Πιο δημοφιλή

Καινοτόμος, πρωτοπόρος, αντισυμβατικός, αλλά πάνω από όλα λάτρης του design. Ο άνθρωπος που σχεδίασε μερικά από τα πιο ωραία και εντυπωσιακά τετράτροχα τα τελευταία 50 χρόνια δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας δημιουργός ροκ κοσμημάτων που στο στυλ του αναμειγνύει την έμφυτη κομψότητα με μια πρέζα αλητείας. Φωτογραφήθηκε στο Παρίσι από τη Μαλεβή Σπένδου και μίλησε στον Κίμωνα Φραγκάκη για την αισθητική του, την κακογουστιά και αυτό που λείπει από το σύγχρονο ελληνικό ύφος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος ήταν ο Κωστής Μπέζος, ο ρεμπέτης που δεν ήταν ακριβώς ρεμπέτης; Πως έγινε μύθος εν ζωή, και παραμένει μύθος, πολύ μετά τον θάνατό του; «Ο Κωστής Μπέζος ήταν ένας μπάσταρδος ηδονιστής! Και γι’ αυτό τον αγαπάω αθεράπευτα...», γράφει η Γεωργία Δρακάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηθοποιός σπάνιας κοπής. Αταλάντευτος κομμουνιστής που εκδιώχθηκε για τις ιδέες του. Πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πήρε μέρος στην αντίσταση, έκανε εξορία, αλλά και σπουδαίες επιτυχίες στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Θαυμάστηκε για το σπάνιο ταλέντο και το ιδιαίτερο στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα. Τα έργα του επηρέασαν τη νεοελληνική αισθητική και αποθέωσαν τον άνθρωπο, τη φθαρτότητά και τον πηγαίο ερωτισμό του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O ποιητής που έγινε ποίημα. Ο άνθρωπος που έζησε το όραμά του αρνούμενος να συνταχθεί με τους πολλούς. Μια ολότελα σπάνια περίπτωση στην ελληνική ποίηση. Ο Μιχάλης Κατσαρός ήταν ένας αναρχικός αριστοκράτης. Ένας πυρπολητής του θετικισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας εστέτ που θα μπορούσε να έχει βγει από κόμικ του Τεν-Τεν, ή ταινία 007 πλάι στον Ρότζερ Μουρ. Δημιουργός του γαστρονομικού «κινήματος» Nouvelle Vague Grecque, ετοιμάζεται να ανοίξει το εστιατόριο των ονείρων του στο Παρίσι. Μας μίλησε για το προσωπικό του στυλ, την έννοια του κιτς και το νόημα του σύγχρονου ελληνικού ύφους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αγαπημένος γιος του Αριστοτέλη Ωνάση κουβάλησε μια άδοξη μοίρα. Αν και προοριζόταν να γίνει ο διάδοχος του πατρός, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια (23 Ιανουαρίου 1973). Ήταν μόλις 25 ετών. Θα μας μείνει για το στυλ του που άρμοζε σε έναν Ωνάση (απλά κοστούμια στην παλέτα του άσπρου και του μαύρου και λατρεία για τα γυαλιά).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καινοτόμο πνεύμα, πολύ μπροστά από την εποχή του και παθιασμένος φιλόλογος, ο Ιωάννης Συκουτρής παραμένει ακόμη και σήμερα μια φωτεινή φυσιογνωμία της πνευματικής ζωής της Ελλάδας. Φευ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη στενοκεφαλιά και τον συντηρητισμό της εποχής του με αποτέλεσμα να κόψει νωρίς το νήμα της ζωής του σε ηλικία 36 ετών. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 1901.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διευθυντής του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Pelagos στο Four Seasons Astir Palace, φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro, και αποκωδικοποιεί το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη Φωκίωνος Νέγρη σε κέντρο του εναλλακτικού αθηναϊκού σύμπαντος. Από το εστιατόριό του πέρασαν οι πάντες. Εως και κροκόδειλοι και μια μαϊμού. Εκκεντρικός και αυθεντικά ιδιαίτερος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Έλληνας ζωγράφος από τα Φιλιατρά ονομάστηκε «Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου», καθώς φιλοτέχνησε αρκετούς χώρους του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον. Έζησε μυθιστορηματική ζωή και το τέλος του ήταν σκληρό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top