Μ' ένα σνακ στο χέρι καθ'οδόν για τη δουλειά; Τρώγοντας σάντουιτς ή σουβλάκι σε μια χαλαρή βόλτα; Μην έχετε αυταπάτες: όχι μόνο δεν θα χάσετε έτσι θερμίδες, αλλά θα πάρετε κιόλας. Επιπλέον, είναι και αγενές, υποστηρίζει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της οινικής σκηνής. Γιατί είναι πορτοκαλί; Τι γεύση έχουν; Με ποια πιάτα μπορούμε να τα ταιριάξουμε και ποιες ετικέτες αξίζουν; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, λύνει όλες τις απορίες μας για τα πορτοκαλί κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο μερακλής Κώστας Τουλουμτζής (γνωστός από την Enoteca του Χαλανδρίου του 1993 με την κάβα των 7.000 φιαλών) δημιούργησε ένα χώρο όπου τα ντόπια προϊόντα παντρεύονται με τις καλύτερες ετικέτες οίνου της περιοχής. Ενα ζευγάρι καλοπερνάει με τη φιάλη του τρώγοντας με 50 ευρώ το πολύ. Το μαγαζί δείχνει το δρόμο και για άλλα country restaurants που στοιχηματίζουμε ότι θα ανοίξουν στο εγγύς μέλλον. Γράφει ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάντε τη διαφορά και αυτός ο καφές θα σας ανταμείψει. Έχει ως βάση τον εσπρέσσο, αλλά κρατάει περισσότερο. Μην τον μπερδέψετε με κάτι άλλο: δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ φίλτρου ή τον αποτυχημένο λούνγκο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κρασί του Μίκη Θεοδωράκη. Το κρασί του επίσημου δείπνου της ΠτΔ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επέλεξε τα δέκα κρασιά που έκαναν το μεγαλύτερο buzz μέσα στο 2021 και μας προτείνει να τα δοκιμάσουμε... χθες. Και του χρόνου, εις υγείαν!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες είναι πολύχρωμο, γιορτινό και αξίζει να το περπατήσετε -ή να βολτάρετε με πατίνι (!) όπως έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος: Απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικό καφέ illy και ψωνίζοντας δώρα για την οικογένεια και τους φίλους του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα της χρονιάς και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους αρμόζει. Ενα ντελικάτο δημιούργημα που ανεβάζει την κατηγορία «θαλασσινά» σε άλλη πίστα, είναι το χτένι Capesante Ionian Style του Άρη Βεζενέ. Το απολαύσαμε μαζί με το πιπεράτο και άκρως αρωματικό Ντρούμο του Κτήματος Κυρ Γιάννη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα πολύτιμα μαύρα και φαιοπράσινα «μαργαριτάρια» της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή οξυρρύγχων και την παραγωγή χαβιαριού, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και στολίζουν και τα δικά μας εορταστικά τραπέζια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ισορροπημένος, με στρογγυλή γεύση, επίγευση που διαρκεί, μεθυστικά αρώματα και σε συσκευασία που διατηρεί τον 100% arabica καφέ αυτό αναλλοίωτο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον δοκίμασε κρύο και ζεστό, με γάλα ή χωρίς, σε επιλεγμένα espresso bars στον Πειραιά, στην Αγία Παρασκευή και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Απολαύστε γιορτινά μενού και brunch στα εστιατόρια Pelagos και Mercato. Λικνιστείτε στο πάρτι του Avra Bar πίνοντας ευφάνταστα κοκτέιλ ή κάντε αναζωογονητικές θεραπείες  στο spa του ξενοδοχείου. Ως και για τα παιδιά έχουν προβλεφθεί διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αυτές οι γιορτές μπορούν να γίνουν ξεχωριστές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχάστε τα... προφανή γλυκά και τα λουλούδια. Καλύτερα να πρωτοτυπήσετε όταν σας καλέσουν σε ένα εορταστικό δείπνο. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει μια θαυμαστή γκάμα επιλογών: εκλεκτά κρασιά, γλυκόπιοτα αποστάγματα, αλλά και σοκολατάκια, τρούφες και ελληνικό χαβιάρι. Καλή διασκέδαση!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Απαλή γεύση ξηρών καρπών, πλούσιο άρωμα, νότες από σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα. Αυτός ο latte θα συνοδεύσει τις φιλικές σας μαζώξεις, τα απογεύματα των εορτών, μαζί με γλυκά και... χριστουγεννιάτικη ζεστασιά. Σας δίνουμε τη συνταγή για να τον φτιάξετε στο σπίτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top