Eίναι μεγάλα. Πραγματικά μεγάλα και χειροποίητα. Φτιαγμένα από χαρούπι, ένα κλασικό super food της Μεσογείου. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, στο νέο του project, «Η Χαρουπιά», φτιάχνει σουβλάκια με γεύσεις από το Μεξικό, το Ντουμπάι και τη Συρία και με αρκετές πρώτες ύλες από το Λασίθι. Ναι, έρχονται στο σπίτι μας.
Βουτυρένια και «σατανικά». Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς «πειράζει» την κλασική έννοια του τοστ και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό. Αν λερωθείτε δεν πειράζει, η απόλαυση συγχωρεί τα πάντα. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και μας προτείνει ποια να διαλέξουμε οπωσδήποτε.
Ας ξεχάσουμε τα κλασικά κωκ που τρώγαμε μικροί. Στο Κολωνάκι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο παίζει με τις γεύσεις και δημιουργεί θαυμαστές μινιατούρες. Εκμέκ, τιραμισού, κέικ σοκολάτας, με βατόμουρα ή με κρέμα από ψητό αχλάδι, αυτά τα κωκ είναι εντελώς sui generis. Τώρα με νέο chef patissier, τον Μανώλη Στήθο, με προϋπηρεσία στο Funky Gourmet.
Η μυρωδιά τους σου σπάει τη μύτη. Δεν γίνεται να τους αντισταθείς. Βουτύρου, με σοκολάτα, με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Brioches, croissants, pains au chocolat, danish και λοιπές κολασμένες ζυμαρένιες λιχουδιές. Επιλέγουμε τα καλύτερα μαγαζιά στην πόλη για γευτείτε αυθεντικά κρουασάν και τα... ξαδερφάκια τους.