Πιο δημοφιλή

Ο Κύπριος καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στο εξωτερικό μίλησε στο Andro για το έργο του που είναι πιο σημερινό από ποτέ λόγω της COVID-19. Η απώλεια της σωματικής επαφής, η επιβολή των likes στα social media και τι σημαίνει να είσαι πολίτης του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γυναίκες, αυτοκίνητα, παιχνίδια, σπίτια. Θυμόμαστε αυτή την ιδιαίτερη μορφή ηθοποιού που πέθανε σαν σήμερα, 24 Ιουλίου 1980. Υπήρξε ανέκαθεν ένας πολύ βιαστικός, νευρωσικός και καταθλιπτικός άνθρωπος. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σήμερα κλείνει τα 85 του χρόνια. Πρωταγωνιστής που δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από τους ρόλους που έπαιξε ωστόσο πάντοτε ξεχώριζε. Εν τέλει, μια ολότελα χαρακτηριστική φιγούρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η Κάλλας, ο Μινωτής, ο Κουν και τα μαγειρευτά της Κάκιας», ο αξιόλογος δημοσιογράφος θυμάται παραστάσεις στην Επίδαυρο και γλέντια στην ταβέρνα του Λεωνίδα. Αναπολεί τα χρόνια της Ελευθεροτυπίας, αλλά και ασκεί κριτική στη σημερινή δημοσιογραφία, όντας πλέον, Διευθυντής Ραδιοφωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια εκρηκτική συνέντευξη: Ο ιδιοσυγκρασιακός «Ρενουάρ» φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το Andro και έκανε τη «σούμα» των 50 ετών του, από τα καλλιτεχνικά του απωθημένα ως τις πολιτικές του εμμονές. Φιλική συμβουλή: φορέστε κράνος, καθώς θα διαβάζετε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αινιγματική σαν γάτα Αγκύρας. Η ομορφιά της ήταν σχεδόν συγκινητική. Μπορεί η ίδια να μην ενδιαφέρθηκε για την εικόνα της, αλλά έγινε επίκεντρο των σοφιστικέ αντρικών ονείρων. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους της αρχιτεκτονικής ξεδιπλώνει στο Andro σημαντικές πτυχές της ζωής του. Ο κορωνοϊός, η Αθήνα, οι δάσκαλοί του, οι νέοι αρχιτέκτονες, τα παιδικά του όνειρα και η σχέση του με την μεταφυσική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η πανέμορφη Κύπρια ηθοποιός αφηγείται την ζωή της στο Andro. Πώς έκλεψε την καρδιά του σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο και πώς είναι να δουλεύει δίπλα σε έναν χολιγουντιανό σταρ σαν τον Τζουντ Λο. Η μητρότητα, τα επόμενα σχέδιά της και ο έρωτας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενάμισης αιώνας έχει περάσει από τότε που πέθανε ο Σίγκμουντ Φρόυντ και η ψυχανάλυση αντέχει. Έγινε καρικατούρα, εκλαϊκεύτηκε, αλλά τούτος ο επισκέπτης του σκότους παραμένει ενεργός. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συγγραφέας που έλεγε για τον εαυτό του: «Είμαι ένας άνθρωπος που υποφέρει και γράφει για να υποφέρει περισσότερο». Αντιφατικός όπως όλοι οι σπουδαίοι. Σταρ και χολερικός ταυτόχρονα. Καταθλιπτικός, αλλά και αγαπημένος ρεπόρτερ του Life. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Kι όμως, δεν είναι ψέμα: ο μυθομανής αριστοκράτης ήταν αληθινό πρόσωπο και γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 300 χρόνια (11 Μαΐου 1720). Πώς έγινε το συνώνυμο του ψέματος και στις μέρες μας έδωσε το όνομά του σε ένα είδος ψυχικής διαταραχής. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο κορωνοϊός, η σχέση της με την Γερμανία, η μητρότητα, το θέατρο ως καθημερινή δημιουργία, η απόφασή της να γίνει vegetarian. Μια μεστή συνέντευξη της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Βολιώτη στην Μία Κόλλια και το Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top