Την μπύρα Μάμος την πίνεις, αλλά και την... ακούς. Η ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακή Ραδιοφωνία επανήλθε με νέο podcast τεσσάρων επεισοδίων, στο οποίο προβάλλονται σημερινοί δημιουργοί που ακολουθούν με πάθος το όραμά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαγωνισμός κοκτέιλ που διοργανώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου στον Φάρο στο ΚΠΙΣΝ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθούν τα ελληνικά αποστάγματα. Οι νικητές θα είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες που θα μπορούν να αναδείξουν στα κοκτέιλ τους την Ελλάδα στην παγκόσμια bar σκηνή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφουν οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας με το Αγιωργίτικο, αυτόν τον χαμαιλέοντα του τραπεζιού, να έχει την τιμητική του. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει τα δικά της Top-5 οινοποιεία και μας προτείνει τα κρασιά που πρέπει να προσέξουμε οπωσδήποτε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουμε φανταστεί ποτέ τι είδους άνθρωπος είναι ο γευσιγνώστης; Τι τον ωθεί να μας μιλάει για τα κρασιά που έχει δοκιμάσει; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το καθήκον και την ιδεολογική τοποθέτηση των επαγγελματικών κριτικών οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάει καιρός που η Τήνος έχει αποσυνδεθεί από την εικόνα του θρησκευτικού τουρισμού, και μάλιστα τείνει να γίνει επικίνδυνα της μόδας. Απολαύστε τη, όσο αντέχει. Ο Νίκος Νυφούδης μάς ξεναγεί στα καλύτερα στέκια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό τα κλασικά κόκκινα κρασιά που έγινε γνωστή στην αρχή, η Κρήτη ανέβηκε επίπεδο και έγινε ένα οινικό success story ποντάροντας στη φινέτσα και στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών. H Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει τα δέκα καλύτερα και μας προτείνει με ποια φαγητά να τα συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tο Daios Cove και οι Clumsies δημιουργούν το 1ο The Summer Festival, μία διοργάνωση fine drinking και γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Moët Hennessy. Στις 28 και 29 Αυγούστου στην Κρήτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος παράγοντας καθορίζει την αξία ενός κρασιού; Το προσωπικό μας γευστικό λεξιλόγιο ή μήπως η αντικειμενική αλήθεια της χημείας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει τον μύθο της αντικειμενικής «ποιότητας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας, μέχρι τις καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχετε φάει στη ζωή σας. Ο Πέτρος Δεμερτζής γράφει πού θα τα βρείτε στην Αστυπάλαια. Γκαραντί επιλογές!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μύκονος, Λευκάδα, Ανάφη, Λειψοί και Κως. Τα έχουμε καταγράψει στο μυαλό μας ως τόπους διακοπών, αλλά έχουν να μας προσφέρουν και εξαιρετικές οινικές απολαύσεις. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει ποια κρασιά να δοκιμάσουμε αν βρεθούμε σε κάποιο αυτό αυτά τα νησιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάζοντας συνεχώς κρασιά άλλο δεν κάνουμε από το να προσθέτουμε γνώση, εμπειρία και μια μορφή απομυθοποίησης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αξία της αέναης δοκιμής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λευκό, ροζέ ή ακόμη και κόκκινο; Με πόσο αλκοόλ και τι συνοδευτικά; Επιλέγουμε τα αφρώδη ή όχι; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας βοηθάει να διαλέξουμε τα κρασιά που θα μας κάνουν παρέα στη θάλασσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top