Πιο δημοφιλή

Ο Θανάσης Χούντρας, δημοσιογράφος, προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Εκπαιδευτής Ασφαλούς Οδήγησης στην Ακαδημία Riding School, θυμάται τα ταξίδια που του άλλαξαν τη ζωή και μοιράζεται μαζί μας το φωτογραφικό του άλμπουμ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι έξυπνες πρωτοβουλίες για να καθαρίσει το μυαλό και το σώμα από την περιπέτεια που περνάμε όλοι, πολλαπλασιάζονται. Το Euphoria Retreat, το πρώτο στην Ελλάδα και βραβευμένο διεθνώς ολιστικό wellbeing destination spa, προτείνει ένα virtual ταξίδι ευεξίας και αυτογνωσίας με 10 δωρεάν συνεδρίες online.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηταν χειμώνας του 1998. Ο Κωνσταντίνος Γκόφας θυμάται το δύσκολο ταξίδι του στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής όπου είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τον τυφώνα Mitch. Τα χιλιάδες θύματα, ο αγώνας των γιατρών και των σωστικών συνεργείων και το μεγαλόπρεπο άγαλμα του ελευθερωτή Francisco Morazán που κρύβει πολλές ιστορίες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ρέκτης των αυτοκινήτων Βασίλης Χαρίτος και ο aficionado του κρασιού Θεόδωρος Λέλεκας επισκέπτονται το Κτήμα Κοκοτού, μαθαίνουν όλα τα μυστικά της παλαίωσης και της δοκιμής του οίνου και απολαμβάνουν τη διαδρομή με το νέο SUV της Audi.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο μέγας ταξιδευτής βρίσκεται στην Τουρκία στο δρόμο προς το Ιράν. Με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες αναρωτιέται αν είναι ασφαλές να επισκεφτεί τη χώρα που θεωρεί την πιο φιλόξενη του κόσμου. Ο ίδιος έχει ζήσει και στο παρελθόν στην περιοχή και τη γνωρίζει από πρώτο χέρι. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες του που δημοσιεύει στο Andro δείχνουν μια εντελώς άλλη εικόνα από αυτή που παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα απρόσμενο ταξίδι στο Δελχί έμελλε να γίνει η αιτία για να γράψει η γνωστή συγγραφέας το πρώτο της μυθιστόρημα «Αθήνα-Δελχί-Αθήνα» που όχι, δεν είναι τουριστικός οδηγός. Μίλησε στο Andro και τον Χρήστο Παρίδη και μοιράστηκε τις σπάνιες εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάνω στις όχθες της Κυανής Ακτής, ένα βασίλειο που κολυμπάει στο φως και το πράσινο. Αυτό το σπάνιο καταφύγιο των καλών τρόπων, που δονείται στο ρυθμό της γαλλικής Ριβιέρας, χτίστηκε πριν από 150 χρόνια και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οστρακα σε σάντουιτς, ψημένα στη χόβολη, σε παγωτό ή περιχυμένα με λευκή σοκολάτα. Ονομαστοί σεφ και ρέκτες του είδους μαζεύτηκαν και φέτος στο Φεστιβάλ Στρειδιού της Δανίας. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος βίωσε αυτή τη σπάνια εμπειρία γευσιγνωσίας και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Αντιγόνη Κατσαδήμα έζησε επτά μήνες στην Ισπανία. Ταξίδεψε από την μια άκρη στην άλλη, αλλά μαγεύτηκε από τη Βασκονία. Ακολουθούν οι συμβουλές της για το τι πρέπει να επισκεφθείτε, πού θα φάτε καλά, πού θα κοιμηθείτε ήσυχα και πού θα κάνετε τα ψώνια σας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δυο παιδικοί φίλοι, στα 60τόσα τους, αποφάσισαν να ξανακάνουν το ίδιο ταξίδι που είχαν κάνει 36 χρόνια πριν: να διασχίσουν δηλαδή την Πίνδο, από τον Κορινθιακό μέχρι την Αλβανία, με μοτοσυκλέτα. Ο Βασίλης Χαρίτος το έζησε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Έλληνας φωτογράφος ταξίδεψε ως τη Γερμανία και κατέγραψε με την κάμερά του το σημερινό μητροπολιτικό Βερολίνο που μπορεί να σφύζει από ζωή, αλλά διατηρεί αναλλοίωτα και τα σημάδια των ιστορικών στιγμών από την Πτώση του Τείχους της Ντροπής, σαν σήμερα 9 Νοεμβρίου του 1989.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το σπίτι του βρετανού ταξιδιωτικού συγγραφέα και της γυναίκας του αποδεικνύει περίτρανα πόσο αγάπησαν την Ελλάδα. Είναι ένας θύλακας αυθεντικής αρχοντιάς, λιτότητας και απαράμιλλης τεχνοτροπίας. Ανοιξε ξανά για το κοινό χάρη στη συνέργεια του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που το συντήρησαν και το ανακαίνισαν με περισσή λεπτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top