Ο Γιάννης Σκορδάς περιγράφει την εμπειρία του στο Άγιο Όρος. Σαν μια έξοδο από το περίκλειστο κόσμο του ιού και της καραντίνας (άλλωστε στο Όρος τα μέτρα δεν τηρούνται... ευλαβικά). Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο αλλά και ένα εσωτερικό ταξίδι, που σύστησε στον αρθρογράφο μας το «ορθόδοξο mindfulness».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μήπως να σκεφτούμε το πραγματικό νόημα του γνωστού Καβαφικού ποιήματος; Ο νόμος της ζωής δεν πρέπει να είναι η χαμέρπεια, αλλά το φως, η διαύγεια και η καθαρότητα των προθέσεών μας. Δεν χρειάζεται να γίνουμε οι καλύτεροι, αλλά να μείνουμε αυθεντικοί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ειδικοί λένε για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις. Προσοχή όμως: μην το παρακάνετε γιατί τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά. Υπομονή μέχρι να το ρίξετε στις κραιπάλες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός του RunningNews.gr και δεινός τριαθλητής, μοιράζεται μαζί μας τα fitness μυστικά του. Μας εξηγεί πως η κόρη του με σύνδρομο Down, είναι το κίνητρό του. Θυμάται τί του λείπει αυτή την περίοδο, παραδέχεται πως έχει κατεβάσει και ο ίδιος ρυθμούς και μας προτείνει τί πρέπει να κάνουμε για να σηκωθούμε από τον καναπέ μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο υπαρξιστής φιλόσοφος και συγγραφέας πέθανε σαν σήμερα, 15 Απριλίου 1980. Ποια ήταν η σχέση του με το σεξ; Ο ίδιος θεωρούσε την πίστη στα ερωτικά μια συντηρητική συνήθεια της αστικής τάξης και είχε πλήθος από ερωμένες -έστω κι αν αντιπαθούσε τη διείσδυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Ερίκ Καντονά έκανε το θαύμα του. Το «The United Way» είναι ένα νέο ντοκιμαντέρ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που φέρει την υπογραφή του 54χρονου γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή σε συνεργασία με τον Mat Hodgson, την Dazzler Media και το Sky. Μέσα από τη δική του αφήγηση, τις πρωτότυπες συνεντεύξεις μεγάλων αστέρων της ομάδας, αλλά και το αρχειακό υλικό με τις μεγάλες στιγμές του κλαμπ, ο Καντονά δείχνει πόσο ιδιαίτερο είναι να είσαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ και πατέρας του διαδόχου Καρόλου, πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1921, ωστόσο δεν διατηρούσε στενούς δεσμούς με την Ελλάδα. Μέσα από αποσπάσματα μιας παλιότερης συνομιλίας μας με τον ειδικό σε θέματα Royalty, Βασίλη Κουτσαβλή, ανιχνεύουμε τη σχέση του εκλιπόντος με την χώρα μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στις 6 Απριλίου του 1896, σαν χθες, αναβίωσαν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έπειτα από 1.500 χρόνια απαγόρευσής τους. Ο Βασίλης Χαρίτος μάς ξαναθυμίζει μικρές, αθέατες πτυχές εκείνων των αγώνων και τη σημασία που είχαν για τη χώρα μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν 4 Απριλίου του 1968, όταν ο Dr Martin Luther King Jr  πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του δωματίου του, στο Lorraine Motel, στο Μέμφις του Τενεσί. Ο δολοφόνος συνελήφθη, αν και για χρόνια υπήρχε η υπόνοια πως τη «δουλειά» την είχε κάνει το FBI. Γράφει ο Βασίλης Χαρίτος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ανεξάρτητες, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Οι αγαπημένες μας γάτες αξίζουν να έχουν ένα ανάλογο όνομα. Η λίστα που σας προτείνουμε θα σας δώσει ιδέες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mπορεί να μην γίνουμε ποτέ πρωταθλητές και να μην αποκτήσουμε σώμα «φέτες», αλλά ο κορωνοϊός μας έκανε ένα καλό: βγήκαμε από το καβούκι του σώματός μας. Αλήθεια, θεωρείται προπόνηση το περπάτημα και πόσο καλό κάνει στην υγεία μας;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιστορίες από τα παλιά με τον Βασίλη Χαρίτο να θυμάται τότε που συνεργάστηκε με την ομάδα της Peugeot για τις λεπτομέρειες της διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις, κάτι που αποδείχθηκε απείρως δύσκολο λόγω των γαλλικών του. Φευ, τα καλλίγραμμα πόδια της δασκάλας γαλλικών είχαν πιο ενδιαφέρον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top