Ύψιστη πολυπλοκότητα, ενότητα ύφους, αλλά και εκλέπτυνση. Εδώ και 184 χρόνια ο οίκος Deutz υπηρετεί την τέχνη της σαμπάνιας. Πώς να αντισταθείς σε ένα καλοκαιρινό συμπόσιο μεταξύ φίλων ή στην πρώτη επίσημη περίσταση;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλοκαιρινό, δροσερό, αφρώδες, γλυκόπιοτο: ο καλύτερος συνδυασμός για ελαφριές καλοκαιρινές γκουρμεδιές και τα ηδονικά φρούτα της εποχής. Επί δύο αιώνες η Famiglia Zonin γράφει ιστορία με το prosecco της. Λευκό, ροζέ ή ημίγλυκο, όποιο κι αν διαλέξετε, θα κάνετε ένα ταξίδι στον κόσμο των κομψών φυσαλιδών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με περγαμηνές σε σημαντικά εστιατόρια του Λονδίνου, ο νέος Chef de Cuisine, Νίκος Λιόκας συνέθεσε το καλοκαιρινό μενού του GB Roof Garden με αυτοπεποίθηση, μακριά από ασφαλή, ξενοδοχειακά μονοπάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πολυτιμότερο χαβιάρι στον κόσμο της περίφημης ποικιλίας Beluga παράγεται πλέον και στην Ελλάδα από την εταιρία Thesauri σε μια υπερσύγχρονη φάρμα στην Άρτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα δίπλα στο κύμα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Τα θαλασσινά όπως οι σαρδέλες και οι καραβίδες στα κάρβουνα του Παπαϊωάννου είναι γεύσεις που παραπέμπουν στο καλοκαίρι. Τα απολαύσαμε μαζί με το αλμυρό και κοφτερό Ασύρτικο του Κτήματος Τέχνη Οίνου. Επιλέγει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μελωμένο αρνάκι, παλαμίδα πλακί ή ριζότο με σπανάκι και άνηθο για τους χορτοφάγους. Το εστιατόριο Rada, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Cove Paros στη Νάουσα της Πάρου, ποντάρει φέτος στη δημιουργική ματιά του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Τα πιάτα στηρίζονται σε παραδοσιακές συνταγές αλλά με μια σύγχρονη ματιά, ενώ τα υλικά βασίζονται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τataki από μοσχάρι Ιαπωνίας Hida Wagyu, λαβράκι nigiri ή τραγανό φύλλο nori με ταρτάρ από ψάρι ημέρας; Το open air Bar 8 στον 8ο όροφο της Μεγάλης Βρετανίας συνθέτει για το καλοκαίρι ασιατικές βραδιές γεύσης, με την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου Αστέριου Κουστούδη, μαζί με εκλεκτά κοκτέιλ, ζωντανή μουσική και DJ sets.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης παρά τη συρρίκνωσή του, παράγει όλο και καλύτερα -και ακριβότερα- κρασιά. Η Μαρία Νέτσικα επιλέγει οκτώ ετικέτες που πρεσβεύουν επάξια τη νέα, διεθνή οινική εποχή του νησιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι κρασί για τον μουσακά, τα γεμιστά, τις ψητές σαρδέλες και τις δροσερές σαλάτες μας; Τα καλοκαιρινά φαγητά θέλουν τους κατάλληλους οίνους. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τις κάβες Cellier.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο bistro της ομάδας του ξενοδοχείου Belvedere συνδυάζει τον ιταλικό χαρακτήρα στις γεύσεις με τον μυκονιάτικο σοφιστικέ μινιμαλισμό στον διάκοσμο. Κι όλα αυτά σε ένα ονειρεμένο σημείο του νησιού που το κύμα συναντάει το ηλιοβασίλεμα και την αρχή της νυχτερινής διασκέδασης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα δίπλα στο κύμα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Ένα πιάτο που συνδυάζει το comfort στη γεύση με την fine dining οπτική ενός αστεράτου σεφ, είναι τα ντολμαδάκια ψαριού του Κώστα Μπαμπαλίκη. Το απολαύσαμε μαζί με το γεμάτο φρεσκάδα Ήδυσμα Δρυός Chardonnay του Κτήματος Τέχνη Οίνου. Επιλέγει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φτιαγμένη από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια και αφού έχει υποστεί πενταπλή απόσταξη, η βότκα CÎROC είναι συνώνυμη της ηδύτητας, της φωτισμένης νύχτας και της εντατικής διασκέδασης. Ειδικά φέτος στη Μύκονο τιμάται δεόντως: Δεν είναι τυχαίο ότι το branding της δεσπόζει στο θρυλικό Scorpios και στο πολυσυζητημένο νέο καμπαρέ Lio.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top