Πιο δημοφιλή
Κίμων Φραγκάκης Για εμάς, δεν υπάρχει δίλημμα στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών 

Απέναντι στην άκρα δεξιά, οι φιλελεύθεροι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τον αριστερό συνασπισμό.

30.06.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης H Μαρίνα Σάττι και η παγίδα της «γαματοσύνης» 

Αν το αντιμετωπίσουμε ως έργο μοντέρνας τέχνης, το «Zari» με το ντελιριακό βίντεο κλιπ του, έχει τις αρετές του. Ως επίσημη συμμετοχή στη Eurovison όμως, κρύβει υπερπροσπάθεια να φανεί κουλ, τη στιγμή που η ερμηνεύτρια του δεν το έχει ανάγκη.

08.03.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Τα ευχολόγια του κυρίου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, ένα χρόνο μετά 

Στην μαύρη επέτειο του δυστυχήματος - εγκλήματος των Τεμπών, ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα βίντεο - δήλωση που βρίθει πικρών διαπιστώσεν και ευχολογίων, αλλά δεν αναφέρει κανένα μέτρο που πάρθηκε τους 12 αυτούς μήνες για να μη θρηνήσουμε ξανά, κονιορτοπημένα παιδιά στις ράγες. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

28.02.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Ροζ σημαίες και ασπρόμαυρα μυαλά 

Μια κόκκινη σημαία σε έκθεση στο προξενείο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση θα είχε κατέβει; Μια σημαία ζωγραφισμένη με κάρβουνο από τα καμμένα δάση της Εύβοιας θα είχε κατέβει; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

20.12.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Αυτές είναι οι 21 μικρές χαρές της ζωής!» 

Ξαναβλέποντας την περίφημη ταινία «Manhattan» του Γούντι Άλεν, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης θυμάται πως αποφάσισε και πέτυχε να ζήσει νέος την ατμόσφαιρα αυτή της Νέας Υόρκης και πως η εμπειρία του έγινε «πυξίδα» για τις αυθεντικές χαρές της ζωής. Ένα κείμενο για ρέκτες των γνήσιων απολαύσεων.

29.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Όχι άλλη αποδομημένη σπανακόπιτα παιδιά, λυπηθείτε τις παραδοσιακές μας συνταγές! 

Πόση ακόμη «πρωτοτυπία» μπορούμε να αντέξουμε στα ελληνικά εστιατόρια; Τη στιγμή που στην Ιταλία σέβονται ως κάτι ιερό τις παραδοσιακές συνταγές, στη χώρα μας οι σεφ αρέσκονται στο να τις «πειράζουν» για χάρη του παραφουσκωμένου εγώ τους. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

22.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Το μυστικό του μπον βιβέρ δεν είναι στην τσέπη, αλλά στη σκέψη!» 

Μην στερείτε από τον εαυτό σας τη χαρά της γνήσιας απόλαυσης με πρόσχημα τα χρήματα. Ο πραγματικός μπον βιβέρ έχει καλλιέργεια, γνώση και σωστή νοοτροπία. Δεν είναι η πολυτέλεια που κάνει τη διαφορά, αλλά η ανάδειξη των μικρών και ανεκτίμητων πραγμάτων της ζωής μας. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

08.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης «Σούσι στη Σχοινούσα; Μπα, προτιμώ κοκορέτσι στη Βιέννη!» 

Γίνεται να προσπερνάμε συστηματικά στις διακοπές μας τη φάβα και το χταποδάκι, για να φάμε σούσι και σεβίτσε; Πώς θα δημιουργηθεί μέσα μας μια αυθεντική εμπειρία που μέσω της γεύσης θα περιλαμβάνει και τον τόπο που διαμένουμε; Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης γράφει για τη γαστρονομική ξενομανία των Κυκλάδων και εξηγεί γιατί έτσι χάνουμε κάθε έννοια αυθεντικότητας.

01.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Ελευθερία ή τάπερ; 

Τώρα που τελειώνουν οι διακοπές και πολλοί θα καμαρώσουν τα παιδιά τους φοιτητές, αφήστε τα ελεύθερα να προσπαθήσουν, να δοκιμάσουν, να παιδευτούν, να αποτύχουν. Έτσι θα ωριμάσουν. Όχι με το ταπεράκι. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

24.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Η εμπειρία και η «εμπειρία» 

Το ελληνικό καλοκαίρι, τελευταίο προπύργιο της ανεμελιάς και των αξέχαστων -αυθεντικών- εμπειριών, πακετάρεται πια σε «experiences» (ρεζερβέ ξαπλώστρα, μενού Αθηναίου σεφ, ηλιοβασίλεμα με DJ) που πιστοποιούνται με την ανάλογη ανάρτηση στο Instagram. Αυτό θέλουμε; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

18.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Καραφλιάζοντας με τα Σαμπουάν 

Εσείς μπορείτε να διακρίνετε τί λένε τα μίνι μπουκαλάκια του σαμπουάν στο ξενοδοχείο; Και, εν πάσει περιπτώσει, χρειαζόμαστε τόσα διαφορετικά σαμπουάν, μαλακτικά, τζελ και πάει λέγοντας, για κάθε πιθανό και απίθανο τύπο δέρματος και μαλλιών; Γράφει -με τις σαπουνάδες στα μάτια- ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

04.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Να ζήσουνε οι μερακλήδες!» 

Δεν υπάρχουν πολλοί στις μέρες μας γι' αυτό τους καταλαβαίνεις αμέσως. Είναι εκείνοι οι εμπνευσμένοι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στις ευκολίες, αλλά βάζουν ψυχή σε ό,τι φτιάχνουν. Από μια μικρή επισκευή έως ένα απαιτητικό πιάτο. Αυτό είναι που τους δίνει ζωή και τους δικαιώνει. Γράφει -μερακλίδικα- ο μεσιέ Cucina Caruso.

27.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top