Πιο δημοφιλή

Όμορφη και πολύτιμη σε βαθμό... εξοργιστικό. Ενα μπιμπελό ύψους 1,61 μ. Οσκαρική και πολιτικοποιημένη, απόμακρη και ποθητή. H κάποτε λολίτα (κλισέ που της προκάλεσε ουκ ολίγους πονοκεφάλους) έκλεισε τα 40. Υποκλίνεται στη χάρη της ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τουρίστας ή αυθεντικός περιηγητής; Ο συγγραφέας Γιώργος Κυριακόπουλος μοιράζεται μαζί μας τα πολύχρονα ταξίδια του στο Αιγαίο και μας παρουσιάζει την άλλη του ομορφιά. Οι φωτογραφίες του από ερειπωμένα σπίτια και υποστατικά δημιούργησαν το λεύκωμά του «Αρχαιολογία του χθες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι τη χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Κλοντ Σαμπρόλ, λέγοντας μάλιστα «πουτάνας» αντί για «πόρνης». Και το εννοούσε ως έπαινο. Τωόντι, η Μπεάρ έχει τις χυμώδεις καμπύλες μιας Druuna. Και στα 58 της παραμένει ένας εθνικός θησαυρός για τη Γαλλία. Χώρια που, επιπλέον, έχει και λίγο ελληνικό αίμα. Υποκλίνεται στο μεγαλείο της, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενας από τους πιο cool τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού μιλάει στο Andro για το ελληνικό #metoo, την πανδημία και τα μπερδέματα στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Απόμακρη και μαζί υπερσεξουαλική -όταν εκείνη το θέλει. Η σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι υπήρξε μια από τις πιο ποθητές γαλλίδες ηθοποιούς. Υποκλίνεται ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια από τις επιδραστικότερες μπάντες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Kι όμως, δίχως την επιρροή του πολυμήχανου Αndy Warhol και την παρουσία τους στο φημισμένο Factory, δύσκολα θα μπορούσαν να είχαν χτίσει τον κατοπινό μύθο τους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς φωτογράφους που έχει αποτυπώσει με ποιητική ειλικρίνεια τις αθέατες πλευρές της πρωτεύουσας. Με αφορμή το βιβλίο του «Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από μια φωτογραφία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις μιλάει στο Andro γι' αυτό που εκείνος θεωρεί φωτογραφία, απεικόνιση της στιγμής και κάδρο της καθημερινότητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επί 20 χρόνια διηύθυνε το ένθετο «Βιβλία» του Βήματος. Το πρώτο που εμφανίστηκε στον ημερήσιο Τύπο της Ελλάδας. Ενας εμβριθής και κοσμοπολίτης δημοσιογράφος. Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Όταν έπεσα στο μελανοδοχείο» από τις εκδόσεις Πόλις, μιλάει στο Andro για τον Λαμπράκη, τον Ψυχάρη, την κρίση του Τύπου, την κριτική βιβλίου, το αγαπημένο του Παρίσι και την πάλαι ποτέ αίγλη του κέντρου της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έλαβε το βάπτισμα του πυρός με την εμφάνισή του στις «Αγριες Μέλισσες». Ανήκει στην εκλεκτή ομάδα του Bespoke Athens. Ο Νικόλας Πολίτης φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro και μας μιλάει για τη σχέση που έχει το στυλ με την ηθοποιία, τον ρόλο του... κορωνοϊού που πρόκειται να παίξει και το ελληνικό #metoo.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

20 χρόνια μετά την ερμηνεία της στο A Beautiful Mind που της χάρισε το Όσκαρ, παραμένει εκθαμβωτική και -όσο μας αρέσει- απόμακρη. Εύθραυστη και συνάμα σκοτεινή. Πρόσωπο που δεν το ξεχνάς για την πλαστικότητα των χαρακτηριστικών του. Η Τζένιφερ Κόνέλι στα 51 της, έχοντας ήδη 30 χρόνια εμπειρίας στα φώτα της δημοσιότητας, είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν από λίγες ημέρες γιόρτασε τα 56α γενέθλιά της. Το πρώην σουπερμόντελ έκανε δώρο στον εαυτό της και σ' εμάς μια άκρως αισθησιακή φωτογράφιση για την τσέχικη Vogue. Τύφλα να έχουν οι πιτσιρίκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια είναι η απόμακρη «Κώμη», ο τόπος που ορίζει το πρώτο μυθιστόρημα του Θοδωρή Πανάγου; Τι σχέση έχει με τον χαοτικό κόσμο των social media και με την «κανονική» Ελλάδα; Ο αινιγματικός συγγραφέας μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη για τις γλώσσες που επινοεί, το νόημα της ζωής και την ανάγκη του ανθρώπου για ζεστασιά και ελευθερία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top