Andro Top 5

Ο 84χρονος Ρίντλεϊ Σκοτ φτιάχνει μια ταινία που σε καταπίνει και σε παρασύρει κι ας αναφέρεται στη Γαλλία του 14ου αιώνα. Κι όμως, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τον κλοιό της πολιτικής ορθότητας. Ο σκηνοθέτης Ελισσαίος Βγενόπουλος είδε την ταινία και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Την περιμέναμε καιρό αυτή την ταινία με πρωταγωνιστή τον «πολύ» Τιμοτέ Σαλαμέ και αποδείχθηκε πως ο Denis Villeneuve έφτιαξε ένα μπλογκμπάστερ με διανοουμενίστικο μανδύα που θα κοντραριστεί με το Star Wars και το Game of Thrones. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης την είδε και γράφει γιατί περίμενε κάτι περισσότερο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O Διευθυντής του Ακαδημαϊκού Ορχηστρικού Προγράμματος και Μουσικός Ακαδημαϊκός Διευθυντής του El Sistema στη Βενεζουέλα, Andrés David Ascanio Abreu, μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη συναυλία που θα δώσουν τη Δευτέρα (18/10) στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και τη λατρεία που έχει για την ελληνική πρωτεύουσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ακόμη και στις μέρες μας παραμένει μια ιερή μορφή για τους Γάλλους. Γόης, πολιτικοποιημένος και ηθοποιός υψηλού υποκριτικού ταλέντου, ο Μοντάν σημάδεψε με την παρουσία του μια ολόκληρη εποχή. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου 1921. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσοι τηλεθεατές ανά τον κόσμο έχουν ταυτιστεί με τους ανθρώπους του περιθωρίου που αναδεικνύει το Squid Game; Ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς του Netflix ήθελε να κάνει μια ευθεία κριτική στον καπιταλισμό και φαίνεται πως το πέτυχε. Γράφει ο σκηνοθέτης Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια σπάνια περίπτωση ηθοποιού και ανθρώπου. Κατασταλαγμένη, με ένα ιδιαίτερο φως να την περιβάλλει. Η Μία Κόλλια την συνάντησε με την ευκαιρία της παράστασης «Έξι φορές» στην οποία πρωταγωνιστεί και η συζήτησή τους εξελίχθηκε σε μια βαθιά υπαρξιακή αναζήτηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο ντοκιμαντέρ «Building Bastille» φέρνει στο φως άγνωστα γεγονότα που αφορούν την Opera Bastille, η οποία εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουλίου 1989. Μέχρι να συμβεί, όμως, αυτό χρειάστηκε να περάσει η κατασκευή της από χίλια μύρια κύματα. Συμβαίνει και εις Παρισίους. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενας από τους πλέον αμφιλεγόμενους σολίστες των καιρών μας, ο διάσημος «Πόγκο», εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε το πρόγραμμα και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε «δαιμονικά» ταλαντούχος. Από την ποίηση έως τον κινηματογράφο και από τη ζωγραφική έως τη δημιουργία μπαλέτου. Ένας περιώνυμος δανδής σε διαρκή αναζήτηση του έρωτα. Πέθανε σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου 1963. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτό, λοιπόν, ήταν το τέλος του αγαπημένου μας υπερπράκτορα; Ή, μήπως, οι παραγωγοί του franchise μάς ετοιμάζουν εκπλήξεις; Σταχυολογούμε τα δεδομένα και τις πιθανότητες και εξετάζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε ο Bond να επιστρέψει στην οθόνη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μεταξύ του άγχους που δημιουργεί το ξεδίπλωμα μιας καθημερινής σειράς και του πλεονεκτήματος να στηρίζεται το σενάριο σε ένα βιβλίο, η δημοφιλής σειρά «Σασμός» προσπαθεί να υπερβεί τα στενά τηλεοπτικά μέτρα. Γράφει ο σκηνοθέτης Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπιτέλους, η συναυλιακή κανονικότητα επανέρχεται στη Νέα Υόρκη με ένα πρόγραμμα γεμάτο υποσχέσεις. Μεταξύ των σπουδαίων καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν θα είναι ο διάσημος σολίστ Λεωνίδας Καβάκος. Γράφει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Φώτιος Καλιαμπάκος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Νέοι Ποιητές

Ευθυμία Γιώσα, «Ο τελευταίος πνιγμός»

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

Button to top