χώρες. Ο Κίμων Φραγκάκης αναλύει γιατί η πρώτη μάχη με τον Covid-19 «πέτυχε και δεν έτυχε» στη χώρα όπου υγεία και οικογένεια είναι πάνω απ'όλα.

03.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία για τους έχοντες 

Μέχρι πρόσφατα, εκατομμυριούχοι CEOs και δισεκατομμυριούχοι μεγαλομέτοχοι πολυεθνικών συνωστίζονταν σε διεθνή fora επιχειρηματολογώντας υπέρ μιας ελεύθερης αγοράς που θα αυτορρυθμίζεται, απαλλαγμένη από την αρπάγη του κράτους. Σήμερα παρακαλάνε το «κακό κράτος» να σώσει τις εταιρείες τους. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

27.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Νίκος Νυφούδης Τους επόμενους μήνες θα «βρέξει» λεφτά. Θα καταλήξουν σε «ημέτερους»; 

Θα επικρατήσει πάλι η αρπακολλατζίδικη λογική όπως πήγε να γίνει με τα vouchers ή θα δοθούν ενισχύσεις σε όλους με συγκεκριμένα κριτήρια; Είναι η ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δείξει ότι διαφέρει. Γράφει ο Νίκος Νυφούδης.

23.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Η φετινή Ανάσταση είναι η καραντίνα 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία φαίνεται πως στο σύνολό της η ανθρωπότητα βάζει πάνω απ’ όλα τη ζωή. Ο πλανήτης έχει βάλει λουκέτο, η παγκόσμια οικονομία έχει παγώσει αλλά έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δουν και την επόμενη μέρα. Είναι μια ιστορική επιλογή που κερδήθηκε ύστερα από τραγωδίες, ποτισμένες με πολύ αίμα. Είναι μια επιλογή Ανάστασης. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

17.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Νίκος Νυφούδης Και τώρα Labour, με ορίζοντα το 2024 

Λόγω του κορονοϊού δεν το αντιληφθήκαμε αλλά οι Εργατικοί στη Βρετανία έκλεισαν το κεφάλαιο «Corbin» και έδωσαν τα ηνία στον σερ Keir Starmer. Ο Νίκος Νυφούδης γράφει γιατί θα πρέπει να τον προσέξουμε και ποιες είναι οι προοπτικές του στο δρόμο προς την Ντάουνιγκ Στριτ.

13.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Νίκος Νυφούδης Μετά τον κορονοϊό: ανοιχτά ή κλειστά σύνορα; 

Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα του κορονοϊού όταν και όποτε έρθει; Θα βρεθούμε ξανά ο ένας δίπλα στον άλλον; Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ξεχάσουμε το «μαζί». είναι η μόνη λύση. Γράφει ο Νίκος Νυφούδης.

04.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Τα νεότερα απο το μέτωπο του σεξ εν μέσω κορονοϊού 

Πώς την βγάζουν οι συνετοί, οι μοναχικοί και τα ζευγάρια; Οι θαμώνες των κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων; Πώς καταπνίγουν την πείνα τους για δέρμα; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μίλησε με φίλους και γνωστούς και μεταδίδει.

06.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Αγαπητή Κίνα: αυτό δεν θα ξεχαστεί με 10 κιβώτια μάσκες 

Η φονική δυστοπία που ζούμε προέκυψε από την άρνηση ή αδιαφορία του κινεζικού καθεστώτος να κλείσει τις «υγρές αγορές», όπου τα ζώα αγοράζονται ζωντανά και στη συνέχεια σφάζονται επί τόπου για τους πελάτες. Και αυτό δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

03.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top