Κριτσίνια ολικής και σταρένια. Μεγάλα για ένα χορταστικό σνακ, αλλά και μικρά που τρώγονται σαν μπουκίτσες. Μπισκότα digestive για γλυκιές «αμαρτίες» χωρίς τύψεις και πουράκια από μαύρη σοκολάτα που γίνονται σαν παγωτίνια στην κατάψυξη. Τα καλούδια της Ferro είναι ο κατάλληλος γευστικός «σπινθήρας» για συναντήσεις με φίλους ή για γρήγορο και πλούσιο σνακ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τυριά από όλον τον κόσμο, εκλεκτές κοπές κρεάτων, ενημερωμένη κάβα, αλλά και ξεχωριστά deli προϊόντα. Η ντιζαϊνάτη «πολυαγορά» στα σύνορα της Εκάλης, του Διονύσου και της Δροσιάς ξεχωρίζει για την ποιότητα της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κομψό και εξωστρεφές οινοποιείο Κτήμα Τέχνη Οίνου στο δρόμο μιας ακόμη διεθνούς επιτυχίας. Το κρασί τους Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό απέσπασε το πλατινένιο βραβείο στον φημισμένο διαγωνισμό Decanter World Wine Awards μεταξύ 18.094 κρασιών που διαγωνίστηκαν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δίπλα στο «κύμα» του Mavili Beach, στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Αλέξανδρος, έρχεται από τις 15 Ιουλίου (και για τέσσερις εβδομάδες) το METAXA Pop Up Bar. Για όσους μένουν ακόμη στην Αθήνα και ψάχνουν μια ξεχωριστή «απόδραση» στην πόλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κόκκινο κρασί κατακαλόκαιρο με τον ήλιο να καίει; Κι όμως, η Wine Vixen του Αndro, Εύα Μαρκάκη, σπάει κι αυτό το ταμπού και επιλέγει για εμάς τους ερυθρούς οίνους που θα ταιριάξουν τέλεια με το θέρος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα βρίσκουμε στα ψυγεία των Lidl και είναι καλοφτιαγμένα και ξελογιαστικά. Τα συνδυάσαμε με παγωμένο σαμιώτικο κρασί και μαστίχα, με μαύρη μπίρα (!) αλλά και με καυτό, μυρωδάτο espresso.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο μεζεδοπωλείο στην «καινούργια» πιάτσα του κέντρου, την πλατεία των Αγ. Θεοδώρων, σερβίρει πιάτα νόστιμα, έξυπνα που φέρουν την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο Βασίλης Δημαράς το επισκέφθηκε, δοκίμασε τα πιάτα και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γλυκά εθιστικός, φτιαγμένος από την εξαιρετικά φρουτώδη ποικιλία καφέ Hariti από την Αιθιοπία. Πίνεται παγωμένος και με λίγο τόνικ μπορεί να μεταμορφωθεί σε... negroni. Είναι τόσο εύκολος στη μεταφορά του που μπορεί να χωρέσει στην τσάντα σας. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά την περυσινή του επιτυχημένη πρεμιέρα, το COYA Myκonos επανακάμπτει φέτος στα Ματογιάνια της Μυκόνου -στον ιστορικό χώρο του Φιλιππή- για να προσφέρει μια συνολική εμπειρία γευσιγνωσίας και διασκέδασης. Nikkei κουζίνα (εκεί όπου η Ιαπωνία συναντά το Περού) υψηλών επιδόσεων και signature κοκτέιλ. Για δεύτερη χρονιά, είναι talk of the island.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οπως εμπιστευόμαστε τους έλληνες σεφ και τις αγνές πρώτες ύλες της Ελλάδας, έτσι πρέπει να εμπιστευόμαστε στο εστιατόριο το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ. Οι 34 διεθνείς βραβεύσεις του μιλούν από μόνες τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αυθεντικό και ελληνοπρεπές τσίπουρο σε μεταμοντέρνα βερσιόν. Από τις 8-15 Ιουλίου 60 μπαρ σε όλη την Ελλάδα θα σερβίρουν το κοκτέιλ O/Purist Bramble που «φοριέται» σε «τσολιάδικο» ποτήρι, με έμπνευση από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Chardonnay Ήδυσμα Δρυός, Touriga Nacional, Nebbiolo. Το Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμα, από το 1995 οπότε και ιδρύθηκε, δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί ετικέτες που σπάνε τα στενά σύνορα της χώρας και γίνονται δεκτά με τιμές στο εξωτερικό. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top