Andro Top 5

Κλασική γυναίκα αράχνη. Ελεύθερη, καλλιεργημένη, στρατευμένη, πολιτική, ροκ. Ωστόσο, για καλό δικό σου θα ήταν φρόνιμο να μείνεις μακριά της. Προσοχή: δαγκώνει ηδονικά. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια γυναίκα δοξαστικής σάρκας, αλλά και τόσο ιδιαίτερη ηθοποιός. Σήμερα, στα 55 της, θεωρείται ακόμη μια από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης υποκλίνεται στην ωραιότητά της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια κολεκτίβα από νέους ράπερς, beatmakers, video artists και performers που μεγάλωσαν στην Αθήνα και τους ενώνει η ανάγκη για δημιουργικότητα και η αγάπη για τη μουσική. Aυτή την Κυριακή μπορούμε να τους απολαύσουμε διαδικτυακά στο κανάλι του ιδρύματος Ωνάση στο Youtube.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αναζητώντας στη Ρώμη τα ίχνη που ο Maestro Φεντρίκο Φελίνι άφησε πίσω του με τη «Ντόλτσε Βίτα», ο Πάολο Σορεντίνο υπέγραψε το 2013, μία από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tο 2020 έφτιαξε το πιο ενδιαφέρον κανάλι στο ελληνικό Youtube, το «Infocomedy». Σαν να λέμε: και επιστημονικές θεωρίες και προβληματισμός, αλλά και χιούμορ. Το πείραμα πέτυχε. Ο Γιάννης Σαρακατσάνης μίλησε στον Γιάννη Σκορδά για το εγχείρημα, τα όνειρά του και τον... εμβολιασμό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επιλέγουμε τρία από τα ωραιότερα ποιήματα μέσα απ’ το πρώτο βιβλίο του εξαίρετου ηθοποιού «Συμπληγάδες γενεθλίων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Τσιτσάνης είναι για την Ελλάδα ότι οι Beatles για τη Μ. Βρετανία και ο Έλβις για τις ΗΠΑ. Ηταν ο πρώτος που ένωσε την Ανατολή με τη Δύση για να δώσει νέα πνοή στο λαϊκό τραγούδι και να απενοχοποιήσει το μπουζούκι. Γεννήθηκε σαν σήμερα (18 Ιανουαρίου 1915) αλλά και πέθανε σαν σήμερα (18 Ιανουαρίου 1984).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτοκαταστροφικός τυχοδιώκτης, ελεύθερο πνεύμα. Επικούρειος και χαρισματικός. Ο αμερικανός σεφ με το σκληρό τέλος ήταν η επιτομή της περιπέτειας και του αέναου ταξιδιού. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης κάνει ένα απάνθισμα των κατά καιρούς δηλώσεών του στις οποίες εξηγούσε τι τον ωθούσε να φεύγει διαρκώς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδημοσίευτες φωτογραφίες, συνεντεύξεις ανθρώπων που μετείχαν στις ταινίες, αποκαλύψεις από τα γυρίσματα και άλλα πολλά που συνθέτουν τον κόσμο του 007. Οι εκδόσεις Taschen επανεκδίδουν το συλλεκτικό λεύκωμα με την προσθήκη υλικού από το πολυαναμενόμενο No Time To Die.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια ονομαστή συγγραφέας (Φραν Λίμποβιτς), ένας σημαντικός σκηνοθέτης (Μάρτιν Σκορσέζε) και μια συζήτηση γύρω από τη γενικότερη θεώρηση της ζωής. Το ντοκιμαντέρ που προβάλει το Netflix μπορεί να σας ανοίξει διάπλατα το μυαλό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, η σειρά σκιαγραφεί την εξέλιξη της μουσικής σκηνής στη Ν. Υόρκη της δεκαετίας του ’70. Τα παρασκήνια των μεγάλων σταρ, οι σκοτεινές πλευρές τους, αλλά και αρκετή ξεσηκωτική μουσική. Ο Μωρίς Σιακκής είδε τη σειρά και γράφει τι του αρέσει και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Εκατόν δέκα στρέμματα ήταν το πρώτο κομμάτι γης που αγόρασα, κάνοντας του κεφαλιού μου», αφηγείται ο Γιάννης Μπουτάρης στο βιβλίο του «Εξήντα χρόνια τρύγος...». «Ένας φλώρος του πανεπιστημίου ήμουν, άσχετος από καλλιέργεια γης. Εγώ παρ’ όλα αυτά ένιωθα ότι είχα κάνει κορυφαία κίνηση».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Νέοι Ποιητές

Θοδωρής Πανάγος, «Και για την ομορφιά»

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

Button to top