Πιο δημοφιλή

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα. Τα έργα του επηρέασαν τη νεοελληνική αισθητική και αποθέωσαν τον άνθρωπο, τη φθαρτότητά και τον πηγαίο ερωτισμό του. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 23 Απριλίου 1916.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O ποιητής που έγινε ποίημα. Ο άνθρωπος που έζησε το όραμά του αρνούμενος να συνταχθεί με τους πολλούς. Μια ολότελα σπάνια περίπτωση στην ελληνική ποίηση. Ο Μιχάλης Κατσαρός ήταν ένας αναρχικός αριστοκράτης. Ένας πυρπολητής του θετικισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας εστέτ που θα μπορούσε να έχει βγει από κόμικ του Τεν-Τεν, ή ταινία 007 πλάι στον Ρότζερ Μουρ. Δημιουργός του γαστρονομικού «κινήματος» Nouvelle Vague Grecque, ετοιμάζεται να ανοίξει το εστιατόριο των ονείρων του στο Παρίσι. Μας μίλησε για το προσωπικό του στυλ, την έννοια του κιτς και το νόημα του σύγχρονου ελληνικού ύφους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αγαπημένος γιος του Αριστοτέλη Ωνάση κουβάλησε μια άδοξη μοίρα. Αν και προοριζόταν να γίνει ο διάδοχος του πατρός, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια (23 Ιανουαρίου 1973). Ήταν μόλις 25 ετών. Θα μας μείνει για το στυλ του που άρμοζε σε έναν Ωνάση (απλά κοστούμια στην παλέτα του άσπρου και του μαύρου και λατρεία για τα γυαλιά).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καινοτόμο πνεύμα, πολύ μπροστά από την εποχή του και παθιασμένος φιλόλογος, ο Ιωάννης Συκουτρής παραμένει ακόμη και σήμερα μια φωτεινή φυσιογνωμία της πνευματικής ζωής της Ελλάδας. Φευ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη στενοκεφαλιά και τον συντηρητισμό της εποχής του με αποτέλεσμα να κόψει νωρίς το νήμα της ζωής του σε ηλικία 36 ετών. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 1901.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διευθυντής του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Pelagos στο Four Seasons Astir Palace, φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro, και αποκωδικοποιεί το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη Φωκίωνος Νέγρη σε κέντρο του εναλλακτικού αθηναϊκού σύμπαντος. Από το εστιατόριό του πέρασαν οι πάντες. Εως και κροκόδειλοι και μια μαϊμού. Εκκεντρικός και αυθεντικά ιδιαίτερος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Έλληνας ζωγράφος από τα Φιλιατρά ονομάστηκε «Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου», καθώς φιλοτέχνησε αρκετούς χώρους του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον. Έζησε μυθιστορηματική ζωή και το τέλος του ήταν σκληρό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης στοχάζεται για το τι έχει απομείνει από το ελληνικό ύφος, μιλάει για το αγαπημένο του νησί των Κυκλάδων και τα χρώματα που προτιμάει στα ρούχα και τους πίνακές του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Διανοητής, ελληνολάτρης, παθιασμένος λογοτέχνης. Υπήρξε ένας δανδής των Αθηνών, μια παρεξηγημένη φιγούρα που όμως επηρέασε τον Σικελιανό και τον Ελύτη. Αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 41 ετών. Αυτό ήταν το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ανθρωπος του κόσμου, αλλά προπαντός του ανδρικού στυλ. Ο Αλέξανδρος Πηρούνης, δημιουργός του lifestyle brand, The A Club, αποκωδικοποιεί -και τεκμηριώνει- το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε μια από τους σπουδαιότερες παρουσίες στα ελληνικά γράμματα και το τραγούδι. Ενας ποιητής που έπιανε με τις λέξεις και τους στίχους του τον παλμό του κόσμου και της εποχής. Κατάφερε από νωρίς να διαμορφώσει ένα δικό του ολότελα προσωπικό στυλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top