Πόσες αποτυχίες κρύβει μια επιτυχία και γιατί στη ζωή πρέπει να κρατάμε ασίγαστο το πάθος γι' αυτά που θέλουμε να πετύχουμε; Ακούστε στη «Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία» την ιστορία του ηθοποιού Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που περιλαμβάνει άπειρες πρόβες, χαλασμένα μικρόφωνα, αλλά και πάθος για νέες προκλήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην Κίνα την τρώνε με καβούρι, στην Αυστρία με ζάχαρη, στην Πορτογαλία με ελιές. Στην Ισπανία -και στην Κρήτη- με πατάτες. Οπως και να την φας, είναι λαχταριστή. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι εθιστικός; Βοηθάει ή βλάπτει την υγεία μας; Πόσα φλιτζάνια πρέπει να πίνουμε καθημερινά; Με ή χωρίς ζάχαρη και γάλα; Οι ειδικοί έχουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Αν και η λατρεία μας για τον καφέ δεν χρειάζεται ειδική μελέτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τρούφα, σοκολάτα, αμύγδαλο ή ό,τι βάλει ο νους, τα σοκολατάκια συμβολίζουν την απόλαυση τόσο-όσο. Ούτε υπερμεγέθη για να λιγώνουν, ούτε και ελάχιστα για να καταντάνε στέρηση. Το αποδεικνύουν πέντε αθηναϊκά μαγαζιά, γνωστά και άγνωστα, που ορκίζονται πίστη στο θεό της σοκολάτας. Η Ήρα Σινιγάλια τα δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

All day, ατμοσφαιρικό και αρτιστίκ. Το Mr.Fox είναι ο ορισμός του «bar dining». Διαλέγεις το cocktail που σου ταιριάζει καλύτερα και το συνοδεύεις με αλμυρές, πικάντικες ή γλυκές επιλογές. Η Γεωργία Δρακάκη πήγε, δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πίτσα Bianca με κρέμα παρμεζάνας και πέστο βασιλικού; Σελινόριζα που θυμίζει osso bucco; Ή linguine με ταρτάρ γαρίδας; Ο chef Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στα βόρεια και στην ιταλική κουζίνα. Ο Βασίλης Δημαράς πήγε, δοκίμασε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόση Ιταλία κουβαλάμε μέσα μας; Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ αυτή η χώρα; Σιγοπίνοντας ένα γλυκόπικρο negroni με Amaro Montenergo, μιλήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Luxottica Hellas για τις δικές του ιταλικές εμπειρίες ζωής (δεν είναι λίγες) και για όσα μας ενώνουν με τους γείτονές μας προς δυσμάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάνω από πιάτα με λαχταριστά ψάρια, αστακούς και λαχανικά. Ένα σχετικά άγνωστο περιστατικό του σημαντικού ποιητή μας (πέθανε σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 1971) σε ένα εστιατόριο της Μασσαλίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξετρυπώνουν από εκεί που δεν το περιμένετε σε διάφορες γωνίες της Αθήνας. Έχουν άποψη, στιλ και όλα τους αγαπούν τον ποιοτικό καφέ. Κάποια από αυτά τον προσφέρουν με brunch ή κάτι γλυκό, κάποια απλά τον ετοιμάζουν για να τον πάρετε παρέα στο δρόμο. Ο Βασίλης Δημαράς βγήκε στους δρόμους, τα δοκίμασε και σας τα παρουσιάζει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ψάρι κερδίζει στα σημεία το κρέας. Είναι πιο υγιεινό και μπορεί να είναι και φτηνότερο αν επιλέξουμε να το αγοράσουμε από τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες. Είστε έτοιμοι να γίνετε... ιχθυοβετζετέριαν;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αχνιστό σαλάχι, γενναιόδωρο λαβράκι σεβίτσε και σοβαρά μύδια αχνιστά: Η Θέμις Φούλια δοκίμασε ένα άσημο αλλά value for money στέκι για θαλασσινά και γράφει τις εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις μυρωδιές που διεγείρουν μια ολόκληρη δέσμη εμπειριών. Η λιωμένη σοκολάτα ή το φρεσκοψημένο ψωμί είναι ικανά να μας ανάψουν στο λεπτό. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top