Andro Top 5

Προσαρμοσμένο σε συνθήκες κορωνοϊού και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ξεκίνησε το 13ο κατά σειρά Φεστιβάλ Animasyros. Ένα πανόραμα διεθνούς δημιουργικότητας. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το παρακολουθεί από κοντά και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αινιγματικός ζωγράφος που θαυμάστηκε για τους πολύμορφους πίνακές του, γεννήθηκε σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 1903). Τι κρύβεται πίσω από τους χρωματιστούς καμβάδες του και γιατί ενδιαφερόταν για τις ζωγραφιές των παιδιών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο νομπελίστας συγγραφέας κι ένας από τους αγαπημένους των ελλήνων αναγνωστών αποτύπωσε τις νυχτερινές περιπλανήσεις του στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό λεύκωμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν ισχύουν οι φήμες, τότε οι παραγωγοί του James Bond πρόκειται να διορθώσουν ένα λάθος (Daniel Craig) με ένα χειρότερο (Tom Hardy). Εξηγούμε τους λόγους που ο συγκεκριμένος -ταλαντούχος- ηθοποιός δεν κάνει για το ρόλο του αγαπημένου μας υπερπράκτορα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Η πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι μια έρημος μέσα στην οποία δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε συντροφιά πρέπει να καταστεί συναίσθηση και συνήθεια», γράφει ο Arthur Schopenhauer. Ο ίδιος ήταν –έως τον θάνατό του σαν σήμερα πριν από 160 χρόνια– «τρομακτικά μοναχικός» και βαθύτατα πεσιμιστής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Carwan Gallery: Στον πλατύ και κινηματογραφικό δρόμο της Πολυδεύκους στον Πειραιά, πέρα από μηχανουργεία, φανοποιεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, μια ακόμα (η τρίτη στη σειρά) γκαλερί, με ρίζες από τη Βηρυτό, έκανε την εμφάνιση της. Ο Γιάννης Σκορδάς την επισκέφθηκε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είκοσι από τους σημαντικότερους δασκάλους - καλλιτέχνες της σημερινής ωμοφαγικής Ιαπωνίας παρελαύνουν από το λεύκωμα που αναμένεται να εκδώσει προσεχώς ο οίκος Assouline. Ενα «must-have» απόκτημα για τους λάτρεις του σούσι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι περιγράφει η αδικοχαμένη συγγραφέας Νίκη Μαραγκού τη συνάντησή της με τον φίλο της Αλέξη Ακριθάκη («έφυγε» σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 1994) στο στούντιο που δούλευε τα τσίκι τσίκι του στο Βερολίνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ορισμός του εμπνευσμένου αρχιτέκτονα και επιχειρηματία. Ένας γκουρού του ωραίου που δημιούργησε τα Habitat, πληγώθηκε από την οικονομική ύφεση, αλλά δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Πέθανε πριν από δύο ημέρες (12 Σεπτεμβρίου 2020).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλμπέρ Καμύ γράφει για την ευτυχία, την ελευθερία, την επιτυχία, την αγάπη, την ομορφιά – στη ζωή του και στις ζωές των άλλων. Επιλέγουμε 20 αντιπροσωπευτικές σκέψεις του από τα «Σημειωματάρια. Βιβλίο δεύτερο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ θυμάται με νοσταλγία –ανάμεσα σε άλλες γεύσεις και μυρωδιές– το φαγητό που στα ευτυχισμένα παιδικά του χρόνια στην Αίγινα σήμαινε αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι και επιστροφή στην Αθήνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Dune» δόθηκε στη δημοσιότητα. Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ έρχεται στην μεγάλη οθόνη με άκρως ζηλευτό καστ (προεξάρχοντος του Τίμοθι Σαλαμέ). Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του συγγραφέα Φρανκ Χέρμπερτ, που κυκλοφόρησε το 1965 και γυρίστηκε στην Ιορδανία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Νέοι Ποιητές

Θοδωρής Πανάγος, «Και για την ομορφιά»

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

Button to top