Πέντε από τους καλύτερους έλληνες sommeliers και η Wive Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη μας προτείνουν τα εστιατόρια που μπορούμε να φέρουμε το δικό μας κρασί (ΒΥΟΒ). Τι αξίζει να δοκιμάσουμε για να κάνουμε το ιδανικό food & wine pairing.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Σικελοί μερακλήδες ορκίζονται σε αυτόν τον «παιδικό» συνδυασμό παγωτού που σιγολιώνει σε αφράτο μπριος. Φανταστείτε το μπριός σα γαλλικό τσουρέκι. Μήπως κι εμείς δεν απολαμβάνουμε σιροπιασμένο τσουρέκι στη βάση του εκμέκ; Καιρός να ανακαλύψουμε και το Brioche con gelato, προτείνει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περισσότερο από ποτέ αξίζει να βλέπουμε την κάθε μέρα με θετικό πρόσημο. Χαρείτε τη ζωή, απολαύστε τον καφέ σας με φίλους. Ο Costa Coffee αποφάσισε να δημιουργήσει έναν Οδηγό Καθημερινής Αισιοδοξίας. Μπορείτε κι εσείς να μοιραστείτε τα δικά σας tips για να δούμε όλοι την πιο φωτεινή πλευρά των πραγμάτων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Παλ», δηλαδή «χλωμά», γαλλιστί. Ανοικτό σομόν ή κρεμμυδί αν προτιμάτε. Η τάση των ροζέ τύπου Προβηγκίας έχει γίνει... επιδημία του καλοκαιριού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι οινοποιοί εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά ροζέ με το ροδί χρώμα. Ο λαός ζητάει «παλ» καταστάσεις! Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη διαλέγει για εμάς τα καλύτερα και τα συνδυάζει με εκλεκτά πιάτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εκπάγλου φινέτσας ceviche. Το ωραιότερο «live εκτέλεσης» guacamole των Αθηνών. Θεατράλε ψητές tiger γαρίδες που καπνίζονται επί τόπου. Flank steak με chimichurri που θα μιλήσει στην καρδιά σας. Το μενού που δημιούργησε ο head chef του Helios, Αλέξανδρος Μακρόπουλος, μας ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική. Δοκιμάζει και γράφει η Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η σαμπάνια είναι η βασίλισσα των φυσαλιδών. Υπάρχουν όμως και άλλα αξιόλογα αφρώδη, τόσο Γαλλικά, όσο και Ελληνικά (και πιο εξωτικά ακόμα). Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει τα πιο οικονομικά και σέξι εξ αυτών. Δοκιμάστε τα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πλούσιοι σε άρωμα, αυτοί οι 4 νέοι single origin της Danesi προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Γουατεμάλας, της Βραζιλίας, της Ρουάντα και της Αιθιοπίας. Αποπνέουν πολυτέλεια, ενώ έχουν και ένα ευδιάκριτο κοινωνικό πρόσημο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μάς προτείνει πέντε wine bars που είναι ανεπιτήδευτα, χαλαρά, έχουν ευρεία γκάμα κρασιών και κουζίνα που θα σας δελεάσει ευχάριστα. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στο κρασί για να πάτε, αρκεί να αγαπάτε τις ομορφιές της ζωής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά από 12 αρωματικά χρόνια, το flagship της Taf στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, ανανεώθηκε. Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιάννης Ταλούμης μας υποδέχτηκε στο στέκι του κορυφαίου specialty καφέ για έναν διπλό espresso!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας λάτρης της Ιταλίας και ρέκτης του ντιζάιν, μας υποδέχεται στο στρατηγείο του για ένα γλυκόπικρο Amaro Montenegro. Πώς είναι να αναλαμβάνεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, ταυτόσημη με το σοφιστικέ έπιπλο στην Ελλάδα; Ποιές είναι οι άρρηκτες σχέσεις του με το Μιλάνο, οι σκέψεις του για την μετά-Covid εποχή και οι νέες τάσεις της διακόσμησης που ξεχωρίζει;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κυκλαδίτικος αέρας και λατινοαμερικάνικη joie de vivre. Το COYA Mykonos ανοίγει φέτος στις 26 Μαΐου στα Ματογιάννια με fusion περουβιανές γεύσεις, δροσιστικά Pisco Sour και αιγαιοπελαγίτικη αύρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το λοκντάουν, έχουμε ανάγκη τα παλιά στέκια. Εμείς επιλέξαμε το ιστορικότερο όλων. Καθίσαμε στον κήπο του κάτω από τα πλατάνια και γευτήκαμε τα πάντα: από το κρεμώδες γαλακτομπούρεκο έως το κλασικό παγωτό Σικάγο, το καϊμάκι και τους τροφαντούς μπεζέδες, συνομιλώντας με τον Κωνσταντίνο Βάρσο, τον 4ης γενιάς διάδοχο της «δυναστείας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top