To διεθνές εστιατόριο που ομνύει στην υψηλή ιαπωνική κουζίνα, αυτό το καλοκαίρι θα κάνει «στάση» στο πολυτελές ξενοδοχείο «CAVO TAGOO» προσφέροντας μια σπάνια γευστική εμπειρία με φόντο το Aquarium Bar των βραβευμένων κοκτέιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου, ο σεφ Γιάννης Λιόκας ανεβαίνει στην ταράτσα του νέου ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, στο κέντρο της πόλης. Και φέρνει μαζί του signature πιάτα όπως οι πατάτες στη θράκα με κρέμα από καμένο βούτυρο, σάλτσα μαύρης τρούφας και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε «στάχτη» λαχανικών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το φωτεινό αίθριο του καφέ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει αυτόν τον χειμώνα μεσογειακές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη. Πρωτότυπα αυγά ποσέ, λεπτοκομμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με πατατούλες φούρνου ή φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα; Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε τα πιάτα και γράφει την κριτική του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mε ένα λεπταίσθητο ρολόι στον καρπό, το Portofino Chronograph της ΙWC, αφηνόμαστε στην τελετή της παρασκευής ενός φλιτζανιού τσάι. Στοχαζόμαστε για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και το πόσο καλό κάνει στη συνολική λειτουργία του μυαλού και του σώματός μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο μενού του σεφ Henri G μάς μεταφέρει κατευθείαν στη γαλλική επικράτεια της γεύσης. Ταρτάρ τόνου, μυλοκόπι κονφί ή φιλέτο με καραμελωμένη σάλτσα. Κρατήστε δυνάμεις για τη μους σοκολάτας με φράουλες και το παγωτό γιαούρτι με μάνγκο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τα δοκίμασε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχαρίσια πλευρά μπρεζέ ή μήπως την τέλεια υφή του ριζότο με ταρτούφο; Μην ξεχάσετε το τιραμισού συνδυασμένο με ναπολιτάνικο εσπρέσσο. Ο Δημήτρης Κιούσοπουλος δοκίμασε την κουζίνα του εστιατορίου που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου NEW HOTEL και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λέλουδα και ζεϊμπέκικο ή πικάντικο τόνο tataki με ψητό foie-gras; Πηγαίνει κανείς στο «YTON» για να ακούσει τον Νίκο Βέρτη ή για να φάει σούσι; Ενδέχεται να συνδυάσει και τα δύο. Ο Βασίλης Δημαράς περιορίστηκε στη γευσιγνωσία και γράφει τις εντυπώσεις του από τον κατάλογο που επιμελήθηκε ο σεφ Take. Προσοχή στα αξιόλογα κοκτέιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε ως ο καλύτερος έλληνας σομελιέ για το 2020. Στον απόηχο της διάκρισής του, μίλησε στον Κίμωνα Φραγκάκη για τις προμήθειες που αξίζει να κάνουμε για την κάβα μας, για το χύμα και για τη δυνατότητα της χώρας μας να παράξει «μεγάλα κρασιά» καθώς και για το πόσο δύσκολο είναι να αξιολογείς ένα κρασί με... κλειστά τα μάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής του εκλεκτού ουίσκι Δημήτρης Μότσος μαζί με τον connaisseur και γευσιγνώστη Αλέξανδρο Σουρμπάτη δοκίμασαν πέντε από τα καλύτερα ουίσκι του πλανήτη: Από την Ιρλανδία ως την Ιαπωνία και φυσικά τη Σκωτία. Το «ταξίδι» ξεκίνησε με την πρώτη κιόλας γουλιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ ταξίδεψε ως την πατρίδα του Chivas Regal, γνώρισε νέα πρόσωπα και μυήθηκε σε μοναδικές προκλήσεις. Είναι από εκείνες τις φορές που παραδέχεσαι πως ένα αυθεντικό ουίσκι σού προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν το μόνιμο ησυχαστήριο του Χέμινγουεϊ όταν επισκεπτόταν την βόρεια Ισπανία. Το άγαλμά του σου γνέφει όταν κάθεσαι στο μπαρ. Τούτο το καφέ είναι σαν χρονοκάψουλα που μεταφέρει τους θαμώνες στη δεκαετία του '20.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close