Πώς να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο εν μέσω πανδημίας και καραντίνας; Με ένα αφρώδες, ροζέ και παγωμένο. Ο «Άγιος» θέλει τη φυσαλίδα του. Από 11 ως 57 ευρώ. Επιλέγει ο Κίμων Φραγκάκης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν ήταν μεγαλύτερη, θα ήταν επαγγελματική γι αυτό και λέγεται Pro. Ήδη όμως, παρά το μικρό της μέγεθος ζυγίζει 20 κιλά, είναι απίστευτα στιβαρή και φτιάχνει σοβαρό espresso, όπως θα περιμένατε να πιείτε σε ένα καλό καφέ του Μιλάνου απ'όπου κατάγεται.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To Κora Bakery άνοιξε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και η φήμη του εξαπλώνεται. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κλασικά αρτοποιεία. Καρβέλια από προζύμι, αφράτες focacce και βιενουαζερί -ζημιά. Θα βρείτε μέχρι και ψωμί με σοκολάτα και μέλι. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eίναι μεγάλα. Πραγματικά μεγάλα και χειροποίητα. Φτιαγμένα από χαρούπι, ένα κλασικό super food της Μεσογείου. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, στο νέο του project, «Η Χαρουπιά», φτιάχνει σουβλάκια με γεύσεις από το Μεξικό, το Ντουμπάι και τη Συρία και με αρκετές πρώτες ύλες από το Λασίθι. Ναι, έρχονται στο σπίτι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αναγκαστικά, δεν θα την χαρούμε έξω. Από την ασφάλεια του σπιτιού μας, όμως, μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομψό δείπνο για δύο, ειδικά φτιαγμένο από την ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βουτυρένια και «σατανικά». Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς «πειράζει» την κλασική έννοια του τοστ και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό. Αν λερωθείτε δεν πειράζει, η απόλαυση συγχωρεί τα πάντα. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και μας προτείνει ποια να διαλέξουμε οπωσδήποτε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σας αρέσει το ψάρι, αλλά δεν ξέρετε πώς να το μαγειρέψετε; Φοβάστε ότι θα μυρίσει το σπίτι ή ότι είναι μπελαλίδικη διαδικασία να βγάλετε τα λέπια του; Εχουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ψάρι χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Παγκρατίου, το νέο Cultivos (άνοιξε στις αρχές Δεκεμβρίου) προσφέρει ποιοτικούς καφέδες, καθώς και χειροποίητα σνακ για το δρόμο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το κέικ καρότου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φορώντας ένα απλό t-shirt και παντόφλες; Τι πειράζει! Ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας προσκαλεί στο νέο κανάλι του στο YouTube με χαλαρή διάθεση και άφθονες ιδέες για μαγείρεμα. Δοκιμάστε το στο σπίτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας ξεχάσουμε τα κλασικά κωκ που τρώγαμε μικροί. Στο Κολωνάκι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο παίζει με τις γεύσεις και δημιουργεί θαυμαστές μινιατούρες. Εκμέκ, τιραμισού, κέικ σοκολάτας, με βατόμουρα ή με κρέμα από ψητό αχλάδι, αυτά τα κωκ είναι εντελώς sui generis. Τώρα με νέο chef patissier, τον Μανώλη Στήθο, με προϋπηρεσία στο Funky Gourmet.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το Andro και το Chivas - The Blend προσκάλεσαν 30 aficionados σε μια τελετή μύησης στα μυστικά του ουίσκι. Από την άνεση του σπιτιού του, ο Γιάννης Σκορδάς παρέλαβε το δικό του Chivas Box, και με την καθοδήγηση του Chivas Ambassador στην Ελλάδα, Μιχάλη Καγιάννη, και του εκδότη του Andro, Κίμωνα Φραγκάκη, έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η μυρωδιά τους σου σπάει τη μύτη. Δεν γίνεται να τους αντισταθείς. Βουτύρου, με σοκολάτα, με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Brioches, croissants, pains au chocolat, danish και λοιπές κολασμένες ζυμαρένιες λιχουδιές. Επιλέγουμε τα καλύτερα μαγαζιά στην πόλη για γευτείτε αυθεντικά κρουασάν και τα... ξαδερφάκια τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top