Ετοιμαζόμαστε αυτή την Κυριακή και τη Δευτέρα για δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις. Στο Ζάππειο μας περιμένει το «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» και στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου το «Peloponnese Wine Fastival 2020». Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος δίνει όλες τις χρηστικές και οινικές λεπτομέρειες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φήμη του βασίζεται σε ένα whisky εξαιρετικής ποιότητας και διακριτικού χαρακτήρα. Οι τυχεροί που βρέθηκαν στο Ecali Club. για να δοκιμάσουν την premium έκδοση κατάλαβαν απολύτως τους λόγους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το μεγαλειώδες, υπεραιωνόβιο δέντρο δίπλα στην περίφημη «Κούλα», το κονάκι - πύργο του Κτήματος έπεσε από τους δυνατούς ανέμους το περασμένο καλοκαίρι. Προς τιμήν του, το κλασικό «Γιαννακοχώρι» κυκλοφορεί φέτος ως «The Fallen Oak». Μια συλλεκτική (και συγκινητική) cuvée exceptionnelle.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής της σαμπάνιας Δημήτρης Μότσος μας προτείνει τις Non Vintage εμφιαλώσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Δεν είναι οι σπανιότερες cuvées spéciales αλλά ακριβώς γι αυτό αξίζει να τις χαρούμε ανερυθρίαστα στο γιορτινό τραπέζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με το κλασικό πλέον Portugieser Annual Calendar στον καρπό, αρχίζουμε να μελετάμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο το πώς κυλάει η ώρα. Οπως ένα βαρέλι με εκλεκτό ουίσκι που χρειάζεται χρόνο για να μεστώσει και να γίνει το «νέκταρ» που θα θερμάνει το σώμα μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ονειρικό, πολύτιμο, ωραίο δώρο για ρέκτες του καλού ουίσκι. Το Johnnie Walker παρουσιάζει τη νέα συλλεκτική φιάλη του που είναι μια ωδή στην ομορφιά του φυσικού τοπίου της Σκοτίας και τη σπανιότητα της χλωρίδας και της πανίδας των Highlands.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σας έχουμε προτείνει κατ'επανάληψη τα καλύτερα στέκια για μυρωδάτο espresso. Επανερχόμαστε τακτικά με νέα μαγαζιά που ανοίγουν. Δεν ξεχνάμε βεβαίως τις παλιές δόξες. Και τώρα, ενόψει του 2020, βγάζουμε από το καπέλο μας μια ακόμα λίστα με στέκια - γκαραντί. Ορισμένα παλιότερα, άλλα ολόφρεσκα, όλα τους όμως με εξαιρετικό καφέ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μία πρώτη αποτίμηση της εξαιρετικής οινικής χρονιάς του 2019 σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Αττική από τον Θεμιστοκλή Νικολετόπουλο, όπως αποτυπώθηκε από την Central Wine Fair 2019 στο Χίλτον πριν από λίγες ημέρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close