Πιο δημοφιλή

Εμπνευσμένο από το ιδεώδες του Επικούρειου Αγαθού, το νέο πρότζεκτ του nomad chef, Ανδρέα Λαγού, το tagathon.com, γίνεται ο «ύμνος» των αγνών αγαθών της ελληνικής γης και μάλιστα από μικρούς παραγωγούς. Ερχονται στο σπίτι σας σε καλαίσθητα κουτιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πρόκειται περί σοβαρής παρανόησης. Το χρυσαφένιο, τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά τοστ γίνεται μόνο στο τηγάνι. Σας δίνουμε όλα τα tips για το πώς φτιάχνεται, με ποια υλικά και σε πόσο χρόνο. Ξεχάστε την τοστιέρα σας για πάντα, είναι μια άχρηστη συσκευή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Την Καθαρή Δευτέρα, στρώσαμε το καρό ύφασμα στη χλόη και καθίσαμε να γιορτάσουμε την έλευση της Σαρακοστής. Είναι όμορφο να κρατάς την παράδοση με απλές λιχουδιές σαν κι αυτές που έφτιαχναν οι μανάδες μας τέτοιες ημέρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι αφράτα, κόβονται στη μέση και σερβίρονται με την γέμιση φόρα παρτίδα, πράγμα που τα κάνει να δείχνουν sexy. Ο Βασίλης Δημαράς επιλέγει τα πέντε μαγαζιά που μπορούμε να απολαύσουμε τα καλύτερα sandos.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Poulette σημάινει κοτούλα στα Γαλλικά και χρησιμοποιείται χαϊδευτικά, όπως το « κοκόνα μου». Είναι όμως και ένα ολοκαίνουριο ζαχαροπλαστείο κοντά στην Αγία Παρασκευή, που ομνύει στη βουτυράτη πατισερί. Η Ηρα Σινιγάλια το ανακάλυψε και γράφει τις εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πού βρίσκει τα πιο σπάνια μανιτάρια; Από πού αγοράζει ψαγμένα ασιατικά προϊόντα και σε ποιον... Ινσταγκραμικό φούρνο παραγγέλνει το ψωμί του; Ο στυλάτος mixologist Αλέξανδρος Γκικόπουλος μοιράζεται μαζί μας τις μυστικές διευθύνσεις του για πρωτότυπα καλούδια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δελεαστικά burgers με χειροποίητα μπριοσένια ψωμάκια, σοβαρές πίτσες και ολίγα ζυμαρικά. Ανερυθρίαστα comfort επιλογές από τον σεφ του πετυχημένου Wine Bar της Μαυρομιχάλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στρουμπουλά καρβέλια, λαχταριστά γλυκά, πανετόνε με εσπεριδοειδή, αφράτα κρουασάν. Σε αυτόν τον μπουτίκ φούρνο στα Ιλίσια το ψωμί (και οι λοιπές ομορφιές) είναι γεμάτα ψύχα και ψυχή. Γράφει η Ήρα Σινιγάλια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επιλέγουμε value for money, χρυσαφένια αρτοσκευάσματα και βιενουαζερί, και τα παντρεύουμε με ελληνικό μέλι, ζουμερές μαρμελάδες ή θρεπτικό ταχίνι, σε ένα πρωινό στο κρεβάτι. Απολαύστε με το έτερον σας ήμισυ το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού και η μέρα θα σας χαμογελάσει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To Κora Bakery άνοιξε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και η φήμη του εξαπλώνεται. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κλασικά αρτοποιεία. Καρβέλια από προζύμι, αφράτες focacce και βιενουαζερί -ζημιά. Θα βρείτε μέχρι και ψωμί με σοκολάτα και μέλι. Ο Βασίλης Δημαράς τα δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eίναι μεγάλα. Πραγματικά μεγάλα και χειροποίητα. Φτιαγμένα από χαρούπι, ένα κλασικό super food της Μεσογείου. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, στο νέο του project, «Η Χαρουπιά», φτιάχνει σουβλάκια με γεύσεις από το Μεξικό, το Ντουμπάι και τη Συρία και με αρκετές πρώτες ύλες από το Λασίθι. Ναι, έρχονται στο σπίτι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αναγκαστικά, δεν θα την χαρούμε έξω. Από την ασφάλεια του σπιτιού μας, όμως, μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομψό δείπνο για δύο, ειδικά φτιαγμένο από την ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top