Πιο δημοφιλή

Βουτυρένια και «σατανικά». Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς «πειράζει» την κλασική έννοια του τοστ και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό. Αν λερωθείτε δεν πειράζει, η απόλαυση συγχωρεί τα πάντα. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και μας προτείνει ποια να διαλέξουμε οπωσδήποτε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φορώντας ένα απλό t-shirt και παντόφλες; Τι πειράζει! Ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας προσκαλεί στο νέο κανάλι του στο YouTube με χαλαρή διάθεση και άφθονες ιδέες για μαγείρεμα. Δοκιμάστε το στο σπίτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας ξεχάσουμε τα κλασικά κωκ που τρώγαμε μικροί. Στο Κολωνάκι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο παίζει με τις γεύσεις και δημιουργεί θαυμαστές μινιατούρες. Εκμέκ, τιραμισού, κέικ σοκολάτας, με βατόμουρα ή με κρέμα από ψητό αχλάδι, αυτά τα κωκ είναι εντελώς sui generis. Τώρα με νέο chef patissier, τον Μανώλη Στήθο, με προϋπηρεσία στο Funky Gourmet.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η μυρωδιά τους σου σπάει τη μύτη. Δεν γίνεται να τους αντισταθείς. Βουτύρου, με σοκολάτα, με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Brioches, croissants, pains au chocolat, danish και λοιπές κολασμένες ζυμαρένιες λιχουδιές. Επιλέγουμε τα καλύτερα μαγαζιά στην πόλη για γευτείτε αυθεντικά κρουασάν και τα... ξαδερφάκια τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν σε ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια. Υποκατάστατο μεν, αλλά έρχονται εκείνα σε εμάς. Επιλέξαμε οκτώ από τα καλύτερα της πόλης που έχουν διαμορφώσει αναλόγως το μενού τους έτσι ώστε να χαρούμε την αλλαγή της χρονιάς με γεύση και αισιοδοξία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιδανικό για δώρο, αλλά και για δική μας ευχαρίστηση: Η καλαίσθητη συσκευασία περιλαμβάνει το κορυφαίο ελληνικό αυγοτάραχο, ένα βαζάκι με τρίμμα αυγοτάραχου (ιδανικό για να απογειώσει μια απλή μακαρονάδα) και ένα εξαιρετικό θαλασσινό αλάτι, την αφρίνα Fleur de Sel, που συλλέγεται παραδοσιακά στη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αγαπημένα πρόσωπα γευόμαστε εκλεκτά αλλαντικά και τυριά. Βρέχουμε τον ουρανίσκο με ευγενή κρασιά και αφρώδεις οίνους. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τις γλυκές απολαύσεις. Ας ζήσουμε αυτές τις ημέρες όπως μας αξίζει: Με λίγη πολυτέλεια και περισσότερη αισιοδοξία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλαμάκι χοιρινό και σουτζουκάκι σαλονικιώτικο. Τίμιο κρέας, αφράτη πίτα, χωρίς πατάτες. Μικρά και αυθεντικά σουβλάκια, όπως πρέπει να είναι. Τα δοκιμάσαμε πρώτοι και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν μπορούμε να πάμε στο πιο Χριστουγεννιάτικο ξενοδοχείο της Ελλάδας λόγω της καραντίνας. Μπορεί όμως να έρθει κάτι από τη μαγεία της Μεγάλης Βρεταννίας σε εμάς. Επιλέγουμε το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα μας ετοιμάσει η δημιουργική ομάδα του ξενοδοχείου και τα απολαμβάνουμε από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επιλέγουμε αυθεντικά ελληνικά αλλαντικά από την Κερκίνη ως τη Μάνη, και τα παντρεύουμε με ντόπια τυριά, ΠΟΠ κρασιά και ζεστή διάθεση, σε ένα προεορταστικό τσούγκρισμα - τσιμπολόγημα. Μοιραστείτε χαλαρές στιγμές με τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα συνδυάζοντας γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Μας αξίζει να υποδεχτούμε τον χειμώνα αισιόδοξα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κολασμένα σοκολατένια ή βουτυρένια κρουασάν, αλλά και αλμυρές γεύσεις όπως η ξεχωριστή σπανακόπιτα και η εύγεστη λουκανικόπιτα. Άλλο ένα μαγαζί στα μέρη μας που πετυχαίνει γαλλικού επιπέδου βιενουαζερί. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η καλύτερη ιδέα για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα έστω και εν μέσω πανδημίας. Γευτείτε το σπάνιο άρωμα ενός εκλεκτού τσαγιού μαζί με λαχταριστά επιδόρπια και μια μεγάλη ποικιλία από κέικ και μπισκότα που θα σας ετοιμάσει η δημιουργική ομάδα της Μεγάλης Βρεταννίας. Κι όλα αυτά στο σαλόνι σας σε πολυτελή συσκευασία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top