Μια συνταγή για δυναμωτικό porridge με βρώμη, ρόφημα σόγιας και μελάσα Fytro, που θα μας κάνει καλό να υιοθετήσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ οι δημιουργίες θυμίζουν περισσότερο εικαστικές απεικονίσεις βγαλμένες από το εργαστήριο κάποιου εμπνευσμένου ζωγράφου ή λεπταίσθητου γλύπτη. Κι όμως, τα πάντα είναι φτιαγμένο για να φαγωθούν. Πρώτα, όμως, με τα μάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η στιγμή που ο συνάδελφος ανοίγει τo καπάκι με το φαγητό του και τότε σου έρχεται στο μυαλό κάποια σκηνή από το «Αποκάλυψη τώρα» ή το «The day after». Oι μυρωδιές ξεχύνονται στο χώρο σαν να ήταν πυρηνικό μανιτάρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Μάνια ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 με έναν αρωματικό καφέ americano να της ζεσταίνει τα χέρια. Όταν φτάνει στο «δεύτερο σπίτι» της στο Νέο Ψυχικό, είναι έτοιμη για τον δεύτερο Taf της ημέρας. Μαζί με πολύχρωμα σπιτικά κέικ και γλυκά που φτιάχνονται όπως ακριβώςτα ζητάει ο πελάτης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σίγουρα ναι και αν κρίνουμε απ’ τα κόκκινα, μαζί με το Μινώταυρο. Το σίγουρο είναι πως δε χρειάζεται μίτος, έχει βρει το δρόμο της. Με την ευκαιρία της έκθεσης του Κρητικού αμπελώνα στις 11/11/2019 στην Αθηναΐδα στο Βοτανικό, ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στον εναργέστατο αμπελώνα της Κρήτης και τους δημιουργούς του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Νέτσικα, μέσω της αναθεωρημένης και δίγλωσσης έκδοσης του βιβλίου της, μάς προτείνει νέες ποικιλίες, μιλάει για την ανάγκη της ανάπτυξης του οινοτουρισμού στη χώρα μας και τη διεθνή «καριέρα» που μπορούν να κάνουν κάποια εγχώρια κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία περιμένει όσους θέλουν να ανακαλύψουν τη γεύση της Ελλάδας. Σε τρία ιστορικά σημεία της πόλης, παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος», καταξιωμένοι σεφ μάς μεταφέρουν μέσω των δημιουργιών τους μνήμες και γεύσεις από την παλιά Ελλάδα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καρπάτσιο ή τεμπούρα; Σε πυκνό ζωμό, στη σχάρα ή ταρτάρ; Τα πέντε πιάτα που δοκιμάσαμε με θέα την Ακρόπολη ήταν ένας ύμνος στο δημοφιλές οστρακόδερμο: Mε συνοχή, άποψη και φινέτσα που δεν λειτούργησε στιγμή σε βάρος της βαθιάς νοστιμιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro