Με την ποιητική λιτότητα και αναλλοίωτη ομορφιά του ρολογιού Portofino της IWC στον καρπό, απολαμβάνουμε μια κούπα διπλό espresso. Από σήμερα τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ ξαναμπαίνουν στην καθημερινότητά μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δέκα "πριβέ" μπαλκόνια ανοίγουν με θέα το Μικρολίμανο. Στο πιάτο, λαχταριστά burger σφυρίδας και ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας. To Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου μάς περιμένει ξανά από τις 25 Μαΐου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καμία σχέση με το κομψευόμενο κουταλάκι. Το χωνάκι αφήνει τη γλώσσα ελεύθερη να έρθει σε επαφή τρίτου τύπου με το ψυγμένο νέκταρ. Aνάμεσα σε σένα και τη δροσερή γυναικεία σάρκα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με γαρίδες, μοσχάρι, λουκάνικο ή μήπως φαλάφελ; Η Ασία, η Κεντρική  Ευρώπη και το… βορειοελλαδίτικο μεράκι συναντιούνται σε ένα παραδοσιακό στενό της Θεσσαλονίκης, στο Thess Bao. Ο Δημήτρης Μότσος μας μυεί στον λαχταριστό κόσμο των bao buns και τα συνδυάζει με ονομαστά ελληνικά κρασιά. Ανατολίτικη μπουκιά και θεσσαλονικιώτικο συχώριο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός μαιτρ των γλυκών απολαύσεων μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή του για να φτιάξουμε ένα διαφορετικό κέικ. Το καλύτερο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ρέκτες ξέρουν την μακρόσυρτη απόλαυση που προσφέρει ένα εκλεκτό χειροποίητο πούρο. Με το αρρενωπό και άκρως «μαχητικό» Pilot's Watch Chronograph Spitfire της IWC στον καρπό, στοχαζόμαστε πάνω στην σαγήνη του δροσερού, γαλάζιου καπνού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με τι κουράγιο θα ανοίξουν ξανά τα αγαπημένα μας ιστορικά στέκια που μετρούν 50 και 100 χρόνια ζωής; Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες ζωντανών μνημείων της πόλης όπως το Au Revoir, το Galaxy, η Μαργαρώ, ο Πειναλέων, η ταβέρνα του Οικονόμου, και μας μετέδωσαν -ευτυχώς!- μια πρώτη νότα αισιοδοξίας, καθώς ετοιμάζονται να στήσουν ξανά τα παλιά τους τραπεζάκια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός pastry σεφ μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε στο σπίτι ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας. Εγγυημένη επιλογή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είχαν ιδιαίτερα γούστα; Ήταν εύκολοι στις διατροφικές τους προτιμήσεις; Διέτρεχαν κίνδυνο οι σεφ τους; Υπήρχε κάποιος από αυτούς που έτρωγε ανθρώπινο κρέας; Ενα αποκαλυπτικό βιβλίο για την αθέατη πλευρών των δικτατόρων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ψωμί έγινε το trend της καραντίνας. Οι περισσότεροι αποπειραθήκαμε να το φτιάξουμε στο σπίτι. Τα καταφέραμε; Τι μπορεί να πήγε λάθος; Ο σεφ Σπύρος Δημόπουλος, ένας μαιτρ της ζύμης, μάς δίνει τις συμβουλές του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αγαπάμε την ιταλική pasta, αλλά η δική μας απάντηση είναι τα σκιουφιχτά Κρήτης. Συνδυασμένα με κουνελάκι και πανσέτα, είναι το τέλειο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καταναλώσαμε αρκετό κρέας λόγω του Πάσχα. Καιρός να αρχίσουμε να κάνουμε λίγο αποτοξίνωση. Η συνταγή του σεφ Γιάννη Λιόκα είναι ό,τι πρέπει. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top