Andro Top 5

Μια γλυκόπικρη ρομαντική ταινία που δεν αποφεύγει τα γλυκανάλατα κλισέ αλλά και μας θυμίζει ότι το φευγαλέο θαύμα του έρωτα είναι κάτι που όλοι δικαιούμαστε να ζήσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για να αποτολμήσει κανείς να ανακατευτεί με την Αντιγόνη πρέπει να έχει να πει κάτι καινούργιο. Η Αντιγόνη του Τσέζαρις Γκραουζίνις πάσχει από κάποια συνολική νέα σύλληψη. Ωστόσο το κοινό την τίμησε με διπλό sold out, ξεπερνώντας τους 18.000 θεατές, ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία στο Αργολικό Θέατρο. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια ντελιριακή κωμωδία δράσης, πνιγμένη στα κλισέ, που ωστόσο επιστρατεύει έναν λαμπερό Μπραντ Πιτ για να μας προσφέρει μια ένοχη, καλοκαιρινή απόλαυση. Εφηβικός χαβαλές - ποιοτικό σινεμά, 1-0. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα –και πιο αντιπροσωπευτικά– ποιήματα για τη Μέριλιν Μονρόε. Τα θυμόμαστε με αφορμή τον θάνατό της σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Αίγινα ως την Πάτμο και από τη Λέσβο ως τα Χανιά, το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο εξαιρετικά -και μάλιστα διεθνή- φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Αξίζει να ζήσετε τη μαγεία τους κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι και με το θαλασσινό αεράκι να σας χαϊδεύει το πρόσωπο. Επιλέγει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αργύρης Ξάφης είχε αρκετά ευρήματα με ενδιαφέρον, ωστόσο αυτοϋπονομεύτηκε από τις κεντρικές της σκηνοθετικές επιλογές και από την αδυναμία του πρωταγωνιστή να σταθεί στο ύψος -κυριολεκτικά και μεταφορικά- του ρόλου. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε η «φωνή του 20ου αιώνα». Η φήμη του ξεπέρασε τα δεδομένα όρια της όπερας. Εγινε μύθος, πρόσωπο οικείο στους ευγενείς και τους απλούς ανθρώπους αυτού του κόσμου. Πέθανε σαν σήμερα, 2 Αυγούστου 1921, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος ήταν ο δημιουργός του Πύργου του Άιφελ και τι ρόλο έπαιξε στη ζωή του ένας αγιάτρευτος έρωτας; Ο σκηνοθέτης Μαρτέν Μπουρμπουλόν γοητεύτηκε από τη ζωή του διάσημου μηχανικού και έφτιαξε μια ταινία που, ωστόσο, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα ρομαντικά κλισέ. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κομψός, δανδής, αεικίνητος, πραγματικός τζέντλεμαν. Κι όμως ο Νίβεν έζησε δύο ζωές σε μια. Ο βίος του υπήρξε τόσο περιπετειώδης που θα μπορούσε να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ. Πέθανε σαν σήμερα, 29 Ιουλίου 1983. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λέμε «ναι» στο ελληνικό καλοκαίρι, αλλά δεν γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας στο γλυκό τραγούδι των ιταλικών Σειρήνων. Το λεύκωμα του οίκου Αssouline είναι ένας ύμνος στο καλοκαιρινό dolce far niente των γειτόνων μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η σπουδαία τραγωδία του Σοφοκλή που αναφέρεται στην καθαρότητα και την εσωτερική πάλη ενός νέου άνδρα, ανέβηκε αυτό το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία του Μαρλέν Καμίνσκυ με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα και Γιώργο Αμούτζα. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένας μετρ της κίνησης. Διόλου παράξενο που τα πιο γνωστά του έργα απέκτησαν την ονομασία «Κινητά». Έργα που σκορπούν χαρά και μαγνητίζουν το βλέμμα. Έφτιαξε από μεγαλεπήβολα γλυπτά και πίνακες έως κοσμήματα, ενώ έδωσε χρώμα σε αεροπλάνα και σε μια BMW. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 22 Ιουλίου 1898. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Νέοι Ποιητές

Σοφία Λεβαντή, «Καλοκαιρινό»

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

Button to top