Πιο δημοφιλή
Κίμων Φραγκάκης Το «Στέμμα» μας είναι ο Παρθενώνας 

Η κηδεία του Τέως έφερε στη δημόσια συζήτηση έωλα επιχειρήματα υπέρ της μοναρχίας η οποία δήθεν θα μας εξασφάλιζε άλλη θέση στο διεθνές στερέωμα. Πέραν του προφανούς, ότι υπάρχουν χώρες με ακτινοβολία χωρίς βασιλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δική μας διεθνής προσωπικότητα στηρίζεται σε αξίες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

17.01.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Γιώργος Κωνσταντινίδης (1960-2022): Ρέκβιεμ για έναν εστέτ 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, μια μοναδική πένα, ο πιο αγαπημένος γραφιάς -και στυλοβάτης του Andro από την πρώτη μέρα- έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Κίμων Φραγκάκης αποχαιρετά ένα ανατρεπτικό μυαλό, έναν έμφυτα ευγενή άνθρωπο και έναν αναντικατάστατο φίλο και συνεργάτη.

10.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Το γοητευτικόν είδος «γυνή η διοπτροφόρος» 

Όχι μόνο δεν χάνουν σε ομορφιά οι κυρίες που φορούν γυαλιά οράσεως, αλλά αντιθέτως αποκτούν παιγνιώδες μυστήριο και σοφιστικέ / nerdy σεξουαλικότητα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

19.08.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης «Μητσοτάκη, γ@μιέσ@ι»: όταν ο δημόσιος διάλογος γίνεται χωματερή 

Είναι άλλο πράγμα να είσαι πολιτικά αντίθετος με τον πρωθυπουργό κι άλλο να εκτοξεύεις δημόσια σκαιότατες ύβρεις εναντίον του. Κάπως έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε χαμαιτυπείο και οι βρισιές αποκτούν τη δύναμη που έχει η λάσπη όταν εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

12.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Πώς αντέχεις τους τύπους που θέλουν να έχουν πάντα την τελευταία λέξη; 

Eίναι σπαστικοί, πιστεύουν πως έχουν πάντα δίκιο, δεν αφήνουν στο συνομιλητή τους να σταυρώσει λέξη και, φυσικά, δεν γίνεται να μην ολοκληρώσουν αυτοί τη συζήτηση. Είναι, άραγε, γι' αυτούς ο διάλογος ένα παιχνίδι επιβολής ή έτσι κρύβουν επιμελώς τη χαμηλή τους αυτοεκτίμηση; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

05.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ιστορία και σημειολογία της ξαπλώστρας 

Παραλιακά σύνεργα, αόρατα σύνορα: η ξαπλώστρα και η ομπρέλα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του θέρους. Για χάρη τους γίνεται ολόκληρος πλειστηριασμός στις φημισμένες παραλίες της Μυκόνου (κι αλλού). Μικροαστική μπαναλιτέ ή είδος πρώτης ανάγκης; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

30.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Είναι ωραίες ή άσχημες οι ανεμογεννήτριες; 

Γίνεται να αποδεχθείς αυτά τα μοντέρνα τοτέμ, ακόμη κι αν η χρησιμότητα τους είναι υπολογίσιμη, από τη στιγμή που διασαλεύουν την αρμονία του φυσικού τοπίου; Από την άλλη, γίνεται το προσωπικό γούστο να υπερέχει των τεχνολογικών επιτευγμάτων; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης θέτει τα σωστά ερωτήματα σε ένα θέμα που έχει διχάσει.

28.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ένας εστέτ ακούει τραπ: τι έχουν τα έρμα και πλακώνονται; 

Με αφορμή τη χθεσινή κλωτσοπατινάδα μεταξύ δύο τράπερ στα Βραβεία Mad, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης εξετάζει τη μουσική-φαινόμενο της εποχής και το θλιβερό της κιτσαριό που έχει πάρει τα μυαλά των πιτσιρικάδων. Ποιοι είναι, πως μας προέκυψαν, τι πρεσβεύουν και γιατί έχουν τόση γελοία επιθετικότητα;

23.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Τέσσερις ηγέτες, δύο ντυσίματα 

Πολλές φορές η σημειολογία μας λέει πολλά. Στη φωτογραφία που έβγαλε ο Ζελένσκι με τους ευρωπαίους ηγέτες φαίνεται καθαρά η αντίστιξη ανάμεσα στο μιλιτέρ dress code και στην επίσημη «φορεσιά» των μπλε κοστουμιών. Ίσως να δείχνει και την πραγματική απόσταση μεταξύ τους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

22.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης «Κατηγορώ τις πισίνες»: η ταξική αγάπη για το χλώριο 

Σας αρέσει να κολυμπάτε στην πισίνα; Αισθάνεστε προνομιούχοι και... προστατευμένοι από τις μοβ τσούχτρες; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης με ένα ντελιριακό κείμενο-μανιφέστο αποδομεί την κουλτούρα της πισίνας.

20.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Πόσες φορές έχετε πει: «Έτσι είμαι εγώ και σ’ όποιον αρέσω»; 

Γιατί την λέμε αυτή τη φράση; Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας ή να τον προβάλλουμε στους άλλους με στακάτο τρόπο; Το σίγουρο είναι ότι τέτοιου είδους τσιτάτα προκαλούν αγανάκτηση και φουντώνουν νέους καβγάδες. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

16.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Εγκώμιο στην αγκαλιά: το λιγωτικό δάγκωμα των σωμάτων 

Η αγκαλιά είναι ένα μεθυστικό παιχνίδι, μια αλχημεία των σωμάτων, μια γλώσσα επικοινωνίας όπου κάθε φράση γίνεται μια παράφραση της ερωτικής πράξης. Υμνεί ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

09.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top